reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Marcia mam to samo tyle,że podejmować decyzji nie potrafię już,z 3 miesiące ..a rozdrażniona jestem cały czas..

Masiosia współczuje bólu ..mnie tak bolała w 20 tyg kość ogonowa że nie mogłam się obrócić na bok... Lence nic nie grozi.. Natomiast nie wiem.czy przy rozejsciu spojenia można rodzić sn

Po tych wszystkich wydarzeniach coraz większe przerażenie mnie ogarnia.. Czasami lepiej nie wiedzieć i nie czytać... Ja wizytę mam za 2 tyg dopiero..niby wszystko w miarę ok ale się dziwnie boje:(
Z drugiej strony wiem że wolno nam się nakręcać i trzeba myśleć tylko pozytywnie.. zła energia tak jak dobra szybko się rozprzestrzenia:p także dziewczyny myślmy tylko Pozytywnie!

reklama
hej dziewczynki;-)
wlasnie je sniadanko,zaraz sie zbieram ogarnac ieszkanko bo przychodzi kuzynka na kawke,wczoraj spedzilam pol dnia w kuchni i boje sie tam teraz wchodzic,najpierw pieklam kurczaka na butelece-przepis dala tu mamusia,PALCE LIZAĆ:-D a pozniej wzielam sie za szarlotke:-) ale co z tego jak i tak nie moge jej zjesc...
masiosia dobrze ze bylam u lekarza...wspolczuje takiego bolu:-(za bardzo nie zna sie na ten temat wiec nie pomoge,
moj za to stwierdzil wczoraj ze od kilku dni jestem jakas inna,spokojniejsza:-) moze i tak jest przestalam sie czepiac czegokolwiek to i chlop zadowolony;-) wyspij sie;-)
marcia a ja za to widze zmiane ze szybciej podejmuje takie decyzje ,ostatnio farbe wybralam w 2 minuty a moj oglada oglada i nic nie widzi:-)
secreto nie moze byc inaczej!!!!trzeba myslec pozytywnie
zaczynamy 34 tydz!!!!:-)

Masiosia, nie zagraża to życiu dziecka, ani matki. Rozejście do 1 cm. jest fizjologiczne, a powyżej już niestety nie i wówczas ciążę kończy się przez cięcie. Jeżeli spojenie rozejdzie się bardzo, to po porodzie stosowany jest wyciąg - kobieta leży podwieszona na hamaku z odważnikami po każdej stronie - taki stan może trwać i do 6 mcy. Tak powiedział mój lekarz i drugi to potwierdził :( Dodali również, że są to dość rzadkie przypadki. Na pewno po porodzie spojenie będzie spory czas dochodziło do siebie, ale plus jest taki, że "odpadnie" obciążenie w postaci Maluszka. U mnie Leoś ułożony jest pośladkowo i lekarz powiedział, że w przypadku problemów ze spojeniem jest to układ idealny, bo główka dużo mocniej naciska na spojenie, wstawiając się w kanał.

Mamusia synka, trzymam kciuki za wizytę!

Zresztą - kciuki zaciśnięte za Wszystkie, żeby szczęśliwie dotrwać do bezpiecznego terminu i urodzić zdrowe maluchy!!!

czesc

nie wyspałam sie po tych wiadomosciach wczoraj wieczorem, jeszcze Kurczak kaszlał a mnie cos w klatce duziło i zgaga piekła ( juz kilka dni mi dała spokoj a tu wielki powrot) i siku wstawałam 3 razy :-(

Kto wie co u naszych dziewczyn w szpitalu??

Idę na herbatke bo leki musze wziać, zaraz wracam czytac :-)

Hej dziewczyny :tak:
Dzisiejszą noc mogę zaliczyć do przespanych aczkolwiek położyłam się koło 1 w nocy bo z m oglądaliśmy filmy. Musiałam jakoś odreagować wiadomości facebookowe...
I trzeb a myśleć pozytywnie bo inaczej wykończymy się psychicznie:tak:

Marcia powodzenia na wizycie :tak:
Mamusiu synka, Jagna jak ciśnienie? :tak:
Masiosia ja niestety też się nie znam na spojeniu a Tobie bardzo współczuję, dasz radę kochana, całym serduszkiem jestem z Tobą:tak:

Mouse - gratki 34 tc:tak:

Kamaa ten brzuszek Cie pewnie rozbolał z nerwów..kochana odpocznij:tak:

Nifla - też mam taką nadzieję ze nocka marcówek spokojnie. Wprawdzie kasia odezwała się koło 1 w nocy na fb ze na razie ok ale spac nie może..no a na wieści od Marty czekam...

Muniuś - Ty to jesteś dobra hehe, z tym wielorybem, nie ma jak z rana przeczytać lub zobaczyć coś zabawnego:-D

A ja wyprawiłam małego do szkoły, wstawiłam pranie. Koło 11 ma wpaść kumpela. Muszę też uporządkować sprawy papierkowe bo szukałam mojej pierwszej karty ciąży i sama sobie bałagan zrobiłam:angry: Chciałam porównać wyniki, ale nie ma co porównywać bo tam miałam obciążenie glukozą 50mg a nie 75...

Ostatnia edycja:
Agnis ma rację musimy mniej się stresować .. Ja jak pomyśle że zaraz będę rodzić też się boję co będzie ale teraz staram się odsunąć wszystkie złe myśli..
Nie ma sensu porównywania glukoz.. Bo być może coś oprócz glukozy było powodem... A jeśli glukoza to musiała być dużo dużo wyższa od normy pewnie dużo ponad 200. Więc musimy zachować spokój i jakiś optymizm bo oszalejemy..

Agnis ja na razie nie meirze bo dopiero polknełam tabletkę, niech zadziala...........

eddit: 138/76

Kurcze najgorsze ze to cisnienie mi tak skacze, ze nie stoi na jednym poziomie tylko raz niskie a za chwile duzy skok................

Ostatnia edycja:
reklama
nifla zgadzam się z tobą trzeba to tylko w życie wprowadzić ale z tym mogą być problemy:)

Mamusia synka może tabletki zaczną działać i ciśnienie będzie niższe:)
a to ciśnienie nie jest złe bez tabletek także się nie,stresuj zobaczymy czy trochę spadnie po tabletce
Ciśnienie do 140/90 jest dopuszczalne szczególnie na końcu ciąży.. Gorzej jakby było wyższe

Ostatnia edycja:
Do góry