reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Kainkas nie strasz nas. Poleż, odpocznij, ciśnienie tez jest do bani, może to od tego. A i napij sie dużo wody, soku może masz za malo plynów to tez obniż a ciśnienie

Mi słabo jest codziennie, w głowie się kręci, ciśnienie też dobre mam. Mi lekarz mówił że po pierwsze cukier spada gwałtownie, po drugie organizm jest tak wykończony, że ie daje sobie rady żeby to wszystko było tak super. Do tego płuca są już scisniete i brakuje oddechu. Spokojnie możesz poczekać do wizyty i nie zamartwiaj się na zapas:tak:

ola!
pisze mimo ze nie doczytalam (jestem na 1958 stronie) bo chyba nigdy nic nie skrobne a tyle ciekawych tematow sie pzrewinelo ostatnio tylko ze wiekszosc pewnie juz pozapominalam. napisze to co mi zostalo w glowce no i co sie dowiedzialam na wizytach (bo mialam usg w pon i wizyte u gin wczoraj) bo jest pewna ciekawostka!
otóż pytałam o to czy będziemy powtarzać gbs skoro wyszedł mi w 1 ciąży i jestem nosicielem a moja babeczka mi na to ze po porodzie zmienia się zupelnie flora bakteryjna pochwy i to ze mialam wczesniej nie oznacza ze dalej mam!
poza tym wsio oki, szyjka jeszcze jako tako tzryma choc powiedziala ze glowka juz nisko i mam sie bardzo oszczedzac i jeszcze minimum 6tyg wytzrymac w dwupaku; proby watrobowe oprocz fosfatazy (ale to zdarza sie wyzsze w ciazy) wyszly w normie wiec sukces i jak najdluzej bez cholestazy zeby sie utzrtymac
usg- stary gupi dziad mi robil i go niezle zje...lam bo na starcie mnie pyta ktory to tydzien ciazy wiec mu mowie wg suwaczka z om a on do mnie skad niby ja to wiem, ja no ze z miesiaczki to chyba nie problem obliczyc a inaczej to pzreciez nigdy nie wiadomo a ona do mnie z taka wyzszoscia: NO I WRESZCIE ZACZĘŁA PANI MYŚLEĆ - no to go zrypalam ze moze wygladam mlodo ale nie jestem ani gupia ani "zielona" bo to moja 2 ciaza i nie zycze sobie takiego traktowania ze moze w karte ciazy zerknac jak chce wiek ciazowy sprawdzic, zaczal mnie pzrepraszac ale pozniej znowu z czyms gupim wyskoczyl jak zapytalam o to czy jest ulozenie twarzyczkowe (bo mi powiedziel ze dziecko jest plecami do moich plecow) to tak prychnal ze w tym tygodniu to jeszcze nie mozna nic takiego powiedziec bo by musiala byc glowka przyparta a na to zdecydowanie za wczesnie - na co ja ze gdyby pzreczytal moja karte pzrzed badaniem to by wiedzial ze w 1ciazy mialam glowke pzryparta w 29tc i moje pytanie wcale nie jest gupie a jego odpwoiedz swiadczy tylko o niekompetencji, nie zerknieciu w karte i lekcewazacym podejsciu do pacjentek pffff to sie wygadalam ale byscie slyszaly ton tego starucha!
ojjj niech w koncu w pracy M zalatwia ten pakiet medyczny bo nie chce do goscia chodzic na usg a mam isc za tydzien znowu bo mi nie zrobili dopochwowego z ocena stanu syzjki- jakies formalnosci zawalily ze gin nie wypisala 2 skierowan tylko 1 i troche sie pzrestraszylam jak czytam na skierowaniu od ginki adnotację: PILNE! obciążony wywiad położniczy. zagrożenie porodem przedwczesnym

było o diecie karmiącej - dla mnie po watrobowej to i tak byl wypas;P ale ja mialam ze wskazan bardzo rygorystyczna bo dziecko w inkubatorze przez miesiac i nie moglo byc dodatkowo obciazane; pozniej w domu jak zaczley sie problemy z brzuszkiem to mnie az polozna zrypala ze sie wykoncze taka diete i poradzila cos bardzo madrego: mam faktycznie usunac prawie wszytsko z diety i na samym kurczaczku gotowanym z ryzem i marchewka jechac tydzien i jezlei dziecko dalje bedzie plakac to znaczy ze to nie z winy diety i jesc wszystko w miare normalnie - i fakt u nas to byla po prostu niedojrzalosc ukladu pokarmowego ktory dodatkowo byl rozorany antybiotykami

ewa - witam w klubie! my od jakiegoś tygodnia sciagnelismy Karolinie pieluche w nocy ale ona od prawie roku wstawala w 90% z sucha a bez pieluchy w dzien na stale jest od wrzesnia mimo to ja sie nie odwazylam sciagnac bo ona sie w nocy nie budzila na siku tylko sporadycznie bo sporadycznie robila w pampka; dopiero jak kilka razy zawolala w nocy ze chce siku odwazylam sie sciagnac jak dotad mielismy 1 wpadke i raz odrobine popuscila juz w drodze do wc; dla mnie wysadzanie na spiocha jest bez sensu bo chodzi o to ze dziecko ma swiadomie sie obudzic jak chce do wc; jezlei Franek spi w mokrym i nawet go to nei budzi to ja bym chyba wrocila do pieluchy na noc bo widac ma bardzo mocny sen i jeszcze nie gotowy a szkoda zeby sie podziębił
dobra reszta pozniej jak docyztam...

Flower188 no co za dziad!!!! Brawo że go sprowadzałaś do poziomu :wściekła/y: brrr

Jagna25
jesli chcesz na przyszlosc do zmywarki naczynia, to szukaj takich zeby raczej nie mialy zlotych i srebnych zdobien :baffled:

JAgna dobra cena tego ostatniego hihiihih

Ciekawe co tam u Mrowki, miałam tez pytac o Flower, Mouse i jeszcze kilka innch dziewczyn......

Byłam w sklepie, fajny mrozek ale nawet nie zmarzłam :-) Kupiłam co potrzeba +kilka rzeczy ktore niekoniecznie trzeba a teraz ide na kawe i czekam na niusy od sasiadki o 8 dali jej oxy........

reklama
Wiem, ale ten serwis mi się marzy od dawna i nie do kuchni tylko na święta;-)
Chyba kupie coś z arcorocu, nie tłucze się tak;-) Bo te teraz to się wytłukły jak nie wiem, ale tak to jest jak, teściowa kupuje 4 kategorię:no:

Do góry