reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

a mi siostra ostatnio opowiedziała ten:
lasycznie...jak odbywa się dialog w małżeństwie wraz ze wzrostem stażu związku?

Rok po ślubie mąż i żona leżą na łóżku...i w pewnym momencie facet mów:
-Słyszysz Kochanie czajnika gwizdanie?

7 lat po ślubie, ta sama sytuacja...mąż do żony:
- Nie słyszysz p.i.z.d.o. jak czajnik gwizdo???!!!
big_smile.png

reklama
Ufff doczytalam :)) wstalam dziś o 5:30 wyprawilam m do pracy i zabralam się za czytanie i podpisywanie :)) mały kopie jak szalony chyba czas na sniadanko :))

Koreczek z tymi babami mądrymi to fakt, ja wam na samym początku ciąży pisałam o koleżance mojej mamy co to dawała mi rady... Rodziła dobre 50 lat temu ale do rad to pierwsza ehhh.... Nauczyłam się puszczać takie teksty koło uszu :)

Ewa ale masz fajny sklep u mnie to ciągle w kolejkach się muszę nastać i nie wykorzystuje tego ze jestem w ciazy, chyba że akurat źle się czuje to pytam czy mogę bez kolejki... Ale te wredne spojrzenia wtedy to dobijają.... Mój m to twierdzi że jestem dziwna że nie chce wykorzystywać tego swojego stanu bo tak naprawdę licząc na to że ktoś zauważy i się zlituje nade mną to raczej się nie doczekam...

Susi brrrr jak przeczytałam o tych sasiadkach siedzących w oknie to przypominały mi się moje wredne.. Dzięki Bogu już z 7 lat nie mieszkają na naszym osiedlu ale to był koszmar... Mieszkały w domu naprzeciwko mojego, i jakiby samochód nie podjechał czy człowiek przyszedł już firana się w oknie ruszała.... Zero swojego życia, żyły chyba naszym, bo zawsze jak się któraś spotkało na ulicy to potrafiła wykrzyczec kto był jakim samochodem i do której siedział.... Masakra.

Malpawzoo z tymi fartuchami to i ja się nasłuchalam ze to ze się ma fartuch to nie znaczy ze można bez kolejki.... No tylko ze jak się jest tam nie ze swoja sprawa a służbowo to weź i czekaj.... Ehhh ludziska :)

Nieznajoma zdrowka :) ja tez mam bakterie i zrobilam posiew... 17 się dowiem co tam wyhodowalam :)

Juszka suiper koszulka ja właśnie szukam czegoś fajnego na święta :))

Nikusia super ze w końcu ci przeszło... :)) teraz odpocznij i wyspij się :))

Agnis dom nocy przeczytalam dwa pierwsze tomy faktycznie całkiem fajne :))

Jagna ja mandarynki jem tonami i w sumie nigdy mi się nie odbija :)) każdy organizm inny.... Właśnie pomyslalam ze pojade do Kauflandu i znów wezme torbę mandarynek hihi ostatnio z mama i mezem zjedlismy w jeden wieczór 3 kg :))) ale pyszniutkie byly.

Katrine naprawdę polecam Gre o Tron, serial brutalny i taki chwilami dość straszny ale naprawdę godny polecenia :) przy każdym odcinku na zakończenie zbieram szczękę z podłogi a uwielbiam jak mnie cos tak zaskakuje :) teraz zaczynam oglądać 2 sezon :) a co do Darów Anioła to tez planuje to przeczytać :) może w święta się uda :)

Anetka fajna ta kurtka :)) wyczekana jak nie wiem co hihi :))

Nikusia ja jestem w podobnej sytuacji jak ty nie mam pojęcia co kuipic dzieciakom mojego brat na gwiazdkę... Maja wszystko... Kosmos noirmaknie a tez nie chce wydawać nie wiadomo ile... My się w domu umowilismy ze każdy kupuje po prezencie dla jednej osoby żeby taniej było.... Jakbym miała kupować dla 19 osób to bym chyba oszalała i zbankrutowała :))

My sylwestra spedzamy w domu :) bardzo bym chciała iść na bal bo uwielbiam imprezy a'la wesele ale szkoda mi 500 zł wydawać skoro tez wiem ze ok 22 padne i będę chciała spać :) może za dwa lata na jakiś Bal skoczymy. AAA i jeszcze na dokladke pod koniec stycznia mamy wesele... Nie wiem jak dam rade.. No nic zobaczymy jak się będę czuła :)

Moniqa ja Bawarię pije na każdej imprezie od poczatku ciąży :))

Monisia wspolczujje z ta szyjka :( musisz się teraz oszczędzać :) wypoczywaj dużo a będzie dobrze :))

Miłego dnia dziewczyny :))

munius - a wyniki tej glukozy już miałas na wizycie? jak cos to musisz powiedziec ze chodzilas i pilas - moze sie okazac ze dla pewnosci czy wszytsko jest ok kaze Ci zrobic jeszcze raz zeby wynik byl miarodajny
MOnisia- poducha pod pupę jak lezysz co by wyzej bylo; ja sie troche stresuje tez bo czuje zmiane duza przy wkladaniu globulek i chyba na niekorzysc mojej szyjki...
Ewa - kurcze no z malym dzieckiem to niektore zalecenia lekarzy niestety sa nie do zrealizowania...Byle do pollowy marca!
jagna, susi - fryzury piekne ale moja to nawet spinki nie da sobie zalozyc ani wlozyc wlosow za ucho od razu krzyczy zostaw mnie tak wiec jestesmy obciete na boba/pazia
katrine- fajny pomysl z tym filmikiem! a Ty w prywatnym czy publicznym pracujesz przedszkolu?
marcia - za kazdym razem jak piszesz o dzieciakach twojego brata to mnie az telepie z wnerwa - no nie ma sie co dziwic zachowaniu tego 3latka jak matka ma dla nich totalna zlewke
mamusiasynka - trzymaja sie z ta rwa - ja myslalam ze moj bol to od tego rozszczepu a moze tez rwa? musze cos o tym poczytac

wspominalyscie o przeezntach dla dzieci i padly gdzies puzzle piankowe - ja chcialam koniecznie malej mojej kupic kiedys ale jak szukalam w necie to natknekam sie na mase takich artykulow i jednak odpuscilam
Rakotwórcze puzzle piankowe dla dzieci | SOSrodzice.pl - podobno w niektorych krajach UE wycofali w ogole a te bezpieczne to ponad 2 stowy kosztowaly wtedy

chyba Wam kiedys pisalam i pewnie czesc z Was zna ta strone ale moze komus jeszcze sie przyda pzry wyprawkowych szalenstwach"
PromoBaby.pl - tu sa wszytskie promocje artykulow dzieciecych w marketach mozna sortowac po sklepie jaki ma sie w poblizu albo po kategorii produktow (ja czesto korzystalam pzry okazji kupna jedzenia dla malej/pieluch)

Cześć Mamuśki!:-)
U mnie dziś była długa noc, Tymek co chwile mnie budził i nie dał zasnąć! Dziś pewnie będę spała pół dnia.

Monisia mi gin powiedziała dokładnie to samo. Prawie tydzień łeże już w łóżku i praktycznie nie wstaje. Wole spedzić Święta z rodzinka niż w szpitalu. Oszczędzaj się tam dużo!:-)
Muniuś gratki po glukozie :-) Ja dostałam zakaz picia i ruszania tyłka i od gin i od pielegniarki bo wynik bedzie lewy. Mam badzieje ze nie bedziesz musiala jeszcze raz robić :p
1kg! Super że już taki duży!:-)
Ewa u mnie też było 800g więc rosną tak samo :p
Marcia gratki 27 tc!

Wesoło tu już od ranka :-)
My na Święta jedziemy do teścia za Tarnów, za to Sylweser spedzimy w domu, może ktoś do nas wpadnie :-)
Co do koszulki to mi też strasznie się podoba ale niestety nie wiem gdzie ją kupic:-(
Tymek dalej skacze, uwielbiam jak to robi! Ale w dzień! :-) :-D

Ostatnia edycja:
Co do puzzli piankowych to ja nie polecam. U nas zostały zepsute w kilka dni - a to pogryzione, a to rozerwane. Już wolę drewniane, a na podłogę jakąś matę materiałową.

Zapisałam Franka na popołudnie do lekarza. Idziemy po skierowanie do laryngologa. Mam wrażenie, że on ostatnio gorzej słyszy. Strasznie się boję. Ale mam nadzieję, że to tylko zęby albo coś się przytkało. Zawsze miał idealny słuch. Śmialiśmy się, że lecący samolot słyszy, zanim jeszcze ktokolwiek jakiś drobny dźwięk wyłapie.
Boże, cała się trzęsę...:/ Oby to nic poważnego nie było...

JUszka - bo jeszcze zwalę Ci się na Sylwka do domu:p pewnie będę u rodziców w Wodzisławiu; wysłałam Ci coś wczoraj:tak:
Ewa - a Franek nie miał ostatnio kataru? może trochę mu jeszcze gdzies to zalega? my z Karoliną chodzimy tu jakby co: SPECJALISTYCZNA PORADNIA DIAGNOZY I REHABILITACJI DZIECI I MŁODZIEŻY Z WADĄ SŁUCHU - badanie abr kraków,badania słuchu kraków,aparaty słuchowe kraków,laryngolog kraków,logopeda kraków ale to juz chyba gdyby laryngolog stwierdzil ze jest cos nie tak i trzeba skontrolowac dokladnie
a moze on tylko Ciebie/taty nie chce sluchac?pisalas ze on taki troche zbuntowany ostatnio i obrazony na Was za budzenie - powiedz Paniom w przedszkolu niehc tez zwroca uwage na to.
Tryzmam kciuki zeby wsyztsko bylo oki i nie denerwuj sie na zapas

edit. my chodzimy do lek med. Beata Dębska

Ostatnia edycja:
Monisia odpoczywaj ...już tak nie wiele zostało będzie dobrze<przytula>, ja z moją szyjką żyję w stanie nieświadomości aż się boję, że robię czegoś za dużo i już mnie kusi żeby zrobić jakieś większe sprzątanko..

Ewa no przy malutkiej Anieli łatwo nie będzie :p fajnie, że masz zapewniony krótki poród :p ale nie wcześniej niż w 37 tyg :p będziemy wszystkie zaciskać nogi:p
Ja się śmieję, że Pola wcześniej wyjść nie może niż w lutym bo nie będzie pokoju skończonego :p
Ewa a w nocy chrapie? ma zatkany nos? pogorszenie słuchu może mieć od migdałków. Nie bój się ;) a może to tylko woskowina?
Ja mam kiepski słuch :p zawsze mi trzeba coś powtarzać , a wszystkie badania wychodzą super i to w kabinie i audiometryczne więc może też powinnam się udać na przeczyszczanie :)

Marcia jak co tydzień piszesz ile to już jest to strasznie mi czas szybko leci, dopiero co gratulowałam Ci 20 tyg :p a tu już 27 <brawo>
Ja też od niego gruby koc kupiłam tyle, że mi jutro przyjdzie bo podobno dzisiaj dopiero będą mieć na stanie okrycie kąpielowe, które zamówiłam... dzisiaj przyjdzie kurier od rodzyneczek i będzie tam laktator z Tommee Tippee i rzeczy dla mnie do szpitala więc prawie mogę torbę pakować :)

My też zostajemy w domu na Sylwestra... tak jak w tamtym roku, gdzie mój mąż parę dni przed nogę złamał :|

Mamusia synka ja nigdy nie miałam ale moja mama bardzo częstoooo i czasami w pół zgięta chodziła i wzięła chyba z 100 zastrzyków z wit B12, dobry na to jest też mydocalm no ale w ciąży odpada.. w tragicznej sytuacji też miała akupunkturę
a ty zaczynasz dzisiaj 30 tyd!!!!!! <brawoooo>

a co sądzicie o mopie parowym bardzo by mi się przydał ale nie wiem czy dobrze działają bo są różne opinie http://www.ceneo.pl/6893614

A mnie wczoraj jakiś dół złapał cały dzień przeleżałam nie wiem czy to wina hormonów czy czego ale to są moje ostatnie tygodnie wytrzymałości samej w domu i nic nie robieniu mam dość :(( czuję się mega bezsensownie i mam wrażenie, że nikogo nie obchodzę a mój P też się nie stara tak jakbym chciała żeby może mi polepszyć humor :( co raz mniej cieszę się z tego wszystkiego

Ostatnia edycja:
Dzięki, Flower. Zapisałam sobie.
Franek ma lekki katar i wychodzą mu górne piątki. I mam nadzieję, że to o to chodzi.
Myślałam, że to brak koncentracji, ale dziś rano był w dobrym humorze, leżał obok mnie i trzy razy pytał "co?" jak mu coś mówiłam - na koniec się przysunął bliżej, żeby usłyszeć :/
Mam nadzieję, że tylko się coś przytkało. Bo on zawsze miał bardzo dobry słuch... Ale ostatnio też zniekształca nowe wyrazy, które słyszy, więc coś jest ewidentnie nie tak :(

A Karolinka ma problemy ze słuchem?

reklama
secreto - tez tak mialam troche w pierwszej ciazy bo musialam 3 miesiace lezec i tylko do wc wstawac do tego cholestaz wiec cale dnie prawie plakalam - troche to wina hormonow; pusc sobie jakis fajny film na kompie (kinomaniak.tv) albo w jakis serial sie wciagnij, poczytaj ksiazke, zrob porzadek ze zdjeciami, wywolaj i poukladaj w albumie - glowa do gory zawsze masz nas i nas obchodzi bardzo jak sie czujesz :tak:
ewa - no to pewnie faktycznie od tego kataru ale sprawdzic tzreba;Karolina z racji bardzo silnych antybiotykow po porodzie uszkadzajacych sluch musi chodzic co pol roku na kontrole na badania ale na szczescie zawsze wychodzi OK a mowili nam ze w najlepszym przypadku nie bedzie slyszec (to gorsze to miala byc smierc albo uposledzenie:crazy: ale jak widac lekarze tez sie czesto myla albo mielismy cholerne szczescie);
tylko teraz to ona ma sluch wybiorczy - jakos nigdy nie slyszy jak o cos ja prosze, cos jej kaze zrobic a tak to wsyztsko podslu****e nawet najdrobniejszy szept:-D
a na Lenartowicza wszytsko jest dostosowane do malych dzieci i lekarze/pielegniarki maja do nich podejscie, nie ma tez tam podobno takiej masówy jak w Prokocimiu

Do góry