reklama
Antuanet24
Październikowe mamy'08
natusiaMa cieszę się że dzielisz się z nami dobrymi wieściami! Oby tak dalej...A ciśnienie mogło Ci wzrosnąć z tych emocji związanych z wizytą.Ale kontroluj na bieżącoA ja już po wizycie u gina. Dziś tak szybko zrobił mi usg. Maluszek rośnie , ułożenie główkowe. serduszko bije równo i miarowo.
Ja mam brać cały czas nospe na te moje bóle i mam stosować bezsolną diete, trochę popuchłam.
No i mam mierzyć ciśnienie bo mam wysokie 160/70.
Tak poza tym wszystko dobrze.
Następna wizyta 29.09
A Ciril nic nie pisała do Was? Zaczynam się martwić...
Dzięki dziewczyny!
Może faktycznie skoczyło mi w danej chwili ciśnienie ale tak jak piszecie mierzenie nie zaszkodzi a sprawdzimy co to jest.
Ale najbardziej cieszęsię z tego że z Bartusiem wszystko dobrze no i lekarz dziś po raz kolejnyy potwierdził płeć maluszka więc pomyłki nie będzie!
No i ja też zastanawiam się co dzieje się z Ciril
Może faktycznie skoczyło mi w danej chwili ciśnienie ale tak jak piszecie mierzenie nie zaszkodzi a sprawdzimy co to jest.
Ale najbardziej cieszęsię z tego że z Bartusiem wszystko dobrze no i lekarz dziś po raz kolejnyy potwierdził płeć maluszka więc pomyłki nie będzie!
No i ja też zastanawiam się co dzieje się z Ciril
Ach te baby ;-) Miałam wizytę na 18:15 a weszłam o 19, ale nic to. Usg nie było, ale pani doktor wyprzedziła moje pytania i pobrała wymaz na te bakterie, co jak są to się podaje antybiotyk przy porodzie. Nie powtórzę nazwy, ale to chyba jest jakaś ogólna akcja z tego co zrozumiałam.
Nie muszę pić glukozy tylko trzymać dietę. Na wadzę od początku 10 kg na plusie, czyli fajowo (chociaż przekroczyłam 80 ).Ciśnienie też ok - zmieniła się położna i ta mnie jakoś nie stresuje. W środku pozamykane więc następna wizyta 30.09 - pani doktor wierzy, że się jeszcze spotkamy .
Zapytałam co zabrać do szpitala i w Toruniu dla dzidzi trzeba mieć swoje ubranka, rożek i pieluszki. Dla siebie lepiej wziąć dwie koszulę, kosmetyki i takie tam - to jasne. Jeszcze zadzwonię na oddział, bo na stronie internetowej nie doszukałam się informacji.
Po wizycie zadzwoniłam do mamy i rzadko to robię, ale też zadzwoniłam do teściowej . Oni byli u nas w sobotę i chyba nie mieli o czym gadać po powrocie do domu, bo mój teść się zastanawia czy to przypadkiem jednak bliźniaki nie będą a dla mojej teściowej dziecko będzie bardzo duże, bo taki brzuch
Ciekawe co by powiedziała mojej siostrze, która praktycznie nie miała brzucha, a synek urodził się standartowy, tylko siedział sobie bardziej w środku, bo tam miał więcej miejsca.
No niby tacy wykształceni ludzie, a czasem taki ciemnogród, że ręcę opadają. Na prawdę trzy zdania jak najmniej złożone, żeby interpretacja była jednoznaczna i tyle informacji im wystarczy, bo nadmiar może zaszkodzić ;-)
Nie muszę pić glukozy tylko trzymać dietę. Na wadzę od początku 10 kg na plusie, czyli fajowo (chociaż przekroczyłam 80 ).Ciśnienie też ok - zmieniła się położna i ta mnie jakoś nie stresuje. W środku pozamykane więc następna wizyta 30.09 - pani doktor wierzy, że się jeszcze spotkamy .
Zapytałam co zabrać do szpitala i w Toruniu dla dzidzi trzeba mieć swoje ubranka, rożek i pieluszki. Dla siebie lepiej wziąć dwie koszulę, kosmetyki i takie tam - to jasne. Jeszcze zadzwonię na oddział, bo na stronie internetowej nie doszukałam się informacji.
Po wizycie zadzwoniłam do mamy i rzadko to robię, ale też zadzwoniłam do teściowej . Oni byli u nas w sobotę i chyba nie mieli o czym gadać po powrocie do domu, bo mój teść się zastanawia czy to przypadkiem jednak bliźniaki nie będą a dla mojej teściowej dziecko będzie bardzo duże, bo taki brzuch
Ciekawe co by powiedziała mojej siostrze, która praktycznie nie miała brzucha, a synek urodził się standartowy, tylko siedział sobie bardziej w środku, bo tam miał więcej miejsca.
No niby tacy wykształceni ludzie, a czasem taki ciemnogród, że ręcę opadają. Na prawdę trzy zdania jak najmniej złożone, żeby interpretacja była jednoznaczna i tyle informacji im wystarczy, bo nadmiar może zaszkodzić ;-)
aga1480
mama 3 muszkieterów
Hej mamcie. Ja miałam dziś USG.Chłopaki mają sie dobrze. Położenie główkowe obojga, każdy z nich waży już 2100g i 1970g. Oj mam co dźwigać. jutro wizytka u gina, zobaczymy czy dół "trzyma".... Spokojnej nocki dziewczyny. pa
Natusia gratuluje mega udanej wizyty
Kasia normalnie posikałam sie z toku m yslania twoich tesciów)) I super ze wizyta udana
Aga to juz kawał chłopaki i faktycznie masz co nosic. A my z pojedynczymi dzieciatkami narzekamy. I czekamy na jutrzejsze relacje
Kasia normalnie posikałam sie z toku m yslania twoich tesciów)) I super ze wizyta udana
Aga to juz kawał chłopaki i faktycznie masz co nosic. A my z pojedynczymi dzieciatkami narzekamy. I czekamy na jutrzejsze relacje
Antuanet24
Październikowe mamy'08
aga1480 to naprawdę masz już co tam nosić w brzuszku:-) Ale to dobrze że chłopaki rosną. Powodzenia na wizycie,trzymam kciuki
Wizyta udana i to najwazniejsze:-)Ach te baby ;-) Miałam wizytę na 18:15 a weszłam o 19, ale nic to. Usg nie było, ale pani doktor wyprzedziła moje pytania i pobrała wymaz na te bakterie, co jak są to się podaje antybiotyk przy porodzie. Nie powtórzę nazwy, ale to chyba jest jakaś ogólna akcja z tego co zrozumiałam.
No bidulko masz co nosicHej mamcie. Ja miałam dziś USG.Chłopaki mają sie dobrze. Położenie główkowe obojga, każdy z nich waży już 2100g i 1970g. Oj mam co dźwigać. jutro wizytka u gina, zobaczymy czy dół "trzyma".... Spokojnej nocki dziewczyny. pa
Ja dzis u poloznej mam wizyte popoludniu,a pewnie napisze wam jutro,bo od razu po jedziemy do znajomych
reklama
sylwia76
Zaangażowana w BB
Witajcie
I ja wczoraj odwiedziłam mojego gina No i wreszcie wiemy na 100%-będzie chłopak, Bartuś po wielu namowach i długim USG pokazał co ma miedzy nóżkami Duży chłopak się kroi, wg średnicy głowy ciąża jest w 37 tc a ja przecież jestem w trakcie 35tc, już się boję ciężkiego porodu. Czuję, że ciuszków w rozmiarze 56 w ogóle nie użyjemy, dobrze, że kupilismy dosłownie 6szt, resztę w rozmiarze 62
No i mam nowy termin - 30.09, a i tak może się zdarzyć szybciej.
Oczywiście zapytałam czy mogę być spokojna jeśli chodzi o miejsce w klinice, bo tyle się mówi, że izba przyjęć jest zamykana z powodu wielu porodów,ale gin dał mi a'la skierowanie na oddział w celu odbycia porodu, więc odetchnęłam z ulgą
Za 3 tygodnie (o ile wytrwam) mam kolejna wizyte a KTG w klinice
Oczywiscie mam nadal odpoczywac i sie oszczędzać,ale najwieksze zagrożenie minęło, hurrraaa!
Mąż dumny jak paw (choć chciał dziewczynke)
I ja wczoraj odwiedziłam mojego gina No i wreszcie wiemy na 100%-będzie chłopak, Bartuś po wielu namowach i długim USG pokazał co ma miedzy nóżkami Duży chłopak się kroi, wg średnicy głowy ciąża jest w 37 tc a ja przecież jestem w trakcie 35tc, już się boję ciężkiego porodu. Czuję, że ciuszków w rozmiarze 56 w ogóle nie użyjemy, dobrze, że kupilismy dosłownie 6szt, resztę w rozmiarze 62
No i mam nowy termin - 30.09, a i tak może się zdarzyć szybciej.
Oczywiście zapytałam czy mogę być spokojna jeśli chodzi o miejsce w klinice, bo tyle się mówi, że izba przyjęć jest zamykana z powodu wielu porodów,ale gin dał mi a'la skierowanie na oddział w celu odbycia porodu, więc odetchnęłam z ulgą
Za 3 tygodnie (o ile wytrwam) mam kolejna wizyte a KTG w klinice
Oczywiscie mam nadal odpoczywac i sie oszczędzać,ale najwieksze zagrożenie minęło, hurrraaa!
Mąż dumny jak paw (choć chciał dziewczynke)