reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
jo-asia 0 ja do spzitala na porod z Karolą sama jechałam 30km :p no ale ja wizyty kontrolne w szpitalu mialam i juz mnie zatrzymali jak zobaczyli ze wyniki prob watrobowych sie potroily w ciagu tygodnia mimo lekow;noom furia to dobre okreslenie i pozniej ze zlosci zasnac nie moge!
kama - no wlasnie ja tez go szturcham ale dzisiaj to nawet na boku chrapal! pewnie przez alko
josek - moja cora jakos ma faze "na mamę" od tygodnia i mysle ze to w zwiazku z ciążą; zobaczę ten spray bo zwariuje chyba!
kimikim- o dobrze ze mi pzrypomnialas o odsniezaniu samochodu musze wyjsc wczesniej z domu zeby po mala zdazyc do pzredszkola
koreczek - na wszelki wypadek zrob sobie proby watrobowe w zwiazku z tym swedzeniem zeby wykluczyc cholestaze
munius - a czytalas na stronie Sw zofii ze maja pokoj laktacyjny i mozliwoisc wypozyczania laktatorow? ja moze dostane do szwagierki znowu ale chyba jeszcze korzysta ale nawet jesli bede miala to do szpitala nie biore jezeli wybiore Zelazna
"Panie, które mają potrzebę odciągania pokarmu dla dziecka mogą skorzystać z pokoju laktacyjnego znajdującego się w oddziale Położniczo-Noworodkowym na II piętrze, nieopodal wejścia do Oddziału Wcześniaków i Patologii Noworodka. Tu, w spokoju i intymnej atmosferze można usiąść wygodnie w fotelu i skorzystać ze szpitalnych laktatorów elektrycznych firmy Medela. Jest to również miejsce, gdzie można umyć i wyparzyć laktator. Pokój wyposażony jest w kuchenkę mikrofalową przeznaczoną do dezynfekcji laktatorów w torebkach Quick Clean i lodówkę do przechowywania pokarmu kobiecego. Do pokoju laktacyjnego zapraszamy wszystkie pacjentki oddziału położniczego i mamy, które odwiedzają swoje dzieci w Oddziale Wcześniaków i Patologii Noworodka."

Ostatnia edycja:
Nie dość że bez ręki to jeszcze z odstrzeloną głową  bueheheh przepraszam mamusiu 
No cóż, taka nasza kaskaderka, ot co :-D no już przestańcie, bo ciągle się śmieje, jeszcze zaczne rodzic:szok::-D

Flower, właśnie czytałam o tym. Ogólnie sama postanowiłam odciążyć trochę wątrobę:tak: tak sama z siebie na wszelki wypadek :)

U mnie też zima:tak:. Lekki mrozik już 3 dzień trzyma a w nocy śniegu troszkę napadało. Od razu fajniej na dworze jest:tak:.

Doczytałam tylko to co dzisiaj było napisane.

lewatywa - u mnie w szpitalu mają swój ,,sprzęt" i ja na 100% się zdecyduje. Wolę mieć komfort psychiczny niż dodatkowy powód do stresu ze narobię podczas porodu :/

secreto my jeżeli zdecydujemy się na leżaczek (zależy jak z kasą będziemy stali) to kupimy później i używać będziemy raczej od 3 mca, jak już maluch bardziej światem zainteresowany:tak:.
8000 zł :szok: <mdleje>
Ja tez mam taką listę i razem z wózkiem wydamy około 3500 zł (w tym tez ,,moja wyprawka"). Dla mnie ta nasza kwota tez jest kosmiczna, bo żadnych głupot nie kupowaliśmy tylko niezbędne rzeczy, a taka suma wyszła:szok:.
My NIC od nikogo nie dostaliśmy:no:, no ale nie kupujemy mebli, tylko łóżeczko i nakładany przewijak. Meble kupimy dopiero jak dziecko będzie miało około 2 latka i to takie co posłużą do 18-stki :-D
katrine co za sen:szok:, tylko teściowej nie opowiadaj bo zacznie się ciebie bać.
Agis to chyba będziesz miała PLAN PORODU i super że uwzględniają to w twoim szpitalu, bo u mnie to mogę sobie mieć, ale nikt i tak na to nie patrzy....

Zmykam jakiś obiadek szykować:tak:

Piszecie ze wasze kilkulatki chca sie kapac w wanienkach a moja nastolatka mowi do mnie ale fajnie by bylo sie wykapac w tej wanience...:confused:

Josek wstawiam ci ten adres apteki

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 29
koreczek - no to żeberka troche srednio się sprawdzaja:-D duuuuzo pij zeby sie filtrowala watrroba, dieta lekkostrawna, gotowane, nietluste i zminimalizuj surowe owoce i warzywa, uzywaj duzo majeranku - jakby sie okazalo cos nie tak to wysle ci wiecej info na priv tak jak do kasiulekk ale nie ma co starszyc;-)

reklama
Do góry