reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Wlasnie wrocilismy z wizyty. Niby wszystko dobrze, ale tez sie zestresowalam. Wszystkie wyniki w normie i maleństwo tez się ma dobrze. Ale niestety dolaczam do dziewczyn ze skrecajaca się szyjka… Mam już tylko 2,7cm i moja gin powiedziala, ze jak zejdzie do 2,5 to będzie trzeba cos robic i mam duzo lezec. Wiec nie wolno mi robic zadnych porzadkow na swieta, ani gotowania za dlugiego, bo jak bedzie sie skracac to jeszcze w szpitalu wyladuje... :-(

marcia30 super! Ja będę wszystko po kolei robic już w swojej nowej kuchni, a na razie rzadziej, ale on na pewno ulatwia zycie hehe ;-)

Nastka-83 usg wam się super udalo! Dobrze, ze maleństwo współpracowało! :tak:

jagna25 fajnie, ze cie pamiętał! I dobrze ze wszystko dobrze!
Twój tekst mnie rozbawil!
Jeśli chodzi o sylwestra, to mielismy isc do kuzyna, bo mieli domowke robic. Ale teraz stwierdzili ze jada do Wiednia, bo rodzice zony kuzyna tam mieszkaja i przyjeżdżają do polski, ale ja nie mam już sily żeby się meczyc 5 godzin w aucie, wiec będziemy pewnie spędzać sylwestra z Polsatem.

Nikusia82 dobrze, ze już lepiej!!! :tak:

Agnis83 tekstami się nie przejmuj, szkoda nerwow na takich ludzi!

kasiak-l a ja dzisiaj znow przesunęłam pranie na kolejny dzien… ;-)

Megi Pegi nio niestety zawsze tak jest jak inni cos chca to musisz być na kazde zawolanie, ale jak ty czegos potrzebujesz to radz sobie sama…:-( Musisz jakos z nia pogadac…

katrine Gra o Tron super sprawa!!! :-D Już nie mogę się doczekac kolejnego sezonu w lutym! A jeśli chodzi o seriale to mogę polecic Grey’s Anatomy, Private Practice, Revenge, Parenthood i wiele innych. ;-)

masiosia jacys dziwni ci twoi sasiedzi….

susi thermomixem makowiec na pewno się uda!!! Mi w sumie do tej pory wszystko co próbowałam wyszlo! Najbardziej ostatnio lubie szarlotke z podstawowej książki! :tak:

AnetaNorwegia super ze zakupy udane i kurtka idealnie pasuje! :-D
Szczeniaczek w pl kosztuje jednak troche wiecej, bo ostatnio około 110zl widziałam. My takiego kupowaliśmy na chrziny znajomym i faktycznie fajna rzecz.

malpawzoo zycze żeby ci wyszly przepyszne muffinki! :-D

Agnis83 ja jak bylam mala to uwielbialam robic takie witraże! ;-)

Leż odpoczywaj i Świętami się nie stresuj, co roku to samo, te za rok będą dużo fajniejsze. Z dziećmi święta są inne fajniejsze ich radość się udziela.
Jak by młody nie miała szczeniaczka to bym kupiła (uwielbiam go), bo teraz to w marketach prześcigają się w promocjach. W jednym zabawki 20% taniej w innym jakieś wybrane 50% taniej idzie coś wybrać:-D Ale on wszystko ma:wściekła/y: a może mu kupie siostrzyczkę szczeniaczka???

Dobry wieczór kochane ciężaróweczki! :* :-)
Usiłuję Was doczytać, jestem na 1314 stronie, a tu 1344 to jeszcze trochę mi ich zostało, ale płodne jesteście tak codziennie, że nie idzie nadążyć :zawstydzona/y: Zwolnijcie tempo, w końcu jesteście w ciąży! :laugh2:
Miałam dziś glukozę, a obudziłam się taaaaka głodna jak nigdy dotąd (złośliwość losu, bo aż taka głodna to rano nie jestem, tym bardziej, że w nocy najadłam się jak świnia). Poszłam z moim, na szczęście żadna ze starych bab nie przyczepiła się, że je wszystkie ominęliśmy i poszłam na początek :tak:
Pielęgniarki zdziwione, że czemu teraz przepisują 75g, bo kiedyś to tylko 50 było, to jej powiedziałam, że ginka kazała mi 50, ale ja nie chcę powtarzać (któraś z Was mi tu to napisała i się oczywiście dostosowałam :tak:), zaśmiały się, że to rzeczywiście idea :-D Nie była taka zła ta glukoza, chwilę mnie zemdliło, ale nic na szczęście się nie stało, popijałam sobie wodę przez ten czas oczekiwania, a potem kolejne kłucie i poszłam do pracy tylko byłam trochę bardziej żwawsza niż zazwyczaj, więc szef mnie pochwalił, że dziś to w ogóle robię za trzech :laugh2::-D:laugh2: Mały oczywiście w brzuszku się rozkokosił po niej jak nigdy i szalał jak wariat, ale, że spacerowałam z moim przez cały czas oczekiwania na kolejne kłucie to chyba go troszkę ukołysałam :tak:
Miałam też wizytę dziś u kosmetyczki i ginekolożki mojej kochanej ;-) 1szy raz w życiu miałam robioną depilację woskiem...bajer, że też wcześniej na to nie poszłam :wściekła/y: No i mam z głowy golenie się z lusterkiem! Po kosmetyczce od razu poszłam do gin, która już na mnie czekała (idealnie równo w czas kosmetyczka skończyła 59 po 17, a o 18 wizyta :-p), ale laski z recepcji przekazały jej czemu jak wywołała moje nazwisko nikt się nie odezwał.
Mój misio waży już równiutko 1 kg., jest o 2,5 tygodnia większy niż powinien być, ale to dobrze, bo rośnie i może mniej się ruszać niż inne dzieciaczki, bo coraz mniej miejsca ma, jaja ma jak złoto...szyjka w porządku, a właśnie ile milimetrów powinna mieć szyjka jak wszystko jest okay i nic się nie skraca?

edit: na suwaku mam, że dziecko waży ok. 500 gram, głupota jak tu już 1 kg., czy rzeczywiście takie trochę za duże to moje dziecie? :szok:

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny
Dawno nie zagladalam ale ostatnio miałam urwanie glowy spotkanie rodzinki w piątek , potem w sobote impreza iw gronie znajomych, w niedziele znow wizyta gości a poniedziałek i wtorek były pod znakiem zakupow i sprzatnia
U mnie na razie ok choć brzuszek częściej mnie boli i mam problemy ze schylaniem się . Wizyta u lekarza za tydzień i mam nadzieje ze nie zalicze się do grona osob lezacych :/
Jutro na 12 jeszcze dentysta ale wiem ze jutro dzień luzu także częściej się powinnam odzywac
Coreczka wczoraj nie dala mi pospać wiec dziś bylam lekko nieprzytomna ale zaraz smigam do łóżka
Jutro troszkę powinnam wam poczytać i cos wam poodpisywac
Poki co dużo odpoczynku Wam zycze i miłego wieczorku

Witam wieczorową porą

Ja tak na szybciutko dziś bo dzionek zalatany oczywiscie w przerwach podczytałam ale na pisanie brak czasu. Mąz o 4 rano dzwonił ,że juz w kraju i niemogłam potem zasnąć synek w brzuchu sie rozszalał a córa śpiąca zemna tez kopała ale po plecach.
Potem zmęczona cały dzionek ale zakupki zrobiłam i zrobiłam pyszny obiadek a potem juz z męzusiem byłam bo córa u dziadków zabalowała :) W sumie fajny dzionek :)
Gratulacje udanych wizyt i tych co po glukozie
Ach na właśnie mnie tez nie pozwolili chodzić po glukozie ani pić wody też.

Dobrej nocy !

reklama
Anetka Julek tez dostal na roczek tego pieska.... super zabawka....
Ja mam kupic 4 dzieci prezenty plus Julek. .. z m nie kupujemy sobie raczej prezentow, zwyczajniej wolimy jechac na zakupy razem.... teraz tez bedzie tyle wydatkow, ze az strach sie bac..
. Jagna w Sylwka to raczej na 100 w domu... chcemy leciec do 30 do Californii ale ja sie boje...
A ja na tel uzywam forum I czasem jak wysylam to sie albi wykacza ablo oisze, ze jestem nie zalogoqana :/

Mappawzoo powodzejia z wypiekami

Do góry