reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

I po KTG. Wszystko cacy :-D
Serduszko ładnie bije :tak: Skurcze ledwo odczuwalne w granicach do 10 %.
Następna wizyta w następną środę.
Dostałam plan porodu, później go przepiszę i Wam podrzucę jakby któraś chciała :tak:

Ale ślisko jak cholercia, nigdzie nie wychodzę:no:

Ps.Koreczek dziś chyba też zrobie naleśniki :tak:

reklama
mamusia synka & za siasiadke!

A mnie przywiązac trzeba...ale mnie nosi do miasta! W lumpie wczoraj byla dostawa...wyszukalabym cos fajnego dla malego :-D i jeszcze o 5-10-15 bym weszla i w koncu jakas sukienke bym upolowala dla tej malutkiej, co paczke dostalam... Ale sama nie pojde bo u nas strasznie slisko..m spi po nocce...a mama nie lubi jak kupuje rzeczy dzieciece wiec wypad z nią odpada..:baffled:

Jagna25
od świeta to fajnie mieć taki serwis. Tylko że od świeta to wlasnie nie chce sie myc tylko wrzucic wtedy o zmywarki :baffled: moj serwis na 12 osob sie niestety nie nadaje :-(

Agnis83 to super wiesci z wizyty u polożnej.

Kasiak-l sie nie odzywa :baffled:

Dzień dobry marcóweczki :happy2:

JAGNA - TOBIE DZIĘKI NA POCZĄTEK ZA TABELKĘ....:tak::tak:

MALPAWZOO - A wiesz co...z tymi planami obiadowymi nie pomyślałam...na pewno skorzystam :-)
bo to mega dobry pomysł. U nas teraz też jest dojadanie wszystkiego z lodówki, nic nie ma prawa się zmarnować :no:... Jak pomyślę ile się wcześniej marnowało, wyrzucało :-:)-(

Ewusia - To macie na prawdę tanio :tak:
a My w restauracji nie byliśmy już ze 3 lata :-:)-( więc nawet takiej rubryki nie ma... pizza domowa... No może raz na 3 miechy Mc Donald i to od wielkiego dzwonu 13 zł za zestaw...
Ale racja ja wpisuję do tej rubryki też chemię i może rzeczywiście jedzenie wyjdzie mniej....do tego jednak słodycze kupuje się bo mąż lubi do kawy coś słodkiego... a jak pomyślę o pieczeniu mu co 3 dzień ciast :baffled: ciasteczek :baffled: drożdżówek :baffled: rogalików...To mnie skręca :tak:;-)... Poza tym faktem jest jednak, że my kupujemy dużo soków...

PIĘKNE ZDJĘCIE KARMIONEGO FRANIA :tak::-)

JOLCIA - Współczuję bólu nóg :baffled: ja mam drętwienia codziennie, chociaż przy dawce magnezy 3x1 jakoś lżej...

MALAMAMA - ja przeziębiona byłam w zeszłym tyg, do nosa sterimar jedynie, do gardła *spam* gardło i tantum verde, do tego ciepłe herbaty z malinami hektolitry...PRZESZŁO!!!! ZDRÓWKA ZATEM CI ŻYCZĘ!!!

SUSI - My też już robimy zakupy tylko w Gemini... Oszczędność ok 70 zł...to dla nas dużo!!!

SECRETO - U nas w arkuszu ciążowym widnieje już suma 5060 zł od 2 .06.2013r (SAM LEKARZ, USG, BADANIA, LEKI)....A gdzie wyprawka :nerd::nerd::nerd:

MARCIA - Gratulacje 34 tyg!!! Potęga podświadomości z tym karmieniem i snem :cool2:

KAINKAS - Co do biedronki to racja... Kiedyś można było tam kupić lepszej jakości rzeczy i na prawdę tanio...teraz już chyba nie :no:..my byliśmy w pn pierwszy raz od jakichś 3 miesięcy i na prawdę drobne zakupy ....150 zł a jedna torba :-(

AGNIS - Super wieści z wizyty...u nas biało ślisko... brrr ja nie wyłażę...

Jagna -Marzenia trzeba spełniać... a jak się ma możliwość to czym prędzej, bo zaraz się okaże, że trzeba na co innego wydać :-);-)

Ja aż boję się znowu chwalić ale noc miałam na prawdę w miarę...no spałam jak nic spałam a pobudka 3 x na siku to nic w porównaniu z drętwieniem nóg bezsennością i graniem na telefonie...

Dziś wyszorowałam już wanienkę dla młodego, stoi i czeka, fotelik samochodowy ten malusi uprany, wyszorowany też czeka...NO JAK NIC JESTEM GOTOWA :-)
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI!!!!

&&&&&&& za dziewczyny w szpitalach...OBY szybko wyszły a powrót już tylko na porodówkę :tak:

już mi lepiej trochę... mały szaleje że cały brzuch mi się rusza.
ją do zmywarki mam zwykle białe talerze z arcorocu i się sprawdzają. no ale one jakieś wybitnie piękne nie są.

Jagna, ja mam dwa zestawy - jeden z firmy Ambition i ten bardzo polecam. Używamy od prawie 5 lat, w tym 2 lata w zmywarce i jest jak nowy, nawet się wzorki nie zmyły! Drugi z Ikei i tu już gorzej ;) Po 2 latach mocno porysowany i już niezbyt ładnie wygląda, poza tym talerze obtłuczone w kilku miejscach.

Flower, ja mu pieluchy na razie nie będę zakładać. W końcu się nauczy wołać - będę próbować go nie budzić co jakiś czas.
Na śpiocha nie wysadzam, bo też uważam, że to bez sensu. Wybudzam go, żeby wiedział, co robi.
A jeśli potrafi nawet do 5 rano od 20 wytrzymać, to już jest bardzo dobrze. Zawsze mu trochę pupa odpocznie po tylu latach w pieluszce ;)
Tylko jakieś piżamki muszę kupić, bo na razie w majtkach śpi. W sklepie potwornie drogie (50 zł!!!), więc chyba kupię jakieś bawełniane T-shirty i bokserki luźne.

Nikusia, ceny u nas takie jak wszędzie :) My robimy zakupy w Realu raz na tydzień. Nie wiem nawet czy to drogi czy tani sklep. Bo skoro nam 1 tys. wychodzi, to nie kombinujemy z oszczędzaniem, bo nie ma takiej potrzeby póki co.

Ja do tej pory na ciąże ( lekarz, leki, badania) wydałam 1500 zł a chodzę prywatnie i wszystkie badania robie prywatnie.......właśnie otworzyłam karte ciaży. policzyłam ile bylo wizyt, ile usg tych za ktore dodatkowo płaciłam i jakie robiłam badania........ myślę, ze jak na prywatne wizyty to ne jest źłe :-) z wyprawki to nie kupiłam praktycznie nic procz rzeczy aptecznych, pieluch, chusteczek ( ale to kupuje od urodzenia Julka bo muszę miec dla Niego) i jakis rzeczy dla siebie typu koszula czy kapcie do szpitala.....a no i wozek.....wydatki sie zaczna za chwilę- leki, mleko, badania........

My praktycznie nie wyrzucamy jedzenia, robimy i kupujemy tyle zeby zjesć, nie robimy gigantycznych zakupów spozywczych bo lepiej kupic codziennie co 2 dni po kilka plasterkow wędliny niz nakupowac a potem obślisgnie bleeee, nawet parowki kupuje po 5 szt, zeby zjesc od razu.........

Ostatnia edycja:
reklama
Nikusia ja muszę coś do kuchni kopić, bo mi 2 głębokie talerze zostały, a nas jest troje. Najwięcej to mam deserowych;-) Chyba wybiore biały albo brązowy arcoroc

Do góry