reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

„Sara” leciała na Polsacie, jak ktoś lubi polskie klasyki :tak:

Dzięki Boże za dmuchawę, Zbyszek uszczelnił okna i mamy AŻ 20 stopni w pokoju! Ihaaa! :-):-):-) W samym szlafroku siedzę, a to już jest coś :-D

Jagna – ale fajnie się rusza choć chyba to bardziej boli jak tak popatrzyłam sobie na brzuszek tej babeczki…u mnie to chyba tłuszczyk przeszkadza w takich widokach, ale mały i tak nieźle zapierdziela w środku dzień w dzień :szok:

Małpko – ja mam tylko papilotki, muszę sobie kupić takie foremki tylko najpierw muszę je gdzieś znaleźć :tak: Jutro je zrobię, bo dziś już mnie leń złapał :laugh2::laugh2::laugh2:

Mrówkaa – przeczytałam i łzy mi popłynęły…jak ta dziewczyna się trzyma, planują kolejne? Teraz będę miała schizy jak mały nie będzie się ruszał :szok:

Nikusia – gratki 34 tc! Coraz bliżej słońca…eee końca! :-D:-D:-D

Susi – aaa no widzisz, a ja mieszkam tak, że tylko z jednej strony mam sąsiadów, a z drugiej koniec bloku...i ściana z drugiej strony zawsze zimna, a akurat z tej mamy pokój, bo z tej co sąsiadów i ściana ciepła to są dwie łazienki i babci pokoik :wściekła/y:Zupę-krem pieczarkową robisz jak zwykłą pieczarkową i zagęszczasz? Jak zrobiłaś łososia, przyprawiłaś go jakoś…? Mmm! Tzatziki jak robisz?
Ja myślę, że nawet wcześniej jak 2 tygodnie zacznie się rozpakowywanie u nas.

Marcia - no ja też czekam z niecierpliwością, ale nawet nie wiesz jak cieszyłam się, że Meredith w końcu udało się zajść w ciąże, a Derek...mmm ciacho jakich mało, jeszcze rajdy z nim oglądam na Tvn Turbo :-):-):-)

reklama
jak to sie mowi zlosliwosc rzeczy martwych i nieszczescia chodza parami: samochod rozwalony a teraz jeszcze zalalismy dwa mieszkania pod nami; cos nam sie kibelek zapchal od rana no i jak m cos probowal tam majstrowac to poszlo ale nie tylko u nas ale sasiadom po suficie woda poszla na 4 i 3 pietrze w pionie; ofc nie mamy ubezpieczenia bo jakos przy pzreprowadzce i remoncie mielismy tyle na glowie ze o tym zapomnielismy ehhh no nic trza czekac czy im sie wchlonie ta woda i zostana slady jakies najwyzej bedziemy probowali sie dogadac z sasiadami zeby datę zalania "przesunac" i szybko ubezpieczyc mieszkanie - najprawdopodobniej ci od remontu zamontowlai zle lacza przy kibelku poki co sie do kolesia nie udalo nam dodzownic...
a z woda w kibelku problem sie zaczal po tym jak Karolinka zrobila qpe - co to dziecko jadło????

no i jeszcze na poprawe humoru pzreczytalam ta historie znajomej mrowki i sie ofc pobeczalam starsznie

agnis - mimo wszystko m sprzątający o 24?? szacun ;)
ewa - Ty taka zorganizowana jesteś raczej więc pewnie się wszystko ułoży. Ja też mam problem bo szpital 40km od siebie, córka szkolna ( ale do ogarnięcia przez babcie) ale m pracuje na południu kraju więc jemu 5h zajmuje dojazd do domu. Nie wiem kto miałby mnie zawieźć di szpitala.
munius - zupę robiliśmy w th-xie , tzatziki też ale mieliśmy specjalną przyprawę z Krety przywiezioną - specjalna mieszanka przypraw i w sumie fajnie wyszły, Ziemniaki gotowałam w garnku 15-20 minut a potem w pazłotko zawinął m i włożyliśmy do piekarnika na 10 minut a łososia robiłam z tego przepisu :
Łosoś smażony i opiekany z solą cytryną i koperkiem to świetny przepis. Masz już umówioną wizytę z babką od th-xa?? Podobno cena ma iść w górę.
flower - faktycznie nieszczęście !!!

Na Polsacie leci "Wojna żeńsko-męska" :tak:
Flower
- my też zalaliśmy ostatnio sąsiadów pod nami, bo uszczelka od zmywarki przeciekała i nawet o tym nie wiedzieliśmy, bo jest poza szafką, przyszedł sąsiad z dołu z groźną i nieprzyjemną miną, poczekałam na Zbyszka i zeszliśmy na dół i oni chcą poczekać do wiosny - z ubezpieczenia się to zrobi, akurat jestem na etapie poszukiwań jakiejś ubezpieczalni :-D:-D:-D
Myślę, że i Wy się z nimi dogadacie, przecież wszyscy jesteśmy ludźmi, chyba, że to na serio jakieś mendy...

Dziewczyny ale dzisiaj prawie orła wywinęłam :baffled: Nic mi nie jest, mąż zdążył mnie chwycić w ostatniej chwili... tak więc tylko rękę sobie obiłam, bo zdążyłam się na niej oprzeć i noga mnie trochę boli.... Zachciało mi się wycieczki do IKEI.... No ale przynajmniej pojemniki kupiłam, takie jak z boku tutaj na przewijaku:
20132_chro08a_hs02.jpg
Jeden większy, jeden mniejszy i dwa rodzaje zamknięć :tak: Mam zamiar z boku łóżeczka przyczepić przynajmniej jeden :tak:

Nadal nie kopiłam wózka, bo ten fiolet nie dawał mi spokoju,,,, i może lepiej, bo dzisiaj ktoś wystawił taki sam ale czarny 50km od nas... Jutro rano dzwonię i jadę :-D 200zł drożej, ale może uda się stargować :tak:

Załączniki

• 20132_chro08a_hs02.jpg
    20132_chro08a_hs02.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 64
Coś mnie kość ogonowa boli od 2 dni, a nie wiem czemu, bo nie fiknęłam nigdzie... :no:
Moniqaa
- patrzyłam na te pojemniki w Ikei i zastanawiam się nad nimi :-)
Targuj się jak na bazarze, ja nieraz mówię żeby zeszli z ceny co bym źle się nie czuła, a jak nie chcą to szukam "dziury w całym" i dokładnie oglądam i wypatruje jakieś "ale" do zejścia z ceny :-D:-D:-D Gorzej jak nie ma tego "ale", ale ja jakieś takie dziwne akcje mam, że strasznie źle się czuję, jak nie wytarguję. Jak na bazarze jestem i proponuję zejście z ceny i nie chcą to normalnie odchodzę, a chinole nauczyli się, że już nie wołają, że zejdą tylko olewają! :szok: Ale zdarza się, ze niektórzy jeszcze schodzą tylko coraz mniej ich, a jak już coś mi się strasznie podoba i nie wołają to potem do nich wracam, oni i tak zawsze mili są :-D:-D:-D
Susi – no ciągle jeszcze nie mogę się umówić i przekładam tylko telefony, bo Zbyszek nie chce się z nią spotkać i ciągle mi wymawia, żebym sobie z głowy wybiła tego Thermomix’a :wściekła/y: Babeczka właśnie mówiła, że w lutym ma być wyższa cena...

Dzięki za przepis, aż mi ślinka cieknie, hehehe :tak:

A też nie był przekonany do tego sprzętu? Czemu cena jego jest taka wysoka...buuu! :angry: No kurcze musi coś w tym być, że ludzie to kupują...!

muniś - ona chyba do dzisiaj się nie pozbierała...nie jest już tą samą charakterną osobą co kiedyś...jakby zgasła. Chciałaby mieć kolejne,ale strach wciąż chyba silniejszy jest ...już nie piszę więcej o tym, niepotrzebnie wogóle wspomniałam-nie miałam intencji żeby Was stresować.

reklama
Muniuś już znalazłam sobie punkt zaczepienia... Nie ma torby ;-) 50zł na torbę :-D i dalej będę kombinować...
Może zacznę zastanawiać się czy jednak nie ten fioletowy, bo jednak 200zł mniej i z torbą :-p
Jak mi zejdzie 100zł to biorę i tak, bo mi się podoba :-D
A to on:
babyactive.jpg

Te pojemniki fajne są :tak: Ja ostatnio tez się zastanawiałam, a dziś ostatnie trzy komplety mieli, tak więc już się nie zastanawiałam :-D
Potem w łazience koło pralki przywieszę, t będzie na jakieś duperelki :tak:

Załączniki

• babyactive.jpg
    babyactive.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 60
Do góry