reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

katrine w zeszly czwartek, caly czas mialam w realizaji (nawet 2. raz tego samego maila po kilku dniach przyslali..) no i wczoraj to stwierdzialm ze trzeba zadzwonic..i babka powiedziala ze przeprasza ale jakis blad musial im wyskoczyc i latego nie wyszlo jeszcze zamowienie. Od razu jeszzcze raz kliknela do realizacji i od razu wczoraj do mnei wyslalli :-) takze jak dlugo czekasz to dzwon :-) trzeba miec przy sobie nr zamowienia jak co ;-)

Kurde ale mnie dzsiaij cycki bola! rosną jeszcze czy co? Mam ochote stanik zrzucic..brrr :crazy:

reklama
Dziewczyny doradzce coś. Co kupujecie do wózka? Jakiś śpiworek, rożek, czy kołderke i poduszke ?
Bo nie wiem na co się zdecydować.
Chcialam śpiworek jakiś taki niegruby bo w końcu wiosna idzie od marca ale nie wiem....:baffled:

Wychowana bez smoka i mama mówi że byłam dziecko aniołek:p Zobaczymy jaki będzie Tymek, ale jak będzie po ojcu to niezły sajgon też będzie :-D

He he. u nas to samo. Już mówiłam mężowi że jak synek w tatusia pójdzie to tatuś tacierzyński bierze;-)

kamaa to się postarali:tak:, no ja tez ostatnio miałam tylko 3 próbki malutkie jak duże zamówienie robiłam. Ale jak idę do stacjonarnej gemini (u mnie w mieście jest) to zawsze wypytam o jakieś próbki;-).

Mnie też cycki ostatnio bolą, może nie tyle cycki co sutki. Wieczorami to chodze bez stanika bo nawet ten miękki mnie uwiera.... W ogóle to ja się zastanawiam jak dam rade karmic piersią skoro ja zawsze miałam wrażliwe piersi, szczególnie sutki i nie lubiłam nigdy ich dotykania, a teraz nawet sama ich nie dotknę, brrrrrr....

jaspis mnie to sutki caly czas bola...sztywnych stanikow od poczatku ciazy nie nosze... ale dzisiaj to calutenkie mnie bola..masakra...
Dopisuje smoczek jeszcze do listy zakupow :-) ta lista nigy sie nie skonczy, co?

Agnis83 ja chcialam posciel kupic, ale zrezygnowalam. Jak co dostalam spiworek, fakt w rozowa lamowke ale trudno :-D plus na to grubszy kocyk i tyle. A potem bez spiworka. A masz kombinezoniki z tego co kojarzę? to tez mi sie wydaje grubszy kocyk, ew. 2.

Eee, to mnie żadnych próbek nie dołożyli, a zamówiłam 10 rzeczy, oszustwo jakieś :-)
Za to po długich i ciężkich bojach przyszła paczka z nianią elektroniczną, tą co już kiedyś kupiliśmy i była uszkodzona. Ale teraz jest i działa bez zarzutu.

Kainkas mi wyszlo w moczu :tak: wymazu nigdy nie mialam

Mamusia szybko obiad jecie :D my zawsze nie wczesnie jak 15 :tak:
Ja dzisiaj mam ochote na zwykly "polski" obiad :tak: wiec beda kotlety z piersi z ziemniaczkami i mizeria :D

Agnis ja mam rożek (mam dwa - normalny i większy), w który będę opatulać maluszka i mam tez dwa kocyki (gruby i cieńszy), więc na początkowe chłody w zupełności wystarczy:tak:. Nawet jak będzie jeszcze 100% zima, bo do tego mam futerkowy cieplutki pajacyk. Maluch nie powinien zmarznąć.
Co do kołderki to rożek też może robić za kołderkę, a poduszkom mówię stanowcze NIE:tak:.
W śpiworek zainwestuje dopiero na przyszłą jesień/zimę do spacerówki.

reklama
Cześć :-) Ja już odebrałam leżaczek, nawet już wyprał się pokrowiec (chociaż nie miał żadnych śladów, ale zawsze...):-D Odbierałam ten leżaczek to raczkował taki słodki chłopiec za nianią.... aż mi się sentymentalnie zrobiło...

Wstawiłam też ostatnie ubranka, które mam :tak: Dokopię tylko body i ewentualnie jakieś pajace i starczy :tak:

Ja także nie kupiłam pościeli. Mam na chwilę obecną jeden rożek, ale planuję zakup jeszcze jednego.
Latem kocyk lub na upały pieluszka. Do wózka wezmę jeden z rożków. Moja mamuśka opowiadała, że ja też za małego wiecznie w beciku :tak:

Jaspis mam tak samo. Kupiłam osłonki na sutki, ale i tak nie wiem czy dam radę...
Moja matka nie dała i karmiła mnie butelką. Ja raczej też nastawiam się na butelkę...

Ostatnia edycja:
Do góry