reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto ja kupuje bawelniane body z dlugim i krotkim do tego spodenki dlugie, skarpetki, czapeczki. Bo to zawsze sie przydaje. Mam tez pare bluz i cieplejszych rzeczy no ale u mnie nie ma goracego lata... Moze w sierpniu bedzie pare dni ze w samym bodziaku :tak: no chyba ze lato zaskoczy :)

reklama
Kamaa ja dziś też taka śpiąca chodziłam ale po obiedzie przy stole prawie zasnęłam więc się położyć musiałam i spałam dwie godziny:-) i dobrze mi ten sen zrobił:) co do lekarza to nie wiem... będę dzwonić jeszcze do polmedu może mój drugi lekarz będzie przyjmować wcześniej, ale jego grafik będzie początkiem stycznia... no bo do 20 to trochę mi długo czekać, zważywszy, że byłam początkiem grudnia.
Też się nie mogę doczekać marca, a co za tym idzie AMELKI!!!:):):)

secreto 68 to chyba taki rozmiar na 3-6 msc więc już jakieś lżejsze ubranka wtedy będzie się ubierać.

Carri to lody? ale zrobiłaś smaka...na lody z owocami i bitą śmietanką, gdzie ja takie u mnie kupie?
Wiecie co zrobiłam....jak wysyłałam kartki na święta to w dwóch nie napisałam odbiorcy:rofl: i kartki się wróciły... hehehe :-D
Zgaga też mnie męczy.... okropności i jeszcze po tych pomarańczach to bardziej... ale mam nadzieję, że jak brzuszek troszkę opadnie to i zgaga minie!
U mnie z brzuchem ok nie twardniej i nic się tam nie dzieje.... jedynie co to faluje jak oszalały;) i mam nadzieję, że nie urodzę jakoś dużo wcześniej bo mam obronę pracy dyplomowej końcem lutego.

Oj dziś ten dzień senny jakas slaba jestem nic tylko bym spala albo lezala oczy się same zamykają palce bola - takie uczucie jakby mi puchnely , nogi poki co w porządku ale u siebie już zauważam ze odciski po skarpetkach miewam Nic dziewczyny postaram się do was dziś zajrzeć ale nie obiecuje

Z tymi rozmiarami to roznie bywa. Moja nosila mniej wiecej odpowiednie do swojego wzrostu. Wlasnie patrze na ksiazeczke i bylo mniej wiecej tak :
0-1msc 50
1-2msc 56
2-5msc 62
5-7msc 68
7-9msc 74
8-12msc 80
I teraz ju mamy 86
No ale bywa i tak ze maluch sie rodzi 60cm i odrazu w 62 smiga :tak:

Wróciłam z plot :) naskładałam się lego z 2 godziny- już wiem co mnie czeka za parę lat :-)

Co do zgagi to ja za często nie mam na szczęście- może ze 3 razy do tej pory. Szczególnie jak się raz na noc pizzy obżarłam, nigdy więcej! I też mam parcie ale tylko na mandarynki mniam mniam kilogramami bym pożerała :-) mój mężul jeszcze w pracy dziś, a mi jakoś smutno. Idę wypróbować sokowirówkę bo od Mikołaja-mężusia dostałam, a pomarańcze i mandarynki czekają :-) zaserwuję mu jak wróci.

Od 18.40 zaczęły mi się skurcze (napięty ból połączony z bólami miesiączkowymi) wzięłam 2 magnezy ale do tej pory miałam ich już 5..... :-(
Chyba zaczynam panikować... mąż chce mnie wieźć do szpitala ale ja chce jeszcze poczekać...

Co myślicie? Ide coś zjeść może przejdzie..?

Agnis83 to już dużo miałaś tych skurczy...chyba żebyś lepiej pojechala na IP zeby sprawdzili co się dzieje...trzymaj sie i dawaj znac co i jak z Tobą i maluszkiem.

reklama
Do góry