reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

flower w ciąży jakaś bardzo sentymentalna się stałam :/

i też polecam Lenartowicza szybciej przyjmują .. na Prokocimiu pewnie miejsca do poradni na czerwiec <lol> natomiast jeśli chodzi o lekarza to polecam z Prokocimia Klaudie Kożuch tylko pewnie trzeba prywatnie

reklama
heheh secreto - zobaczysz co pozniej bedzie:-D pewnie będziesz stac nad łóżeczkiem gapić się godzinami jak Pola śpi i beczeć (ze szczęścia/strachu/niemocy/niewyspania/bólu - wybór będzie ogromny!):-D
dla mnie jak nagle z kobiety pracujacej i aktywnej stalam sie lezacym warzywkiem forum bylo odskocznia i pocieszeniem bo M nie rozumial jak mi ciezko bylo i tylko mowil zebym nie dramatyzowala jak beczalam przez ta cholestaze (ale przezywal to po sowjemu tylko przede mna zgrywal chojraka)
Juszka - a wyslalam Ci drobiażdżek dla Tymusia w ramach podziękowania za kombinezonik dla Gabrysi

Ostatnia edycja:
Dziś mam zadziwiająco dużo energii:szok: Postanowiłam to wykorzystać "biegając tu i tam" zwłaszcza ze pogoda sprzyja:tak: Jest 7 stopni na plusie:tak:
Byłam w ZUSIE sprawdzić czy pracodawca podał mój nowy adres....i co ? I nie:wściekła/y: Trzeba wszystkiego w tym kraju samemu pilnować:eek:

Potem do środowiskowej położnej, bo słyszałam od kumpeli ze trzeba się zgłąszać kolo 30 tyg, a tu się okazazało ze od 26 trzeba. No ale mniejsza z tym, zapisała mnie na poniedziałek 16 na 9. Wtedy mi wszystko powie co ze szpitalem, wyprawką, po urodzeniu itp. itd.:tak:
I mam z głowy. Jak fajnie ze polozna i moja ginka przyjmują w jednym budynku 5 min piechotą od domku:tak:

Zabieram się za porządki bo mam mały Sajgon, ładnie rzecz ujmując.

Munius - dziewczyny mają rację co do gliuozy. No kurcze ze tez Ci tam nikt nic nie powiedział:wściekła/y: Ja tez musiałam siedzieć na dupie jak zbity pies i czekac 2 godziny....:eek:

Monisiu dużo wypoczywaj!:tak:

Ewa - tak od kataru może się zatkac ucho bo to ta sama dziedzina ze tak powiem, laryngologiczna. Ale sprawdz sprawdz bo ja przez zaniedbania mojej mamy mam niedosłuch lewego ucha już na cale zycie:baffled:

A u mnie puzzle piankowe się sprawdziły. DO tej pory je mam i nie sa zniszczone mimo ze młody ukladal i przekladal i się nimi owijał:baffled:, będą jak znalazł dla Oskarka:-D

Ostatnia edycja:
flower mnie tez trzesie jak pomyslę o tych moich bratankach i ich mamusi, chociaz musze przyznac ze ostatnio widze w niej delikatne zmiany na leprze...zaczyna przemawiac ludzkim glosem :-)

secreto nie maja okrycia kompielowego bo wysłali je do mnie :-) bo tez zamówiłam i jest tez bardzo fajne a kocyk rewelacja.

ami cos ciezko na żłądku:-(

Agnis, już środowiskowa?:)
Ja dzwonię do mojej zawsze po powrocie ze szpitala. W sumie to przychodzi sobie na kawkę, bo nie mamy wiele pytań ;) A mieszka w sąsiednim bloku. Widujemy się co tydzień w kościele, więc mniej więcej wie, kiedy ma się u nas pojawić - śledzi wielkość brzucha ;)

Aż mnie samą zaczęło ucho z tego wszystkiego boleć :/

Marcia30 gratuluję kolejnego tygodnia ;-)
mamusia synka jak plecy?
Ewa83 mam nadzieję, że to nie bedzie nic powaznego z uszkami Franka... Trzymajcie sie!!
Secreto w naszym błogosławionym stanie plus ta paskudna pogoda i pełno dołków murowane... trzymaj się!
Agnis83 a nie miałaś się oszczędzać ;-) co do środowiskowej to moja powiedziala, że dopiero jak urodze mam sie zglosic...

Co do sylwestra to my w domu... mój m. dopiero o 22 konczy, a nastrój też nie za bardzo na imprezowanie.

Pytanie mam czy któraś z was zamawiała mebelki i pościel z tej firmy:
Aruś producent pościeli niemowlęcej , dziecięcej, beciki, łóżeczka, kołyski, komody.
na allegro też sprzedają. Pytam się przede wszystkim o jakość pościeli...

A ja dzisiaj wieczorem do doktorka...ciekawe co powie..

Witam.
Ja już po wizycie. Posiew moczu wyszedł ok, nie mam zadnych bakterii, i stan zapalny tez zniknął, ale przepisała mi znowu jakies globulki zeby to wyleczyc do konca ;)
Mały coś mniej sie rusza niz ostatnio.. a w nocy spac nie umialam..
W miarę lepiej się czuję, ale dziś tez z łóżka nie bede wychodzic.

Co do Sylwestra to my tez spędzimy w domu, pewnie przed tv, a potem na fajerwerki wyjdziemy na dwór ;)

Gratuluję pełnych tygodni:)
Trzymam kciuki za wizyty i wyniki.

Dziewczyny... dzięki za wsparcie i dobre słowo po moim narzekaniu.
Z ta nianią to jest tak, że my z nią nie rozmawiamy. Naprawdę stawiamy na jasną i klarowną komunikację, ale dla nas chyba znaczy to co innego, a dla niej co innego. To już jest drugi taki numer z tym "oczekiwaniem". Raz nam miesiąc temu oznajmiła, że ona w połowie dnia będzie szła na rozmowę o prace i się "gubcie". Jakoś daliśmy radę, ale ile mnie to stresu kosztowało. Już wtedy wręcz miałyśmy ostrą wymianę zdań, że jeszcze jeden taki numer, a z dnia na dzień straci pracę.

Ona ma z nami umowę do końca grudnia, na takiej zasadzie, ze nawet gdybym ja z jakiś przyczyn poszła na zwolnienie, to i tak ona pieniądze by dostała, tak więc na lodzie byśmy jej nie zostawili. I tu nie chodzi o to, że ona ma świadomość, że ja zaraz jej podziękuję i dlatego szuka pracy. To potrafię zrozumieć, ale o ten jej właśnie roszczeniowy sposób komunikacji, że my musimy, a ona to ewentualnie może.

Ewa86 i Monisia uważajcie na siebie z ta szyjką i odpoczywajcie.

Ja muszę powtórzyć przeciwciała bo coś źle zrobili w laboratorium i chyba glukozę. Wyobraźcie sobie, że na czczo miałam 86, a po godzinie od łyknięcia 75 g miałam 74, wiec chyba coś jest nie tak. Albo próbki pomylone, albo nie wiem co. Po dwóch godzinach miałam 96, wiec w normie, ale te pierwsze wyniki, coś nie tak.

Co do Sylwesta... to my idziemy na bal... I może Was to zdziwi, ale do Kościoła. Ja mieszkam obok Katedry i mamy takie super proboszcza, że już trzeci rok z kolei organizuje bal w podziemiach katedry. Atmosfera iście balowa, fajne wnętrza, jest profesjonalny dj, jedzenie na ciepło, zimny bufet (tu akurat ktoś coś musi przynieść:ciasto, sałatkę lub kanapki) z tym, że oprócz szampana nie ma alkoholu, ale mnie to nie przeszkadza. W zeszłym roku bawiliśmy się do 4 rano. Sukienkę mam, bardzo elegancką właśnie, więc w sumie nie muszę inwestować

Agnis, już środowiskowa?:)
Ja dzwonię do mojej zawsze po powrocie ze szpitala. W sumie to przychodzi sobie na kawkę, bo nie mamy wiele pytań ;) A mieszka w sąsiednim bloku. Widujemy się co tydzień w kościele, więc mniej więcej wie, kiedy ma się u nas pojawić - śledzi wielkość brzucha ;)

Aż mnie samą zaczęło ucho z tego wszystkiego boleć :/

Tak u nas jest, kazda ciezarna ma obowiązek zglosic się do środowiskowej-poloznej w 26 tygodniu.

Bo do środowiskowej poloznej (nie mylic ze zwykla srodowiskową) chodzi się u nas na KTG. My nie mamy w miescie szpitala. I chyba dlatego do niej na to ktg.

reklama
dzień dobry :happy:

Agnis -
dziękuję za propozycje prezentów...Najgorsze, że ONA TO MA :sorry: Uwierzcie te dzieci mają WSZYSTKO :confused2:

Monisia -
Leż i odpoczywaj. A święta???Cóż czasem warto odpuścić i może bardziej duchowo przeżyć niż na szczocie siły stracić a magia tego cudownego czasu zostanie natychmiast zepchnięta w kąt.

MUNIUŚ - SŁUSZNA waga małego GRATULACJE !!!!

CARRI- Powodzenia na wizycie u dentysty... ja mam o 14 także łączę się :happy:

KATRINE - Mam nadzieję, że Twój projekt bardzo się spodoba. My też zapewne sylwka w domu ze znajomymi :tak:

MARCIA - SUPER JUŻ 27 TYDZ!!!!

NASTKA - MY BOGU DZIĘKI musimy kupić tylko trójce mojej siostry, bo jakby jeszcze dopakować rodzeństwo męża to ja bym musiała miesiąc nic nie jeść. Bez przesady tak? Ja nie mówię, żeby nic im nie kupić....ale skoro te dzieci wszystko mają to weź wymyśl coś co RZECZYWIŚCIE SPRAWI dziecku przyjemność...a nie zerknie i stwierdzi Boże znowu zabawka, albo znowu książka albo znowu gra???? NO MASAKRA :baffled::baffled:

SECRETO - JA zwalam na hormony, czasem jak mnie dół dopadnie to mam wrażenie, że nie idzie wyleźć....Trzymaj się, święta za pasem dobry czas przed nami :tak:

KAMAA - &&&&&&&&& kCIUKI za wizytę!!!

NIEZNAJOMA - SUPER WIEŚCI!!!

MEGI PEGI - ALE SUPER Z TYM BALEM... Są właśnie tacy proboszczowie co potrafią połączyć dwie strony ludzkiego życia...SUPER...AŻ doczekać się nie mogę Twojej relacji po :tak:'

Ja dziś zamówię chyba prezent dla mojej córeczki, resztę ogarnę po wizycie w sobotę. Mam już plan jakie cista upiec na święta i myślę o kurczaku w galarecie...może któraś ma dobry sprawdzony przepis?

Poza tym czuję że znowu przybrałam na wadze :baffled: jakoś mi ciasno... No ale w sobotę wizyta więc się sprawdzi.
WSZYSTKIM WAM KOCHANE MIŁEGO DNIA!

Do góry