reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
a witam witam :tak: ;*
Zjadłam właśnie frytki, bo Zbychu zrobił z ziemniaczków, mmm i idę robić pierś z kurczaka w oliwie z kostką rosołową i pietruszką i z surówką z pora, jabłka i marchewki :-)
Od rana jestem głodna...znaczy się jesteśmy - ja i mały w brzuszku :-D:-D:-D
Doczytam jak zjem!
Buźka, miłego dzionka.

Hej Dziewczynki, coś ostatnio nie mogę się wbić w rytm. U nas dalej remontowo, do tego młody zrezygnował z drzemki i nam prawie zasypia w czasie obiadu. Ale są i dobre strony, bo o 19 już śpi :)

Zwariował na punkcie śniegu, a ja średnio mam się jak ciepło ubrać, ale nic to i tak chodzimy z sankami i łopatką na dwór, żeby się młody wyhasał. A teraz sobie wymyślił i maznął się zielonym i fioletowym pisakiem po czole i włosach, a na 16 idę z nim do koleżanek po sąsiedzku, to będzie model wyglądał :D

Moja wyprawka nadal nie gotowa, ale jak tylko skończymy z łazienką to zabieram się za wielkie przygotowania do przyjścia maluszka, muszę porobić miejsce w komodzie w sypialni, ze 2-3 szuflady opróżnić i pozwozić rzeczy do Adasiu od znajomej, później poprać, wiadomo. No i zamówić wreszcie dla siebie wkłady i różne takie, bo to już 33 tydzień - czas ucieka, choć przed czasem nie planuję rodzić ;)

Trzymajcie się ciepło!!

Hej kobietki. Ja wczoraj troszke was podczytywałam ale nie mialam kiedy pisać bo najpierw sprzatanie później mąż z młodym zaprosili gości Miłosza kolegę z przedszkola z rodzicami. Musiałam na szybko szarlotkę robić. Było bardzo miło posiedzieli do 22 a ja potem padlam i dziś coś słabo się czuję więc probuję leżeć.
Anetka trzymaj się dzielnie oby cię wypisali w dwupaku jeszcze. Współczuję rozstania z córcią napewno bardzo ci cięzko bo ona jeszcze malutka.

Dziewczynki zyczę wam spokojnej rodzinnej niedzieli odpoczywajcie i relaksujcie się.

Mamusia synka ja tez latam co chwile do kibelka sikne jak piesek pod drzewkiem a zaraz znowu mi sie chce....

kama moj tez caly czas nie jest za bardzo ruchliwy ale ostatnimi dniami zauwazylam ze jak leze na wznak i nie chce sie ruszyc to klade sie na lewy bok i po chwili sie zapiera :-)

ja dzisiaj zrobilam brokula w ciescie piwnym, pieczone ziemniaczki i filet z piersi indyka ledwie oddycham tak sie najadlam :-)

My zjedlisy obiadek i pojechalismy na gorki. Mala 40 minut zjerzdzala na sankach, podjechalismy do biedronki po ciasto. Zjadlam z goracom kawa, bo troszke zmarzlam. A naubieralam sie jak glupia 2x getry, spodnie, 2 bluzki i sweterek i tylko sierotka zapomnialam rekawiczek z torebki. Ale sweterkowi rekawmi sie roziagaja :)
A w aucie zauwarzylam ze maly lubi dobrego roka :)
Dziewczyny nie zazdroszcze Wam problemow z pecherzem..

Wózek już w aucie. Babka trochę nie poważna bo umówiła jeszcze jedną parę... a ja uuz rano dzwoniłam.
W każdym razie wózek zadbany. W sumie tylko spacerówka używana... i stelaz trochę zardzewiał od dołu, ale tragedii nie ma :)
W sumie zardzewiał to zle słowo, bo to raczej nalot przy plastiku...

Jeśli chodzi o latanie do WC to znam ten ból ;(
Praktycznie to więcej czasu spędzam tam niż w innej części mieszkania ;)

Witam,
a ja właśnie wstałam ;) po obiedzie tak mnie zmuliło że musiałam się położyć
a rano miałam tyle energii że zaraz po powrocie z kościoła ciasto na szybko zrobiłam - to co tu ostatnio polecałyście z jabłkami i orzechami
a wczoraj wieczorem deser ala sernik na zimno tylko w pucharkach co by był na dziś :)
Galaretka - podana trochę inaczej - Kobieceinspiracje.pl

do łazienki też biegam co chwila i czasem mam wrażenie że 3 krople polecą a parcie takie jakbym pół dnia trzymała :(

Kciuki za dziewczyny w szpitalach

Moniqaa
gratuluje udanego zakupu :) dało sie coś utargować???

reklama
Kimkim 550zł dałam. Nie chieli zejść... no ale co począć. Ważne ze juz jest :) Właśnie rozebrałam co się dało do prania :)
Kimkim ale mi apetyt na słodycze zrobiłaś...
Muszę pomyśleć co tu zjeść ;)

Do góry