reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Wlasnie mnie obudzila krew z nosa..... Otwieram oczy i czuje ze taki mokry nos a przeciez kataru nie mam... Przetarlam reka i czulam ze cos nie tak wiec biore tel i swiece a tu poduszka brudna i pol twarzy... :( dziwne mi moze z 5 razy w zyciu krew z nosa leciala.

Ozila u nas tez babyshower popularne ale to kolezanki robia dla ciezarnej niespodzianke. Umawiaja sie niby na obiad czy cos u jednej z nich lub w restauracji no a mama przychodzi o danej godzinie i ma suprise :D wszystko rozowe lub niebieskie pod plec zawsze. Balony, tort. Kazda kupuje prezent i stawia na specjalnym stoliku :) a pozniej mama to wszystko otwiera. Robia tez rozne zabawy, najlepsza z pampersami i "kupkami" :D do pampersa wklada sie kawalek batonika i rozpuszcza w mikrofali zeby wygladala jak kupka :D no i mama dostanie kilka takich pampersow na tacy i musi zgadnac co to za batonik :D

Ide sprobowac zasnac jeszcze raz... Oby juz bez niespodzianek

reklama
Haha anetka z tym pampersem to dokladnie ta sama zabawa i tego typu;-)
tutaj raczej ciezarna organizuje i robi liste- tak jest przyjete, mnie to krepowalo, wiec mi babka z pracy podsunela jej pomysl pomysl - ze do zaproszenia dolaczasz karteczke z adresem i stronka internetowa sklepu.
a w sklepie robisz liste rzeczy+ vouchery np od $10 wzwyz i prezenty (tez roznej wartosci,)
goscie moga nawet przez internet podobno zamowic i w ogole mozna jechac dzien przed baby shower i kdebrac samemu wszystko.
mnie to sie podoba nawet- praktyczne! ;-)
Podobno krew z nosa czy zebow moze sie teraz zdazac, bo zwiekszony przeplyw krwi jest:-)

CZesc dziewczyny :-)

Ozilko fajny pomysł z baby shower ale szczerze przyznam pierwszy raz słyszę...;-)Chyba mało światowa jestem :-p
Tak czy siak ja nie będę organizowała takiej imprezy. W Polsce zazwyczaj jest tak ze to po narodzinach dopiero dziecka zjawiają się znajomi i rodzina i to nie wszyscy na hurra tylko każdy w innym czasie, takim w którym i mi i innym pasuje.

Wczoraj odebrałam nowy dowód osobisty, bo postanowiłam w końcu zameldować się na własnym mieszkaniu tak by cała rodzina była w komplecie (a do tej pory ja z synem u mamy a maz u nas w mieszakniu :-p) Dziś idę to zgłosić do starostwa i do pracy i jednocześnie zloze wniosek o nowe prawo jazdy, bo slyszalam ze jeden znajomy dostal mandat za to ze dane z dowodu i prawka mu się nie zgadzaly. Troche to dziwne bo w końcu PESEL się nie zminia no ale na zimne lepiej dmuchać.

Dziś tez w szkole WYWIADÓWKA....ale nie wiem czy pojde bo mąż na pewno idzie a on jest taki ze zapisze każde slowo wiec nie mam się o co martwić ze czegoś mi nie przekaze :-D

Miłego dnia dziewczyny:tak:

Ps.Wy tez tak macie ze co się w nocy przebudzicie to dziecko was kopie? Ja tak mam od paru dni. W nocy truchtam do łazienki a jak się poloze czuje od razu ruchy. A jak dziś zblizala się pora wstawania mojego meza i zaczelam z nim rozmawiać wtedy to dopiero maly szalal:-) raz nawet pod zebro gdzies ta długa nozke wlozyl...:-)

Ostatnia edycja:
No wiem, ja tez tutaj dopiero o tym zwyczaju uslyszalam, ale u Anetki jest i chyba u masiosi tez , bo wiem, ze w USA;-) w Polsce nie slyszalam tez....
z tymi ruchami, , tez tak czesto mam;-)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

rozkrecam sie ze spaniem :-D Dopiero sie obudzilam zawsze to godzina wiecej snu....

wczoraj pilnowalam dzeciakow brata i wieczorem nie mialam sily juz sie odzywac i poszlam spac.

u mnie dzis 26 tc :-D
Co do baby shower powiedzialam bym ze mi sie kojarzy typowo z amerykanska tradycja ale fakt w Polsce to my 100 lat za murzynami ...
milego dnia dziewczynki!!!

Dzien dobry!

rozkrecam sie ze spaniem :-D Dopiero sie obudzilam zawsze to godzina wiecej snu....

wczoraj pilnowalam dzeciakow brata i wieczorem nie mialam sily juz sie odzywac i poszlam spac.

u mnie dzis 26 tc :-D
Co do baby shower powiedzialam bym ze mi sie kojarzy typowo z amerykanska tradycja ale fakt w Polsce to my 100 lat za murzynami ...
milego dnia dziewczynki!!!

Marcia to zobacz jak te suwaczki smiesznie liczą, ja wg jednego mam 26 tydzień i 2 dni, a na tym procentowym ze za 102 dni a uciebie zupełni einaczej :-D

mamusiu wystaw na Allegro bo teraz taki czas już, że mamusie kupują najbardziej..

aneta
bardzo ładna pościel...ma wszystkie bajery te ważniejsze i ładniejsze no i cena dużo mniejsza! co do krwi, w ciąży podobno często się zdarza..

ozila u nas się tego zazwyczaj nie robi.. ja tam bym chciała ale większość znajomych jest na studiach.. przyjdą jak urodzę i też coś ładnego przyniosą:) a przy okazji zobaczą dzidzie a nie brzuch tylko;-)

marcia
gratuluję 26tyg! mi tam jeszcze daleko..

agnis u mnie mała też lubi się budzić jak tylko się ruszę.. wczoraj wieczorem do męża mówię"ale fajnie ide spać bo mała się nie tłucze mi po pęcherzu już" no kurcze ledwo położyłam głowę wygodnie a ta mnie bach! :-D

wczoraj napiłam się 2 łyki domowego winka.. no aż mnie trzęsło na niego a mąż jak na złość sobie nalał! Jak nigdy nie myślę o alko jakoś bez okazji tak normalnie to wino już od obiadu (pierś z kurczaka na winie) który był w tamtym tyg nie mogłam się opamiętać tak mnie nosiło:-D

czesc

Wyspałąm się, Gwiaza mnie rano okopała i wstałam ale dobrze bo o 10tej ruszamy na szukanie kanapy-mam nadzieję, ze znajdziemy i będzie od ręki bo inaczej trzeba będzie do ikea tam będzie od ręki :-), potem musze na chwil parę wskoczyć do siostry i pipilnować jej Księżniczki bo ze starszakiem do lekarza jedzie i cały dzień mi zleci.........dobrze ze m dziś w domku :-)

Na lokalnym serwisie aukcyjnym wystawiłam prezent, nie mowie, ze mi się nie podoba bo jest ładny tylko po co mi 3ci rozek?????

Cześć :)
Nie pisałam znow ostatnio bo siedze sama z olką w domu więc ciężko dostać się do kompa....
U nas wszystko ok, czujemy się dobrze... poza zatkanym nosem :eek: czy w ciąży można używać kropelek do nosa?
Jutro mam wizytę u gina... to "po" napisz wam co i jak :)

U mnie dziś 25tc! :-)
Mały ostatnio znowu się zrobił bardzo ruchliwy :)

Miłego dnia!

reklama
Do góry