reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ewa kurcze wiem, ze powinnam isc ale wlasnie dostane twn a tybiotyk a juz raz w ciazy mialam:/

Chyba lepszy antybiotyk niż przedłużająca się infekcja...

jestem na etapie szukania zmywarki i tak szukam i szukam i myślę nad tą Zmywarka do zabudowy Hotpoint-Ariston LST 216 A/HA niska cena i opinie klientów Sklep OleOle

[...] Kochaną masz mamcię, hehe, ona już ma torbę spakowaną, a Ty?! Aż wstyd! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

O, fajna zmywarka! I jaka tania! Podoba mi się ta firma - mają też fajne piekarniki i płyty gazowe. My będzie brać na pewno coś Samsunga, Amiki albo właśnie Hotpointa :)
Czekam na zdjęcia kuchni!!:)

, Mały tej mojej koleżanki nie ma jednej nerki :-( to chyba juz sie wyjasniło skad to wielowodzie..............

O rany... I nie zauważyli tego na usg?...:/

mouse, współczuję cukrzycy, oj w Szczecinie to my chyba dopiero po porodach się umówimy, bo każda choć po części leżąca, choć ja już mniej.

Witam się słonecznie (u mnie słonko od rana i od razu lepiej się wstało). Ja dzis w planach mam dalsze ogarnianie mieszkania, bo jutro będe u mamy, a w czwartek mój mąż ma imieniny wiec zrobię jakieś małe ciacho i pewnie teście przyjdą :(. A potem trzeba będzie bigos gotować i nie będzie czasu na sprzątanie.

kasiak
gratki z udanej wizyty:tak:. Ja wizytę mam 02 stycznia, ale wymaz będę miała jakoś później pobierany (35-37 tydzień)
jagna śliczne imię:-)
ozila świetne wieści z wizyty:tak:
munius fajny brzuchol i pępek jaki ładny, a mój wylazł...
mouse oby ci się ten cukier wyregulował szybko

O, dzis 27 tydz., czyli III trymestr u mnie :)

Zmykam, bo znowu się tu zasiedzę, do później.

Mamusia synka jeśli druga nerka jest zdrowa to bez jednej można w pełni sprawnie żyć, miejmy nadzieję, że nie wykryją innej wady jeszcze.. ale no właśnie dziwne, że na USG nie zauważyli braku nerki chociaż widziałam też przypadki u mnie w szpitalu, że ginekolodzy nie widzieli przepukliny oponowo- rdzeniowej :szok:

Mouse wow jaka już duża twoja córeczka, a cukrzycy współczuje :(

Ja znalazłam swoje paski do glukometru i teraz jak mierzę i wyniki są w porządku i chyba sobie pozwolę na coś więcej, bo brak cukru mi nie służy

Jagna imię bardzo ładne ale ja nie mam z nim miłych wspomnień :p:no:

Nikusia zrób tak jak dziewczyny radzą może uda się uniknąć mandatu :)

Jaspis <gratuluje>

A u mnie ruchy dziecka już są tak odczuwalne, że aż bolesne :sorry2: wczoraj na sekundę byliśmy w tesco i nie mogłam chodzić bo co chwile dostawałam po żebrach i oprócz tego nogi puchną coraz gorzej :-( no ale na szczęście nie odczuwam żadnych skurczy i poza tym chyba jest ok:)

Prawdopodobnie meble Poli będą już w czwartek, także rozpoczynamy remont zaraz po nowym roku..

hej :)

my już po śniadanku :) teraz z Olcią czekamy na tatusia :)
mlodamamusia tak mi smaka wczoraj narobiłaś na tez ryż na mleku że dzisiaj robie na obiad.... :)

mouse23 współczuje cukrzycy! mam nadzieje że sama dieta wystarczy i obejdzie się bez insuliny!

jaspis my też myśleliśmy nad imieniem Marcel :) jednak u nas wśród znajomych są już 3 Marcelki więc odpadło :) nie mniej jednak imię bardzo mi się Podoba :)

nikusia przykro mi z powodu mandatu.... spróbuj się odwołać tak jak dziewczyny piszą!

secreto nie zazdroszczę obrzęku... mnie nardzie w tej ciąży omija to szerokim łukiem.... nam nadzię że już tak zostanie.... fajnie że już niedługo dotrą do was mebelki dla Poli!

mamusia synka dobrze, że znaleźli przyczynę tego wielowodzia..... w ogole jestem w szoku że nie wykryli tego na usg....

jaspis gratuluję 27tc!!!!

muniuś ładny brzuszek!!!

Ewula, na poczatku bolalo caly czas, a teraz rano boli, ale jak rozschodze troche to jest okej, no w nocy jeszcze boli, przekrecic sie na bok nie moge, moj mnie podciaga za reke i jest dobrze. No i musze robic nic nie poradze na to. Dzisiaj mama zaczela dzialac, eiec troche luz hehe najwazniejsze, ze glowa mnie juz nie boli

Secreto, współczuję bolesnych kopniaków. Ja się przyznam, że tego nie lubię:/ Antoniusz też już tak szaleje, że mi kartki na brzuchu podskakują ;)

Wiecie, co mi się dziś śniło?? Ogórki kiszone :p :)

A! U mnie chyba dziś 100 dni. Doczekałam się w końcu i ja ;)

Witam wtorkowo :-D

Właśnie jem śniadanie i piję kawkę, bo z rana byłam w laboratorium, robiłam morfologię i mocz. Jutro mam wizytę i chciałam mieć świeże wyniki:tak:
Od razu męża zarejestrowałam do przychodni. W końcu pójdzie na zwolnienie bo ja podejrzewam ze ma jakieś zapalenie oskrzeli...albo płuc..tak mi się doprawił...:no:
Że ja przy tej mojej zdychającej rodzince tylko lekko noskiem pociągam i to nie zawsze to jakiś cud chyba...:szok:
Odebrałam też to prawko które musiałam wymienić i już mam komplet nowych dokumentów więc spoko.

Odnośnie jeszcze położnej to mówiła mi też o pępuszku.
I tak szpital w Drezdenku (tam gdzie chcę rodzić) używa Onciseptu a szpital w Gorzowie (gencjany i spirytusu). To są dwa szpitale najbliższe nas. I powiedziała że będziemy stosować oncisept chyba ze pępowina będzie gruba i nie będzie chciała się goić wtedy zastosujemy albo gencjanę albo spirytus. Jeszcze fajne jest to,że do szpitala nie muszę kupować onciseptu bo tam oni sami tym przemywają.
Druga sprawa - ale myślę ze to u każdego indywidualnie bo wszędzie jest inaczej, to sprawa dokumentów itp.
Za wczasu zgłaszam położnej gdzie dziecko będzie należało do lekarza rodzinnego ,, bo ona zgłasza to w szpitalu w którym będę rodziła. I po urodzeniu dziecka , szpital wysyła odpowiednie papiery do tej mojej przychodni, także samemu już nie trzeba biegać i tego załatwiać.
Po otrzymaniu wypisu należy udać się do USC w miejscu urodzenia dziecka, wziąć akt urodzenia i zawieść do swojego USC i czeka się 2 tygodnie na PESEL dziecka. Do czasu gdy dziecko nie ma PESELU "jest jakby leczone" na peselu matki, dlatego tak ważny te podanie lekarza.
A i jeszcze mi powiedziała że jak wrócę z dzieckiem do domu to tego samego dnia mam jej wysłać smsa albo zadzwonić i ona na drugi dzień u mnie jest.

Ciekawa jestem jak to się odbywa u Was?;-)

reklama
cześć, doczytałam zaległości, ale ja z wami nie daję rady, zwłaszcza że nie man jakoś dużo wolnego czasu. Zaraz przyjeżdża po mnie Rafał i jedziemy do radia, później zahaczamy o dziecięcy sklep i na 15.30 do przedszkola na jasełka. Jeszcze mam plan w między czasie (pewnie w radiu na korytarzu) zrobić koronę Ignacowi, bo będzie królem, a dopiero wczoraj dowiedziałam się, że korony jednak nie będzie. Wczoraj też byliśmy w ikei i kupiłam wanienkę i prześcieradełka :-) (mam już 3 rzeczy, bo jeszcze w ubiegłym tygodniu zakupiłm jednego pajaca w komplecie z czapeczką)
Niewiele pamiętam z tego co czytałam, w każdym razie
susi, mam nadzieję, że w szpitalu nie przetrzymają cię do samych świąt

dziewczyny trzymajcie się, nie chorujcie i mniej produkujcie

Do góry