reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Ciril super że masz takie dobre wieści po badaniu,

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

W poniedziałek idę na glukozę 75 g i się zastanawiam jak ja to wypiję, ale lekarz kazał wziąć ze sobą cytrynę i powiedział, że powinno pomóc:sorry2:

Ciril super wieści! Tak się cieszę,że Maluszek zdrowy hehe właściwie to wcale nie taki Maluszek:-D Rośnie! Troszeczkę zazdroszczę Ci tego usg...na swoje muszę jeszcze czekać 5 tygodni:szok: Hheh jeszcze nie wiadomo na 100% czy to Ruben:-D Ale chyba tak...:tak::-D

Kurczaki a ja tego nie pamietam:-D
Ja Krzyżakó chyba ze dwa razy czytałam ze względu na to, że bardzo lubie książki a ta mi się podobała.

Hej dziewczyny.
Soryy za opóźnoioną relację, ale wczoraj po usg byliśmy tak uchachani, że tylko siedzieliśmy , przytulaliśmy się, mizialiśmy i śmialiśmy.

Według OM 29,5 hbd, według USG Mały jest w 30,5 hbd:tak:
Jest duży. Waży 1554 g i wszystko z nim w porządku. Wody płodowe też w porządku. Skurcze nie narobiły szkód w mojej szyjce, więc lekarz był bardzo zadowolony.
Śmiechu było co niemiara - lekarz: "o siusiak... hmmm.... duży ten siusiak.... hmmm w zasadzie to jest siusiak długo, długo nic i dopiero dziecko":-D:-D:-D

Będę rodziła u niego na oddziale, czyli na II bloku porodowym w Klinice medycyny Matczyno-płodowej ICZMP...

Dostałam opierdziel, że jak szłam do szpitala to do niego nie zadzwoniłam i że poszłam do innego szpitala niż do niego na oddział, ale przynajmniej wiem, że nie można eksperymentować. A dzisiaj mam śpiocha cały dzień, bo Młody w nocy szalał okropnie. Tymbardziej, że już jest ułożony głową w dół i prostuje swoje długie nóżki prosto w mój żołądek i wątróbkę;-)

Aha, do powtórzenia test obciiążenia glukozą teraz 75g, dla niego to 138 to za blisko granicy
Ciril no nareszcie - super wieści.
Wszystko ok ... ufff.

Też bym bez ciąży trzasła, ale cycem ;-)
:-D:-D:-D dobre.

reklama
Do góry