reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

No i tak właśnie robię...ciągle myślę pozytywnie i rozmawiam sobie z maleństwem...
Mój to ciągle głaszcze mnie po brzuszku i opowiada maleństwu jak mu mija dzionek... :tak: ;-)
Ja biore tabletki duphaston bo miałam krwawienia ale jak narazie nie zapeszając jest ok...

reklama
Malutka22 i bedzie nadal OK:tak:

Najbardziej wiarygodne usg pod względem wielkości dzidziusia są usg poczatkowe do 7-9tyg góra, potem już każde dziecię rozwija się inaczej i niezwraca się uwagi jak ma się wielkość dzidzi do terminu porodu. A jeżeli chodzi o poronienia to żaden lekarz nie zagwaranyuje Ci bezpieczeństwa. Prawda że najwięcej poronień zdarza się w pierwszym trymestrze, potem już jest dużo stabilniej, ale nigdy nic nie wiadomo. Ale co bedziemy się zamartwiać, głowa do góry pozytywne myślenie ma bardzo pozytywny wpływ na WSZYSTKO

Swięte słowa.

Mi w domu też nacierają uszy jak zaczynam głupio gadać...tylko boję się, że się cieszę za bardzo, że życie za dobrze mi się układa i kiedys to musi się skonczyć...

Mam kochanego meża, zdorwa fasolinkę, mieszkanie, pracę i co najważniejsze jakoś wystarcza od wypłaty do wypłaty, wiec narzekanie było by grzechem.

malutka22 ja rowniez mialam krwawienie, pod koniec 9 tygodnia, ale ja biore luteine, cale szczescie bylo tego malo i szybko przeszlo...
lekarz powiedzial, ze w tak wczesnej ciazy jest to mozliwe i nie wiadomo co jest przyczyna krwawienia, gorzej jezeli staloby sie to w II trymestrze lub III.
Jak dlugo musisz brac ten d.? ja slyszalam, ze nie nalezy odstawiac takich tabletek przed 14 tyg, pozniej macica juz sama wytwarza progesteron.

Duphaston miałam brać 2razy dziennie przez 3tyg i właśnie wczoraj wzięłam ostatnią tabletke.
15idę do lekarza to dowiem się co dalej... Dzisiaj zaczęłam 14tydz ciąży-ale fajnie... :tak: ;-)

Czy możecie wspomóc mnie swoją wiedzą na temat badań:pRZYZIERNOŚĆ KARKOWA, POMIAR KOŚCI NOSOWEJ I TEST PAPA. W jakim celu się je przeprowadza?:no:

Te badania wykonuje sie, żeby sprawdzić czy dziecko nie ma wad, np. Downa. Przezierność karku i pomiar kości nosowe sprawdza się podczas usg, a te trzecie nie jestem pewna czy przez usg czy przez krew. Wejdźcie na stronki o usg ciążowym to powinny wyświetlić się informacje na te tematy

reklama
Do góry