reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Maloa w zoo ja bede kupowac zestaw 3 elementowy. Poszewka na poduszke i posciel a do tego ochraniacz. Ceny sa 50-100zl na allegro. Wg mnie 17 elementow to za duzo! Te przyborniki to wogole zbieracze kurzu. Rozek jak potrzeba mozna dokupic. A baldachimy mi sie nie podobaja :)

Mloda mama kolezanka ma ta kolyske... Jak raz bujnie to sie buja z 10min :D pozniej jak dziecko sie obraca samo na brzuszek czy siada to trzeba blokowac zeby sie nie przebujalo :) jej corka 5 letnia tez do srodka wskakuje heheh

reklama
Juszka1988 bardzo ładne te zestawy pościeli... Mnie z kolei ich cena przeraziła...
I nie wiem, czy tego wszystkiego aż tyle potrzeba...

Mlodamama21 super ta kołyska. No i pościel, rożek z głowy...
Ja niestety muszę zapomnieć o takim cudeńku... zostaje mi łóżeczko...

małpawzoo te *******y sie nie przydaja, te baldachimy, organizery itp, powłoczka i wsad do podusi i kolderki, ochraniacz, przescieradlo, zwykłe frotte z gumką i to wzystko, poscieli do wozka nie miałam przy Julku, nawet nie wiem po co poduszka noworodkowi w wozku.....

dzis pojechałam na chwilke do siostry i w tym czasie kurier przyniozł mi paczke- rozek usztywniany, rozowy a ja nic nie kupowałam, za nic nie zapłaciłam, zadzwonilam do tej firmy ale nikt nie odbiera....pomyłka czy co?????

Juszka, strasznie dużo gadżetów w tym zestawie, tak jak mamusia synka pisała, pościel i ten cały zestaw do wózka jest zbędny, żeby się nie okazało, ze zapłacisz za rzeczy których nie będziesz używać.
Prześcieradło z falbanką dostałąm do materaca czy łóżeczka w gratisie, ależ mnie te falbany wnerwiały, to wyciąganie ich między szczebelkami... W końcu je wycięłam nożyczkami i jest spokój :D

hej dziewczynki:-)
ja dalej siedze u rodzicow,moj jeszccze 1,5 tyg na poligoinie,2,5 za nami:-) internet tu kiepski dlatego nie pisze za czesto
dzisiaj mialam wizytke wszytsko z mala dobrze ,waży 1145 wiec ladnie rosnie :-)
ja niestety dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej...jutro bede dzwonic podobno mam zglosic sie jak najszybciej.
mloda mamo super ta kolyska!!!! moja tez juz doszla i cudenko.musze tylko przeprac material.ale jak wchodze do pokoju to odrazu lepiej sie robi na sercu:-)
do tego nie moge spac,w nocy siedze po 3-4 godz,dzisiaj bolal mnie w nocy brzuch ale tak jak na miesiaczke. i kilka razy dziennie twardnieje...tez tak macie??? mowilam wszystko u lekarza podobno to norma...
powidzenia na jutrzejszych wizytkach!!!!!

Ostatnia edycja:
Pytanie do bardziej doswiadczonych mam - w takim zestawie poscieli, jak Juszka wrzucila jest 17 elementów, ile z tego naprawde sie przyda???

U nas się przydało tak:
* od urodzenia
- ochraniacz na szczebelki (tylko dla Franka, przy Anieli nie używałam - był sierpień, gorąco, duszno, chciałam, żeby miała przewiew)
- prześcieradło z gumką 2x (bawełna lub frotowe)
- rożek 2x (na kilka tygodni, ale nie miałam usztywnianego)
(do tego jeszcze 2 kocyki)

* po roku
- kołdra + 2 poszewki

* jeszcze później
- poduszka + 2 poszewki

Te organizery na łóżeczka są słabe. Miałam jeden, ale tam się niewiele mieści.
Ja kupiłam w ikei zestaw trzech pudełek (30 zł):
pysslingar-pudeko__0135137_PE291860_S4.JPG
Ustawiłam je w rogu łóżeczka (dziecko i tak zajmuje mniej niż połowę miejsca ;)) - a w nich pampersy, kilka pieluch tetrowych, krem do pupy, jakieś zabawki, obok pudełko z chusteczkami mokrymi (raz kupione, już trzy lata nam służy):
nivea-baby-chusteczki-soft-cream-pudelko-63-szt-m-iext6107979.jpg

Załączniki

• pysslingar-pudeko__0135137_PE291860_S4.JPG
    pysslingar-pudeko__0135137_PE291860_S4.JPG
    25,7 KB · Wyświetleń: 50
  • nivea-baby-chusteczki-soft-cream-pudelko-63-szt-m-iext6107979.jpg
    nivea-baby-chusteczki-soft-cream-pudelko-63-szt-m-iext6107979.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 29
Te organizery na łóżeczka są słabe. Miałam jeden, ale tam się niewiele mieści.
Ja kupiłam w ikei zestaw trzech pudełek (30 zł):
Zobacz załącznik 597268
Ustawiłam je w rogu łóżeczka (dziecko i tak zajmuje mniej niż połowę miejsca ;)) - a w nich pampersy, kilka pieluch tetrowych, krem do pupy, jakieś zabawki, obok pudełko z chusteczkami mokrymi (raz kupione, już trzy lata nam służy):

Też mam te pudełka! I to razy dwa :) na razie stoją na półce ale z tym rogiem łóżeczka później dobry pomysł- dzięki za inspirację ;-)

Nie ma szans nie doczytam wszystkiego :szok:
Sprawy łóżkowe - widziałam na tapecie dzisiaj cały dzień królowały. My mamy w weekendy tylko czas dla siebie więc musimy sobie jakoś radzić i korzystać z tego tak krótkiego czasu ... :)
mlodamamo - Kołyska jest śliczna :)
juszka albo malpawzoo ( przepraszam ale nie pamiętam która z was pytała )- zestaw piękny ale tak jak wcześniej wspominały dziewczyny za dużo tego w tym zestawie
mamusiasynka - a może ktoś Ci prezent zrobił ???
mouse - gratki udanej wizyty i że z małą wszystko w porządku no i powodzenia w poradni diabetologicznej &&
Ja ze snem nie mam problemów - śpię jak dziecko, z przekręcaniem się nie mam też problemów z tym, że siedzę do późna, kładę się do łóżka koło północy i potem jeszcze potrafię książkę do 1.30 czytać :szok:
Organizera nie potrzebuję - mam nadzieję mieć już półki zrobione dodatkowe nad komodą no i w przewijaku z wanienką mam też sporo miejsca - także luzz:tak:

reklama
susi no prezent, ta kolezanka której dalam ubranka mi kupila tylko ja mam już 2 i mi się ten nie przyda, nawet nie rozpakowałam może komus podaruje albo komus sprzedam........

Do góry