reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej! Ja już nie śpię:-( Na lewym boku nie mogę, bo mnie biodro boli, na prawym nie mogę, bo mnie biodro i ręka boli, na plecach nie daję rady, bo się mały wierci.... a potem będę jak zombie cały dzień:-) Ech, to już chyba przygotowania do nocnych pobudek:-D

reklama
Hej

Też jakoś spania nie mam, od 6 czytam książkę...

Ciążą też się zarazilam, brat zadzwonił że ciocia będę i to była moja ostatnia @ :)

Malpko, też nie wiem jak już mam spać... może na stojąco?:D

Trzeba jechać do miasta, mama mnie męczy żeby jechać z tym internetem załatwić żeby zrobili, bo od wczoraj internetu nie ma... masakra. Internet najważniejszy. Mam nadzieję że w lutym do pracy pójdzie, to będę miała trochę spokoju i luzu

Ranyy ta noc miałam okropną podkrecilam ogrzewanie do 22 st żeby ubranka szybciej schly i w nocy było mega gorąco..wypiłam ponad litr wody i dzięki temu wc zaliczyłam chyba z 6 razy... i przewracanie z boku na bok :/;/;/ wstałam o 6 z mężem i pewnie zaraz odespie ..a dzisiaj jeszcze poprasuje ubranka i chciałabym jechać do ikei po pudełka ale taka pogoda ze nie wiem czy damy radę ..pierwszy raz tej zimy śnieg widzę :O

Co do psa to on tak zawsze śpi jego ulubiona pozycja.. W ogóle Dyziek jest trochę dziwnym psem .. Czasami śmieje się z p ze jest pól psem pól człowiekiem:)

My prowadzimy tylko arkusz ciążowy..ale mam zamiar wprowadzić arkusz z wydatkami na życie i zacząć oszczędzać :)

Kasiulek trzymaj się i mam nadzieję ze jeszcze trochę wytrzymacie..

Dzien dobry!

doczytalam wasza pozno wieczorna produkcje ....

powiem wam ze tak sie wczoraj naczytalam o tym karmieniu ze o zywiscie dzisiaj snilo mi sie ze urodzialam Krystiana i moja mamusia pomagala mi go przystawic do piersi i tyle pokarmu mialam i tak slicznie ssal......

secreto ja to mowie ze Diana to czlowiek w psiej skorze :-)

ja dzisiaj koncze 33tc i zaczynamy 34 :-) jeszcze troche....

wspolczuje wszystkim majacym problemy ze spaniem , ja w tej dziedzinie nie narzekam troche spie na lewym boczku, troche na prawym , na wznak raczej nigdy nie lubilam spac wiec teraz tym bardziej to chyba najgorsza pozycja do spania w ciazy....

spadam na sniadanko a i tak musze wstac bo moja corka spodziew sie gosci bo do,szkoly dzisiaj nie idzie i przyjezdza jej przyjaciolka z kolega i szykuja urodzinowa niespodzianke dla sasiada ( czyt. Chlopaka z ktorym chodzi) nawet sasiadke w to wciagnela ze kaska wziela wolne w pracy :-)

milego dnia!

Witam :tak:
Zaraz ide na wizyte do położnej posłuchać serduszka mojego maluszka :-D

Wstawiam fotke w temacie brzuszki:tak: z dzisiaj :tak:

Pozniej poczytam :tak:

Dziś wraca z delegacji mój m...nie mogę się doczekać :tak:

Hej! Ja już nie śpię:-( Na lewym boku nie mogę, bo mnie biodro boli, na prawym nie mogę, bo mnie biodro i ręka boli, na plecach nie daję rady, bo się mały wierci.... a potem będę jak zombie cały dzień:-) Ech, to już chyba przygotowania do nocnych pobudek:-D

ja śpię na lewym chociaż biodro mnie tak czasem napierdziela, że aż mi się płakać chce. na prawym boku mam zgagę, ze aż mnie na wymioty bierze a na plecach brzuch boli:szok:

kasiulek-trzymaj się jak najdłużej, ciekawe w jakim szpitalu jest??

Carri-dobrze ze z mężem już w porządku

jeślichodzi o wydatki na jedzenie to ja staram się byc oszczedna i tak myslę ze około 1200 na miesiąc nam idzie a ceny jak ceny wszedzie jednakowe- wiadomo w Almie nie kupuję, ale na targu czy czasem w lidlu. Biedronki nie lubie- wcale tak tanio nie mają a czesto jakies badziewie no i wiem jak na nas Polakach zarabiają (producenci oddają im towar prawie za darmo zeby tylko byc na półkach a oni potem narzucają ogromną marże żeby zarobić jak najwiecej). Ja staram się kupować jak najwięcej od Polaków, chociaż to nie łatwe bo najwiecej jest sieci zagranicznych. Ale taka prawda, ze jakby wszyscy kupowali to co polskie wtedy na pewno wszystkim żyło by się lepiej....niestety w naszym kraju jest to niemożliwe.
U nas przeważnie obiady 2 daniowe, zupę gotuję na 2 dni, drugie co dzien cos tam wymyslam- nie zawsze mięso ale jakies inne tanie obiady:)

kama-tez bym sie wkurzyla z tą szkołą rodzenie- ale w sumie może odpuść- ja nie chodziłam i dalam radę i wcale nie miałam poczucia, ze chodzenie cos by mi pomogło bo wszystko poszło gładziutko.A karmienie to i tak w praniu wyjdzie- u nas łatwo nie było:(

Ewa-masz rację, słodycze są najdroższe, my na mieście bardzo rzadko jemy-raz na pół roku, a teraz z dwójką to jeszcze gorzej będzie się gdzieś wybrać...Ewa a ta fotka to jak karmisz na leżąco czy siedząco- ja próbowąłam na leżąco bo tak mnie kregoslup bolał ze wstać nie moglam ale miałam za małe cycki i mała za nic nie mogla dostac i jedyne wyjscie to karmienie na siedząco-i to jeszcze tylko z 1 piersi jadła:( A Ty odpoczywaj jak najwiecej:) w koncyu już Ci się chyba należy troszkę wolnego:tak:

MałaMama-trzymaj się jakoś i zdrówka

Agnis- fajnie ze już Twój wraca:) na pewno humorek bedzie lepszy:)

ja już po śniadanku, mykam zaraz na badania bo jutro wizyta....

Dziewczyny mam pytanko, przez przypadek wczoraj zmówiłam 2x e-papierosa znajomym. Czy wystarczy jak napisze e-maila i poproszę o wycofanie jednej transakcji.

Lece Was doczytać

Hej :)

Kainkas, na siedząco karmiłam. Franka tylko tak. Przy Nuśce dopiero opanowałam karmienie na leżąco. Na tym zdjęciu miałam go położonego na poduszce na kolanach, główka w zagłębieniu łokcia. Tak "klasycznie" :)

Co Wy narzekacie, że o 7 wstajecie?:p
Moja noc trwa mniej więcej od 24 albo 1 do 6, w porywach do 6.30 ;) Zazwyczaj z jakimiś pobudkami na sikanie albo wyniesienie Nuśki do pokoju (chociaż to robi Mąż, ale ja i tak się budzę).

Śnieg i u nas! Ale ja się nie cieszę :/ Odprowadzałam dziś z Anielą Franka, bo Mąż miał badania pracownicze rano, i już raz musiałam przetargać wózek górą przez zaspę. Ja dziękuję za taką zimę. W takim trybie to urodzę za tydzień :/

No ale dzieci zachwycone :) Franek cały ranek w oknie :)

Aha, wysikałam go po północy - wkurzył się jak go obudziłam :p I rano sucho.

Jeszcze wracając do wydatków - u nas obiady są prawie zawsze dwudniowe. Tak też jest taniej. No i to spora oszczędność czasu, bo nie stoję codziennie w kuchni - chyba bym nie wyrobiła, gotując codziennie...

reklama
Do góry