reklama
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
A ja nie byłam jednak dzisiaj u lekarza, bo nie było miejsc, no nic, w srode rano teraz przyjmuje, to sie dowiem jakie mam wyniki.
Ja dziś byłam u ginki, wyniki ok, chociaż w moczu liczne bakterie, zobaczymy co wyjdzie na następnych, no i okazało się że przechodziłam cytomegalię, ale już jakiś czas temu. Najbardziej jednak czekam na usg a to dopiero 15, no i będzie to usg z przeziernością karkową i z pomiarem kości nosowej, a potem test PAPA. Mam nadzieję że będzie wszystko ok
Jeszcze wam powiem że termin porodu z OM mam na 27wrzesnia, a z usg na 31 października, a żadne z moich dzieci nie pchało się na świat - były to porody wywoływane sporo po terminie, więc może jeszcze zachaczę o listopad hihi.
Dopiero po usg 15IV zobaczymy którą date mi lekarz potwierdzi, i wtedy wciągnę się na listę mam nadzieję mamuś październikowych
Dopiero po usg 15IV zobaczymy którą date mi lekarz potwierdzi, i wtedy wciągnę się na listę mam nadzieję mamuś październikowych
reklama
Najbardziej wiarygodne usg pod względem wielkości dzidziusia są usg poczatkowe do 7-9tyg góra, potem już każde dziecię rozwija się inaczej i niezwraca się uwagi jak ma się wielkość dzidzi do terminu porodu. A jeżeli chodzi o poronienia to żaden lekarz nie zagwaranyuje Ci bezpieczeństwa. Prawda że najwięcej poronień zdarza się w pierwszym trymestrze, potem już jest dużo stabilniej, ale nigdy nic nie wiadomo. Ale co bedziemy się zamartwiać, głowa do góry pozytywne myślenie ma bardzo pozytywny wpływ na WSZYSTKO