reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej kasiek, rozgość się, proszę :-D

widzę, że Dziewczyny cieszą się weekendem ;-) my spędziliśmy niedzielę całkiem miło, Lilka się wybawiła z dziadkami, jednymi i drugimi. mogłam sobie posiedzieć i tylko popijać herbatkę :-)

jutro pierwsze wizyty u gina, relacje obowiązkowe! :happy2:

reklama
Na początku pierwszej ciąży czyli jakoś 4 miesiące temu stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy, z badania krwi TSH wyszło mi prawie 9. Natychmiast zaczęłam brać euthyrox ale było już za późno :( żaden ginekolog nigdy wcześniej nie zalecił mi zrobić tego badania mimo tego że staraliśmy się już dłuższy czas o dziecko... Nikt się tego nie spodziewał ponieważ jestem bardzo szczupła i mam lekką niedowagę a niedoczynność tarczycy wiążę się raczej z otyłością. Mam straszny żal do nich o to co się stało. 4 dni temu sprawdzałam TSH i wynosiło 0,64 ale wiem też że zapotrzebowanie w ciąży rośnie nawet o 50% a bezpiecznie jest gdy poziom TSH utrzymuję się poniżej 2. Na razie wszystko dobrze :) Mój mąż jutro będzie się kontaktował z moją endo czy zwiększać dawkę czy nie.

Ja to zaczynam mieć stracha.... niby termin mam 9-10 @ i czy do lekarza iść teraz /sens?/ czy w przyszłym tygodniu... po tabletki i zastrzyki... boję się już

witam, widze,ze milo spedzilyscie dzien, ja dzis troszke pracujaco, jutro dowiem sie kiedy na wizyte sie wybire, poniewaz musze znalezc nowego gina, poniewaz zmienilam miejsce zamieszkania :) ciesze sie bardzo, narazie oprocz obolalych piersi i niesamowitego apetytu i boli podbrzusza jest wszystko super :) z moim 5 letnim Lobuzem mialam na odwrot bo wogole nie moglam jesc na poczatku....nie mialam mdlosci jais wiekszych ale nie mialam apetytu.... a teraz nic tylko mieso mieso mieso....a nigdy nie bylam milosniczka miesa :) zycze Wam spokojnej nocy a ja zaraz wybieram sie spac :) milego poniedzialku

Witam Dziewczyny! mam przyjemność dołączyć do Was :tak: Gratuluję wszystkim marcówkom i trzymam za nas kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Mrowkaa
dzięki za zaproszenie ;-) widzę, że jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu i dniu i termin ten sam.

To moja pierwsza ciąża, jestem bardzo podekscytowana, ale i wystraszona... na wizytę będę umawiać się jutro, więc dopiero podam termin do tabelki jak już będę coś wiedzieć. Martwię się trochę, bo do mojego lekarza są długie kolejki, a poza tym jest okres urlopowy... Czy myślicie, że jak dostane się dopiero gdzieś za około miesiąc (9-10t) to będzie za późno? Pomijając już to, czy wytrzymam tyle w niewiedzy... I mam jeszcze takie pytanko wybieracie się na wizytę z partnerami czy same?

Termin 11.03.2014

Cztery lata temu dowiedziałm się, że wkońcu po długich staraniach jestem w ciązy:szok: 5 testów zrobiłam - w takim szoku byłam:-D
A teraz po domu lata łobuziak (18.03.2010 R). Cieszcie się dziewczyny każdą chwilą "we dwójkę" ;-) Powodzenia i spokojnych ciąż.

Tuska powinnaś zwiększyć Euthyrox o 50 %. Moja ENdo ( mam niedoczynnośc z Hashi) Powtarzała mi na każdej wizycie, że jak tylko zobaczę 2 kreski, to mam zwiększyć dawkę leku. Trzymam kciuki.

cześć dziewczęta

Ja niestety ale musze przełożyć moja wizytę bo nie ma wszystkich wyników, będą w środę dopiero więc zaraz musze dzwonic do lekarza żeby mnie na czwartek może wcisnął.......

mam urlop wiec siedze sobie z moim Kurczatkiem w domku :-)

reklama
Dzień dobry ;-)

My wczoraj też miło spędziliśmy dzień, byliśmy u znajomych na grillu. Pogoda była cudowna, pomoczyliśmy się trochę w basenie ;-)

tuska ja też mam niedoczynność. Parę tyg temu moje TSH wynosiło 2,8, więc trochę za dużo. W piątek idę na wizytę do endo, zobaczymy co powie.

Do góry