reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

moj tez mial byc tylko do partych takie bylo moje zalozenie ale pozniej jakos tak wyszlo ze nie bylo ani mi ani jemu w glowie wychodzenie z sali

jolcia - wspolczuje cukrzycy ale pzrynajmniej insulina powinna unormowac cukier bo skaczacy niebezpieczny dla dziecka (nawet bardziej niz ciagle wysoki) bardzo polecam CYNAMON do wszytskiego co mozliwe bo obniza cukier - moj ojciec od 12 lat ma cukrzyce i insuline i nawet w tabletkach cynamon bral kiedys no ale on to inna sprawa bo w ogole nic sobie nie robi z diety i w nocy potrafi wstac i cukier lyzeczka z cukeirnicy wyjadac i pol lodowki oproznic wiec co moja mama ma zrobic? teraz lezy na inetnsywnej terapii od 2 dni i nie wiadomo czy z tego wyjdzie a to wszytsko tak na wlasne zyczenie neistety...
nikusia mi 52 sie marzy utzrymac - 54bez ciazy tylko raz mialam na krotko ale ja mam duze tendencje do wahan wagi i potrafie w ciagu tygodnia schudnac 5kg a z przytyciem niestety tak latwo mi nie jest i o kazdy kg musze mega walczyc przed ciaza ledwo mi sie do 49 udalo pzrytyc bo tak to 47 bylo

edit>
ewa- jak dobrze pamietam bielizne chcialas wymieniac - dzisiaj w Tchibo jest darmowa dostawa i widze ze sporo majcioch - ja w pepco niedrogo bawe;lniane ladne kupuje naogol

reklama
Witam jak zawsze produkcja w pełni :) spróbuję coś nadrobić ale siedzę w pracy wiec może być trudno
nocka zaliczona do udanych tylko dwie pobudki miałam więc nie jest źle
jolcia super że cukier oki
u mnie w pracy sajgon totalny cała grupa przyszła już współczuję dziewczynom jak mnie nie będzie :)
no i kolejny tydzień zaczynam:)

Młodamamo, sto lat dla Córci! Była jakaś impreza?:D

nie tylko domownicy:) nie mam sił nic robić, ani czasu bo mieliśmy też wczoraj kolędę! no i ja się uczę w wolnych chwilach bo egzaminy mnie gonią..

ja sikam bo muszę pić duuużo.. więc wieczorem z 2 herbaty jeszcze piję:)

mnie wieczorami męczy jakiś bezdech normalnie jakbym się dusiła... otwieram okna i wietrzę wiecznie i dycham jak stara lokomotywa.. jakby mi się płuca zmniejszyły..

monisia gratki z powodu pracy! super!

Chyba dziś padnę...
Miałam trochę posprzątać i obiad zrobić, a nawet nie jestem w stanie łóżka pościelić. Nie mam kompletnie sił. Ledwo chodzę i sapię od rana, słabo mi się robi co chwilę... Chociaż dziś w miarę dobrze spałam w porównaniu do poprzednich nocy.
Do tego rano waga wskazywała 62,2 a po śniadaniu (2 kromki chleba z serem i ogórkiem i szklanka wody) 63,7. Nie wiem co jest grane i skąd te wahania wagi. Czuje się jak słoń - dosłownie. Nie wiem co się dzieje...

Monisia to no super! Gratulacje dla męża !:-) JA też ostatnio mam zgagę szczególnie jak się położę na lewym boku. :confused2: Też nie mam ładnych zdjęć dziecka :( na każdej wizycie mam USG ale mój lekarz jakiś lewy i nie potrafi ustawień
dobrać żeby 3 d ładnie wyszło a sprzęt ma bardzo dobry..ładniejsze zdjęcia miałam w I i II trymestrze

Jolcia ja już się nauczyłam chodzić na śpiącego z zamkniętymi oczami :D i jeszcze mam dodatkowy tor przeszkód do pokonania bo mój pies śpi od mojej strony łóżka na podłodze.. i muszę uważać żeby go nie zdeptać :p

Marcia mój będzie przy cesarce :p narazie udaje chojraka :p ale wiem że wymięknie jak to wszystko zobaczy:cool2:

Co do majtek to ja ostatnio kupiłam w tesco takie bezszwowe mega miłe jakbym miała ranę po CC żeby nie gniotły.. 25 zł za 2 sztuki wyglądają na porządne

Przyszła przed chwilą apteka :D i nie wiem czy wszystko zamówiłam czy o czymś zapomniałam
:confused:
Agnis pierwsze ktg to było dla mnie wyjątkowe przeżycie :D

młoda mama ja potrafię wypić 2 dzbanki duże herbaty dziennie i nie wiem czy aż tyle powinnam wypijać ;/ wody jakoś nie lubię

tak samo się męczę nawet leżąc :O:szok:

Flower mój ojciec też ma cukrzycę... i też diety nie przestrzega ma swoja mądrości i ich nie zmieni... no cóż bywa... mężczyźni tak chyba mają. Cynamonu nie cierpię bleeee.... kapusta kiszona też obniża cukier więc ją jem do każdego posiłku ale po niej mam taką zgagę, że masakra... ale wolę to zgagę niż wysoki cukier.

Weronika Ty jeszcze do pracy z dzieciakami chodzisz? podziwiam!

Mąż kupił pampersiaki dla Amelki właśnie do mnie dzwonił i pytał jakie mają być:) czyli mamy już pampersy, 4 body i sukienkę:-) ciąg dalszy wyprawki nastąpi wkrótce;-)

reklama
Secreto moja Frajda też śpi,ale ze mną pod kołderką, lub śpi na dywanie na samym przejściu i muszę na nią uważać... ja teraz jak taka niewyspana jestem zasypiam w miarę szybko po tych wycieczkach nocnych... ale marzy mi się cała noc przespana... nie pamiętam takiej w ciąży chyba takiej nie miałam...

Do góry