reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

„Sara” leciała na Polsacie, jak ktoś lubi polskie klasyki :tak:

Dzięki Boże za dmuchawę, Zbyszek uszczelnił okna i mamy AŻ 20 stopni w pokoju! Ihaaa! :-):-):-) W samym szlafroku siedzę, a to już jest coś :-D

Jagna – ale fajnie się rusza choć chyba to bardziej boli jak tak popatrzyłam sobie na brzuszek tej babeczki…u mnie to chyba tłuszczyk przeszkadza w takich widokach, ale mały i tak nieźle zapierdziela w środku dzień w dzień :szok:

Małpko – ja mam tylko papilotki, muszę sobie kupić takie foremki tylko najpierw muszę je gdzieś znaleźć :tak: Jutro je zrobię, bo dziś już mnie leń złapał :laugh2::laugh2::laugh2:

Mrówkaa – przeczytałam i łzy mi popłynęły…jak ta dziewczyna się trzyma, planują kolejne? Teraz będę miała schizy jak mały nie będzie się ruszał :szok:

Nikusia – gratki 34 tc! Coraz bliżej słońca…eee końca! :-D:-D:-D

Susi – aaa no widzisz, a ja mieszkam tak, że tylko z jednej strony mam sąsiadów, a z drugiej koniec bloku...i ściana z drugiej strony zawsze zimna, a akurat z tej mamy pokój, bo z tej co sąsiadów i ściana ciepła to są dwie łazienki i babci pokoik :wściekła/y:Zupę-krem pieczarkową robisz jak zwykłą pieczarkową i zagęszczasz? Jak zrobiłaś łososia, przyprawiłaś go jakoś…? Mmm! Tzatziki jak robisz?
Ja myślę, że nawet wcześniej jak 2 tygodnie zacznie się rozpakowywanie u nas.

Marcia - no ja też czekam z niecierpliwością, ale nawet nie wiesz jak cieszyłam się, że Meredith w końcu udało się zajść w ciąże, a Derek...mmm ciacho jakich mało, jeszcze rajdy z nim oglądam na Tvn Turbo :-):-):-)

reklama
jak to sie mowi zlosliwosc rzeczy martwych i nieszczescia chodza parami: samochod rozwalony a teraz jeszcze zalalismy dwa mieszkania pod nami; cos nam sie kibelek zapchal od rana no i jak m cos probowal tam majstrowac to poszlo ale nie tylko u nas ale sasiadom po suficie woda poszla na 4 i 3 pietrze w pionie; ofc nie mamy ubezpieczenia bo jakos przy pzreprowadzce i remoncie mielismy tyle na glowie ze o tym zapomnielismy ehhh no nic trza czekac czy im sie wchlonie ta woda i zostana slady jakies najwyzej bedziemy probowali sie dogadac z sasiadami zeby datę zalania "przesunac" i szybko ubezpieczyc mieszkanie - najprawdopodobniej ci od remontu zamontowlai zle lacza przy kibelku poki co sie do kolesia nie udalo nam dodzownic...
a z woda w kibelku problem sie zaczal po tym jak Karolinka zrobila qpe - co to dziecko jadło????

no i jeszcze na poprawe humoru pzreczytalam ta historie znajomej mrowki i sie ofc pobeczalam starsznie

agnis - mimo wszystko m sprzątający o 24?? szacun ;)
ewa - Ty taka zorganizowana jesteś raczej więc pewnie się wszystko ułoży. Ja też mam problem bo szpital 40km od siebie, córka szkolna ( ale do ogarnięcia przez babcie) ale m pracuje na południu kraju więc jemu 5h zajmuje dojazd do domu. Nie wiem kto miałby mnie zawieźć di szpitala.
munius - zupę robiliśmy w th-xie , tzatziki też ale mieliśmy specjalną przyprawę z Krety przywiezioną - specjalna mieszanka przypraw i w sumie fajnie wyszły, Ziemniaki gotowałam w garnku 15-20 minut a potem w pazłotko zawinął m i włożyliśmy do piekarnika na 10 minut a łososia robiłam z tego przepisu :
Łosoś smażony i opiekany z solą cytryną i koperkiem to świetny przepis. Masz już umówioną wizytę z babką od th-xa?? Podobno cena ma iść w górę.
flower - faktycznie nieszczęście !!!

Na Polsacie leci "Wojna żeńsko-męska" :tak:
Flower
- my też zalaliśmy ostatnio sąsiadów pod nami, bo uszczelka od zmywarki przeciekała i nawet o tym nie wiedzieliśmy, bo jest poza szafką, przyszedł sąsiad z dołu z groźną i nieprzyjemną miną, poczekałam na Zbyszka i zeszliśmy na dół i oni chcą poczekać do wiosny - z ubezpieczenia się to zrobi, akurat jestem na etapie poszukiwań jakiejś ubezpieczalni :-D:-D:-D
Myślę, że i Wy się z nimi dogadacie, przecież wszyscy jesteśmy ludźmi, chyba, że to na serio jakieś mendy...

Dziewczyny ale dzisiaj prawie orła wywinęłam :baffled: Nic mi nie jest, mąż zdążył mnie chwycić w ostatniej chwili... tak więc tylko rękę sobie obiłam, bo zdążyłam się na niej oprzeć i noga mnie trochę boli.... Zachciało mi się wycieczki do IKEI.... No ale przynajmniej pojemniki kupiłam, takie jak z boku tutaj na przewijaku:
20132_chro08a_hs02.jpg
Jeden większy, jeden mniejszy i dwa rodzaje zamknięć :tak: Mam zamiar z boku łóżeczka przyczepić przynajmniej jeden :tak:

Nadal nie kopiłam wózka, bo ten fiolet nie dawał mi spokoju,,,, i może lepiej, bo dzisiaj ktoś wystawił taki sam ale czarny 50km od nas... Jutro rano dzwonię i jadę :-D 200zł drożej, ale może uda się stargować :tak:

Załączniki

• 20132_chro08a_hs02.jpg
    20132_chro08a_hs02.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 66
Coś mnie kość ogonowa boli od 2 dni, a nie wiem czemu, bo nie fiknęłam nigdzie... :no:
Moniqaa
- patrzyłam na te pojemniki w Ikei i zastanawiam się nad nimi :-)
Targuj się jak na bazarze, ja nieraz mówię żeby zeszli z ceny co bym źle się nie czuła, a jak nie chcą to szukam "dziury w całym" i dokładnie oglądam i wypatruje jakieś "ale" do zejścia z ceny :-D:-D:-D Gorzej jak nie ma tego "ale", ale ja jakieś takie dziwne akcje mam, że strasznie źle się czuję, jak nie wytarguję. Jak na bazarze jestem i proponuję zejście z ceny i nie chcą to normalnie odchodzę, a chinole nauczyli się, że już nie wołają, że zejdą tylko olewają! :szok: Ale zdarza się, ze niektórzy jeszcze schodzą tylko coraz mniej ich, a jak już coś mi się strasznie podoba i nie wołają to potem do nich wracam, oni i tak zawsze mili są :-D:-D:-D
Susi – no ciągle jeszcze nie mogę się umówić i przekładam tylko telefony, bo Zbyszek nie chce się z nią spotkać i ciągle mi wymawia, żebym sobie z głowy wybiła tego Thermomix’a :wściekła/y: Babeczka właśnie mówiła, że w lutym ma być wyższa cena...

Dzięki za przepis, aż mi ślinka cieknie, hehehe :tak:

A też nie był przekonany do tego sprzętu? Czemu cena jego jest taka wysoka...buuu! :angry: No kurcze musi coś w tym być, że ludzie to kupują...!

muniś - ona chyba do dzisiaj się nie pozbierała...nie jest już tą samą charakterną osobą co kiedyś...jakby zgasła. Chciałaby mieć kolejne,ale strach wciąż chyba silniejszy jest ...już nie piszę więcej o tym, niepotrzebnie wogóle wspomniałam-nie miałam intencji żeby Was stresować.

reklama
Muniuś już znalazłam sobie punkt zaczepienia... Nie ma torby ;-) 50zł na torbę :-D i dalej będę kombinować...
Może zacznę zastanawiać się czy jednak nie ten fioletowy, bo jednak 200zł mniej i z torbą :-p
Jak mi zejdzie 100zł to biorę i tak, bo mi się podoba :-D
A to on:
babyactive.jpg

Te pojemniki fajne są :tak: Ja ostatnio tez się zastanawiałam, a dziś ostatnie trzy komplety mieli, tak więc już się nie zastanawiałam :-D
Potem w łazience koło pralki przywieszę, t będzie na jakieś duperelki :tak:

Załączniki

• babyactive.jpg
    babyactive.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 61
Do góry