reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej

nie doczytam na razie
, Mały tej mojej koleżanki nie ma jednej nerki :-( to chyba juz sie wyjasniło skad to wielowodzie..............

ide cos zjeść i budzic Kurczaczka do przedszkola :-) wracam po przedszkolu Was czytac :-)

dziewczyny Oilan jest po 6tym miesiącu wiec dla noworodka sie nie nadaje- wiem bo mojego szwagra laska pracuje w Ocenaicu i Julek dostaje ten zestaw co 2gie swieta :) od pierwszych dni zycia poza Oilatum jest balneum tylko nie wiem jak on cenowo wychodzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Koreczek nic nie wiem, nie chcialam jej wczoraj tyłka zawracac........dzis zadzwonie ale popoludniu jak juz po obchodzie bedzie zeby cos wiedziala.............

Na dodatek dzis mam w pizdu cisnienie 140/85 :-(

Dzien dobry!

wstalam z pol godziny temu ale musialam doczytac nocna produkcje :-)

ja dzisiaj musze pojechac z Pati do lekarza bo kilka dni temu sasiad niechcacy skoczyl na sofe i trafil na jej reke i boli ja kciuk i wczoraj nie dala rady pisac w szkole bo to prawa reka wiec pojedziemy przeswietlic . Tak to nie jest ani spuchnieta , da rade ruszac ale placze ze boli wiec sprawdzimy.
potem musze skoczyc do ginki po recepte na wiecej zastzrykow bo znowu mi ten cholerny progesteron troche spadl to moze poslucham serduszka i zapytam o ruchy dziecka itd.

susi doczytalam ze szpital cie czeka....trzymam kciuki i wszystko na pewno bedzie dobrze

co do kosmetykow sie nie wypowiem bo nie pamietam czego uzywalam dla Pati

zmykam na sniadanie bo jesc mi sie chce.

milego dnia!

Przy śniadanku doczytuję zaległości:-)
marcia30 zazdroszczę termo ale znając moje zamiłowanie do gotowania a przede wszystkim jedzenia przy takim sprzęcie strasznie bym przytyła:zawstydzona/y:,
ewa86 u nas jasełka w piątek,
Koreczek ale masz udane dni, magia świąt działa ;-) a ludzie mają gest
mlodamama21 pierożki z mięsem pyyycha, takie domowe mniam
Jo_asia trzymam kciuki za wyniki z glukozy
19ania90 ja w poprzedniej ciąży też nie miałam glukozy, wyniki cukru były w normie więc pani doktor mi nie dawała skierowania
nieznajoma1991 trzymam kciuki za wyniki z glukozy, ja po tym badaniu przez 2 dni czułam się fatalnie
Nikusia82 jak ja się cieszę przed świętami że mam 36 m mieszkanie a nie dom - odpocznij trochę, co do mandatu napisz odwołanie sądem się nie przejmuj jak napiszą odmowę na Twoje odwołanie wtedy niestety zapłacisz mandat a sądu unikniesz
Nastka 83 i przyszła ochota na kapuśniak;-)
Jagna z blizną nie pomogę miałam CC
masiosia że też nie wiedziałam o Twojej restauracji jak byłam w Chicago:-)
motorhead witam nową mamusię
kainkas fajne takie paczuszki niespodzianki ja czekam na pakę z USA, ciekawe jak długo będzie szła:confused:
susi trzymam mocno kciuki za Ciebie nie denerwuj się wszystko będzie dobrze
Agnis83 dzięki za przekazanie rad od położnej ja mam nadzieję wszystko dowiem się na szkole rodzenia w naszym szpitalu a dostosować i tak wszystko musimy do potrzeb naszych dzieci
kamaa mrówki w domu o nieeee ale mijej córce oczka się zaświeciły:-D
Ozila gratuluję udanej wizyty

Pozdrawiam Was i życzę spokojnego dnia:-)

hej dziewczyny
nie doczytam Was chocbym tydzien czytala:-) u mnie troche srednio ale mala zdrowitenka:-).,rosniemy,mala wazy 1400. ja ma cukrzyce,stosuje diete,dzisiaj jednak jade do poradni bo cukier zaczyna niebezpiecznie wzrastac z dnia na dzien,wczoraj juz ponad 200 po kolacji-2 kromki chleba z warzywami... boje sie ze bede musiala brac insuline... do tego dochodza skurcze wiec glownie leze:(
zaczynamy zakupki,dzisiaj malowanie pokoju:)
dzisiaj biore sie za nadrabianie:-)

monius - ja pierdziu na Policje?!no comment... a bo zapomniałam wcześneij z butkami to zaszalej z kolorem :) czarne pewnie masz i zawsze do wszytskiego pasują a jak znajdziesz jakies fajne to stzrel sobie w kolorze zywego rozu, turkusowe albo taki szafir - zrobisz furore barzdiej niz w czarnych czy srebrnych :p; ostatnio bylam u rodzicow dlatego rzadziej pisalam; mi te rozpuszczalne szwy 3 razy usuwali wiec wiem o czym mowisz;te kubeczki nie w pepco?
mamusiasynka - na stronie oilanu pisze ze od 1 dni zycia wiec jak dla mnie dla noworodka pasuje ;-)- moze ten zywkly a nie baby dostajesz? albo jakis "spod lady":p
ozila - gratki udanej wizyty!palec pieknie i szybko sie goi -dobrez ze to lewa reka i mam zmywarke to mniej go urazam i ladnie sie zasycha
nikusia - szkoda tego mandatu ale mozesz sprobowac - moj kiedys dostal i obnizyli mu z 400 do 200 -nic nie tracisz
masiosia - widzisz jaki Julek pilny i ambitny - po mamusi:) ja tam braku sniegu nie zaluje skoro na narty nie moge jechac
jaspis - wspolczuje klopotow z bezsennoscia-w ciazy z Karo mialam tak non stop a pozniej w pracy zombie bylam, poznije na l4 wlaczalam w srodku nocy tv i jakos po chwili sie robilam senna bo takie nieciekawe rzeczy o tej godzinie leca (ksiazka za bardzo mnie wciagala), a jak bylam w szpitalu to mialam metode liczenia wdechow i wydechow zeby zasnac i sie wyciszyc ale tylko 1 i 2 bo jak liczylam normalnie to skupialam sie za bardzo na tym i tez nie udawalo mi sie zasnac; pewnie cieple mleko czy melisa nic nie dadza bo chyba zasypiasz normalnie tylko w nocy sie budzisz i nie mozesz spac...
marcia - a ma siniaka?taki jakby wylew podskorny? moze torebka stawowa poszla?jak gralam w siatkowke to notorycznie mialam palce tak powybijane
mouse - wspolczuje cukrzycy ale dobrzez ze jestes pod kontrola; jezlei moge cos doradzic to dodawaj gdzie mozesz cynamon bo obniza cukier (moj ojciec od kilkunastu lat ma cukrZyce) no i odstaw biale pieczywo, generalnie im mniej produktow zbozowyvch tym lepiej (kawa inka, platki sniadaniowe) ostroznie z owocami,tylko to musisz juz ustalic z dietetykiem bo w ciazy blonnik potzrebny i inne potrzeby organizmu

Mouse to nieciekawie z ta cukrzyca a jakie mialas wyniki po obciazeniu?

flower nie ma siniaka ale mowi ze ten bol jej narasta a wczoraj rozmawialam z kolezanka to mowila ze jej syn mial uraz reki i tez bez siniakow opuchlizny tez nie bylo a caly czas bolalo i sie okazalo ze kosc pekla wzdluz wiec dla swietego spokoju pojade sprawdzic

marcia miala robione 2 razy.najpierw bylo lekko ponad norme ale juz za tydzien 230 i 181 po 2 godzinie. wiec dostalam skierowanie do poradni cukrzycy ciazowej.
mialam gluzkoze 75. z dnia na dzien mam wiecej po posilkach,jedzac nawet to samo,moge 4 kromki chleba dziennie,szynke z kiurczaka,warzywa,choc nie wszystkie,,z owocow tylko male jablko albo 2 kiwi, moge troche jogurta naturalnego ,nie wspoinajac o smazonym czy wszytskich innych pysznosciach.najwazniejsze jest dziecko wiec musze wytrzymac.plus taki ze napewno nie przytyje juz za duzo.ostatnie 2 tyg spadl kg.

reklama
muniuś, no ładny brzuszek, okazały :D

Koreczek, a Ty już nie jesteś obolała po wywrotce?? Gdzie w końcu urządzacie kącik dla malucha, u Ciebie?

Nikusia - sprawa podstawowa - czy widać Ciebie na zdjęciu?? Bo można się wywinąć z płacenia mandatu z fotoradaru. Są nawet odpowiednie fora na necie ;)
Fotoradary, u nas w mieście ostatnio musiało zginąć dziecko, żeby wreszcie na trzypasmówce koło pasów postawili... A pieszych dużo, bo i uczelnia i akademiki i bloki mieszkalne... Bo tak to stawiają w takich miejscach, żeby tylko kasę zarobić (np. ograniczenie prędkości nie zdjęte po remontach drogi/..)

Do góry