reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzień Dobry!!!
Nie było mnie przez weekend i już widzę, że do 12- stej nadrabiała będę :baffled:

Ewa -
Nawet do głowy mi nie przyszłostawanie na wadze zaraz po porodzie, wystarczyło mi, że brzucha nie mam i, że mogę dojrzeć własną ..... No część intymną ciała :zawstydzona/y::-DA potem???Widziałam po ciuchach, że wróciłam do formy :tak:

Flower - Ale historia z tym kiblem :szok:Ale co do ubezpieczeń domu czy mieszkania....to jest tak zawsze jak człowiek zapomni albo rezygnuje to zawsze "coś" się stanie :dry:

MUNIUŚ - Gratuluję 33 tygodnia ciąży. A powiedz mi kiedy Ty rodziłaś na Inflanckiej??? Znaczy się w którym roku??Już po tym wielkim remoncie? No bo piszesz, że chodzicie sprawdzać ulotkarzy... i zastanawiam się o co chodzi???Macie firmę produkującą ulotki ????czy co?:sorry2:

KORECZEK - Widzę, że nie ja jedyna faszeruję się magnezem :baffled: ale tylko dzięki niemu nie mam drętwienia nóg i jakoś mogę spać. Także ja tam mogę łykać....Ja liczę, że dokulam się chociaż do wizyty u gina 13-stego Lutego!!!!

MONIQA -
Gratuluję zakupu!!!!

MARCIA- ja tam Ci szczerze zazdroszczę termomixa... Gdyby nie fakt, że po prostu nas na niego nie stać....byłby obowiązkowym urządzeniem w naszym domu... No ale wiadomo...:baffled: kasa, kasa kasa :sorry2:

CARRI - Ja też prałam pokrowiec od materacyka ale kolor nadal śnieżno- biały...chociaż ma już swoje lata bo Niśka go używała!!!
Może wypierz raz jeszcze. Ja jutro będę go mroziła...

AGNIS - gratuluję 34 tygodnia!!!! ja też w tym tyg mam wywiadówkę u Niśki...a nast dnia dentystę...więc tydzień mi zleci IIIIII LUTY!!!!:szok:

SECRETO - wiem co czujesz... Ja mam dość mały brzuszek a teść ostatnio do mnie właź grubasie...Mój mąż się tak oburzył, że mu odpysknął...mówiąc, żeby uważał na słowa bo odzywa się do jego ukochanej żony, która nie jest gruba tylko nosi jego wyczekanego i ukochanego syna pod swym sercem. Zobaczyć minę teścia???? :nerd::nerd:BEZCENNE!!!! To był 1 i jak na razie ostatni raz...:tak: OLEJ ICH...dobrze, że z nimi nie mieszkasz... ŁAŁ 36 TYDZIEŃ :-)

A POKÓJ POLI CUDOWNY...ot się nie znają...albo zazdroszczą wam gustu :happy:

JUSZKA - Gratulacje u mnie napisane, że zostało TYLKO 40 DNI DO KOŃCA :szok::happy::-)

MAMUSIASYNKA - Ja podobnie, chciałabym aby młody nawet drobny ale urodził się w tzw donoszonym czasie czyli za 3 tygodnie!!!
Powodzenia u mechanika... u nas też dziś lekko cieplej...ale zasypało nas śniegiem...ehhhh uroki życia na wsi na nowym osiedlu bez drogi asfaltowej :baffled::baffled:

MAMATEK - To miłego dnia, i czekamy na wieści!!!No szkoła rodzenia...po takich wykładach jakie tu na forum mamy ...:-);-)

NIEZNAJOMA - Gratulacje 32 tyg!!!

KATRINE - TO POCHWAL SIĘ ostatecznym efektem :tak::-) I jestem pewna, ze test ciociowy zaliczysz :tak:

JAGNA - Wczoraj miałam bardzo podobną sytuację... Poszłam do kibelka na siusiu...wychodzę i nagle czuję ciepło dotykam spodnie mokre...wracam do kibelka... gacie mokre spodnie przemiękły ...wystraszyłam się ale myślę kurcze co jest grane???Przypomniały mi się słowa Ewy o zapachu wód płodowych a tu ewidentnie bezzapachowo... Myślę poczekam...Przebrałam się poleżałam, bo słyszałam, że czasem jak wody wyciekają trzeba się położyć wtedy naturalny koreczek jakim na tym etapie zazwyczaj jest główka dziecka zatyka ujście ...poleżałam I SUCHO DO WIECZORA...
Myślę, że może to wydzielina...albo może jeszcze lekko moczu poleciało no nie wiem sama tym bardziej, że ja dużo piję i nie zawsze mój mocz ma zapach moczu.
TRZYMAJ SIĘ !!!

Ja dziś zasnęłam po 24- tej ale za to do 9:30 poleżałam, zasypało nas totalnie ale za łopatę chwytała się nie będę :no:
MĄŻ dziś do Kliniki jedzie po receptę na tą moją bezobjawową infekcję i ciekawa jestem co z tym GS-em???
MIŁEGO DNIA SPADAM odkurzać!!!

reklama
Witam się poniedziałkowo:-D.
Cały weekend bez forum, nie mam szans na doczytanie:no:.
U mnie weekend minął spokojnie, ale bardzo szybko. Teraz mam braciszka na feriach, więc pewnie też będę rzadziej zaglądać.
Mam nadzieję, że u was też wsio ok:tak:.

Zmykam ogarnąć chatę bo ksiądz dziś przychodzi.

Aha obiło mi się o oczy coś o wątku zamkniętym - więc jak będziecie się przenosić to ja poproszę o zaproszenie czy coś, bo ja nie widzę tego wątku:happy:.

Joasia dziękuję ;) fakt potem trzeba się rozpakować jeszcze :)
Secreto ah te tesciowe plac i tyle.
Mamusia synka uważaj na siebie
Jolcia biedna jesteś z tą dietą i jeszcze taką szczuplutka jesteś ale jeszcze trochę.
Baby gg mam to samo jak dla mnie fb bardziej do nadto mienia bo czytam posta i jak nie mam czasu to komentarzy już nie czytam i mogę obrazu odpisać:)
Wysłałam córkę po kartony i kurde w sklepach je chyba jedzą bo nigdzie nie ma i w co ja mam się pakowac szuka dalej. Miłego dnia kobietki bez niespodzianek :)

Ja też was doczytałam, od soboty po trochu, ale ciężko mi szło, bo w weekend mało w domu byłam.
Kupiliśmy w końcu fotelik do samochodu i od razu bazę, żeby było maximum bezpieczeństwa. O taki fotelik.info :: Testy fotelików 2012 - Galeria tylko w innym kolorze. Kolor jest różowy łączony z fuksją, może nie jestem z tego powodu najszczęśliwsza, ale nie warto było płacić więcej żeby mięć do wybory pełną gamę kolorystyczną. Łóżeczko też jest już zamówione, ma przyjść do środy i właściwie to brakuje mi już teraz tylko soli fizjologicznej i witaminy D i K, ale po to wybiorę się do pediatry, bo jednak na receptę jet dużo taniej. No i materaca do łóżeczka, bo zdecydowałam się na turystyczne, ale materac chcę normalny gryczano - kokosowy.
nikusia, ale jak to jest z tymi wodami, że niby jak leżysz to nie odchodzą? Bo mnie przy poprzedniej ciąży obudziła właśnie kocica, spałyśmy sobie smacznie obok siebie, ale mnie odeszły wody, jej zrobiło się mokro i mnie obudziła :tak:
muniuś, a ty i Zbyszek pracujecie w Aster? Bo ja mam pewien problem z kablówką. Nie posiadam, ale bardzo byśmy chcieli, bo internet z neostrady jest tak drętwy, że tylko płakać, a my ze względu na pracę potrzebujemy szybkiego łąćza.
secreto, mnie też wydaje się, że teściowej pokój się podobał i dlatego nic nie powiedziała. Miała chwalić jak ma czarne serduszko (jak to mówi mój syn na złych ludzi)?
aneta, trzymam kciuki, jeszcze chwilę wytrzymaj
moniqaa, gratuluję zakupu wózka
ewa, a myślisz, że jak ja mam takie naczynie do gotowania na parze w mikrofalówce (też robi to błyskawicznie i mało wody zużywa) to ten avent mi się przyda, bo bardzo mi się podoba, ale w sumie blender też mam?

Zaraz zrzucę zdjęcia i pokażę wam lalę, już mam zamówienie na kolejną :)

Dzień dobry drogie marcóweczki! ;* :tak:
Oglądam "Nianię" na Tvn Style, fajny odcinek, facet-niania opowiada dzieciom o hazardzie i pokerze, hahaha :-D:-D:-D
Zjadłam właśnie resztki z wczorajszego obiadu na śniadanie - kotleta z piersi z frytkami i dalej jestem głodna :szok:
Zaraz was doczytam, bo jak zwykle jest co czytać :tak:
edit: słyszałyście o tym 3 latku co zmarł, bo do szpitala go nie przyjęli w piątek...? :no: Zmarł 3-latek, który nie został przyjęty do szpitala

Ostatnia edycja:
Chyba się wyspałam. Jeszcze w nocy czekałam na telefon m czy dojechał bezpiecznie i tak po 1 koło 2 zasnęłam. Ale spałam dobrze, raz wstawałam tylko do wc. Moja królewna wstała o 10 no i zaczęliśmy ferie. Plany na dzisiaj mojej córci to gry, zabawa, malowanie. Obiad mamy z wczoraj więc luzik.
Koreczek – faktycznie dobrze, że nic nie jechało i maluszkowi nic się nie stało. A mama histeryzowała myśląc , że coś załatwi przy tym. Cały czas te same sceny u Ciebie – mama nic sobie z tego co u Was się dzieje, i co próbujesz Jej przekazać nic nie robi kochana. Myśli , że krzykiem coś załatwi. Bardziej dla sąsiadki chce być pomocna niż dla ciebie?? Moja mama jest w tej chwili strasznie rozdarta bo jedzie na dużej do mojego brata do pomocy przy dwójce dzieci ( brat pracuje a bratowa dostała pracę od początku lutego) a martwi się , że nie będzie jej przy mnie. I prawie płakała jak to mówiła. Musiałam wytłumaczyć, że damy sobie radę a jak coś to mam teściów na każde zawołanie.
Monika – kurczę tak to jest z tymi remontami, przeprowadzkami, że zawsze ale to zawsze wyjdą jakieś dodatkowe nieplanowane koszty. Tak się zastanawiałam o co z tymi cytrynami chodzi
Secreto – może teściowej właśnie się pokój podobał tylko nie chciała tego wyrazić ale , żeby być uszczypliwą w stosunku do Ciebie tego już nie zapomniała. Jesteś na wylocie już jeśli chodzi o rozpakowanie. O nawet Agnis tak pomyślała, że teściowej słów zabrakło!!
Mamatek – moja teściowa tak samo się zachowuje jak Twoja, jak przytyję to nic nie powie ale jak np. wyjdę od fryzjera zawsze miłe słowo powie, że ładnie mi tak i do twarzy itp.
Kainkas – i u mnie do wychowywania nikt się nie wtrąca. Jakieś dobre rady po drodze oczywiście są ale bez wtrącania. Jak zostawiam córkę na noc u teściów i mówię, żeby była grzeczna to teściowie zawsze na mnie patrzą krzywo i mówią, że znowu wymyślam i że ona jest przecież taka grzeczna
Agnis – jakby tak przy każdym kliencie kurier miał stać i czekać aż spr zawartość to by mu dnia nie starczyło na doręczanie. Zazwyczaj tak jest , że wysyłający tak pisze, że należy spr a w firmie doręczającej nie ma takiego obowiązku i powstaje konflikt.
Mamusia – co chyba nic poważnego z autem nie było na całe szczęście co??
Karine – a gdzie zdjęcie naklejki ??
Jo_asia – ja też zazdroszczę im tych nart ale cóż nie w tym roku. Śmiałam się że im zazdroszczę ale jednocześnie cieszę się bardzo, że moja córcia będzie miała tatę wyłącznie dla siebie 24h na dobę chociaż przed tydzień ( mój m pracuje daleko i jest w domu raz na dwa tygodnie w weekendy). No jeszcze przed porodem i przyjściem braciszka na świat tata wyłącznie do Jej usług.

GRRRRRRRR czekałam na dziecko (tzn. już wyszłam na dwór, bo myślę sobie zanim się ubiorę i stoczę z 2 piętra) i aukcja mi na allegro uciekła!!! WRRRR a dziecko dodam, że nie dotarło. Już 15 min spóźnienia! :angry::angry::angry:

reklama
Marcia z tym spojeniem.to czasem mozna zwariowac.... w piatek ide na rehanilitacje I jwstem ciekawa co mi powiedA I jak beda chcieli mi pomoc...wiwc podziele ske z Wami....

Monika2412 wspolczuje przeprowadzki I 3mam moxno kciuki zeby jkak najsYbciej sie zakonczyla, a Ty jak tam odpoczywasz?

Agnis ksciuki zacisniete za.szafe....

Secreto a moze tesciowej spodobal sie bardzo fotelik a.na zlosc.Ci nie chciala o tym powiedziec. ... ooooo 36 tydzien.....

Koreczek bidulko z ta mama, czasem nie daj sie wprowadzic w wyyrzuty sumienia bo chyba o to jej chodzilo robiac.z.siebienpokrzywdzona.... I zrob cos z tym przednporodem bo Kochana pozbiej nam psychicznie nienwyrobisz.... 3mam kciuki.... jak bardzo bolinspojenie to naklej sobie do malej butelki np po wodzie mineralnej b cieplej wody I przyloz I sprawdz xzy pomaga albo zimnej..... na mnie akueat ciepla kapiel ma.mega dzialanie poki co....albo sobie tak wmowilam...ale I tak.po wczprajszym lazeniu przewrocenie sie z boku na bom dzis granixzy z cudem...

Kainkas u mnie jak Julek ma wolne to u najpoNiej wstaje... no zwariowac mozna ;) jezszcze raz dzieki za sol w skarpwtce dzis od rana znowu bede to meczyx....a wizyte mam na 3 45.... I zamierzam poskarzyc gince jak mnke oatatnio pptraktowaly pielegniarki a.zwlaszcza jedna jak przyszlam....

Juszka co za imie Salwador hehehe moze el.Salwadore heh ;) mi zostalo chyba 44 dni... mam zywy licznik Julek co chwile pyta.... a wczoraj jak bylam wymienic ciuszki w carters to wzial skarpwtki opaski do wlosow buciki I korale I ze lzami w oczach jak nie chcialam tego zabrac mowil ze jak ja mam cos.kuoic Lenie jak Ty nic nie chcesz I Ci sie nienpodoba.... az mnie wcielo.... zostaly buciki I opaski.... I powiem Wam ze dobral buciki do opaski heh.... wkleje zdjecie jak wstane...

Mamusis synks mam nadzieje, ze juz dawno wrocilas od mechanika I dalas rade ;)
Dobrze powiedzialas z ta kasa.... brawo dla Ciebie, zrobilabym to samo.... a moze z kasa za dzialke jest tak, ze otworzyla dla Ciebie konto I zrobi Ci niespodzianke heheh... zartuje ;)

Mamatek ppdziwiam Cie ze chodzisz caly czas donpracy, powodzenia na szkole rodzenia,, ale masz kochana babcie...ja niestety swoich nienzdarzylam poznac....;/

Ewa86 cos jest z tym Messim, Julek jak byl.mlodszy to nic tulko Messi.... jeszcxr w pl modna byla piosemka shakiry woke woke I musialam wlaczac I oglsdac...

Do góry