reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam popoludniowo

wrocilam z zakupow kupilysmy naroznik dla Patrycji do spania bedzie we wtorek i bylam w makro to kupilam prezezntu dla dwoch moich chrzesniakow i w koncu udalo mi sie kupic marakuje, uwielbiam ten owoc ale u mnie to graniczy z cudem dostac go i zawsze znajoma ze szwecji mi przywozi jak leci do nas, bylam tez w jysk kupilam kilka drobiazgow, poduszki ozdobne sa teraz na promocji i teraz troche odpoczywam i biore sie za sprzatanie.

reklama
Młoda mamo i flower dzięki faktycznie podejde do apteki i cos może kupie…. I zapytam moja lekarke na wizycie we wtorek, zobaczymy co powie. A wy w jakiś sposób masujecie brodawki? Bo mi mama cały czas nad głową buczy że powinnam masować żeby przystosować je do karminia podobno kiedyś się tak robiło…

Agnis… ano widzisz może ty masz i racje z tym usg…. Bo teraz maluszek w sumie ukształtowany i ma jeszcze miejsce :) zadzwonie do jakiejs kliniki, podpytam i może od razu się zapisze :)

Kainkas ta twoja Hania widze niezły gagatek rośnie… ale fakt dzieciaki mają takie pomysły czasami że ręce opadają :)

Marcia30 ja też wczoraj byłam w jysku i kupiłam pare drobiazgów, zdecydowaliśmy się jeszczew na taki stolik RTV bo jest w promocji i dziś mój mężuś wziął od teścia wiekszy samochodzik i pojechał odebrać :) ale powiem Wam szczerze że jestem w szoku że tyle „ciężarówek” wczoraj spotkałam w CH :)

Nastka - możesz przy okazji prysznica polewac raz zimna raz ciepla ale lepiej nie masuj bo to czynnosc skurczowa wywoluje (naturalna oksytocyna sie wytwarza); teraz jest troche inne podejscie i nie trzeba sie "katowac" i tzrec tych bidnych brodawek a i tak wsyztsko zalezy indywdidualnie od Twoich piersi i od tego jak ssie dziecko (ja normalnie mam wklesle brodawki kiedys to sie mowilo ze nie da sie tak karmic i ewentualnei kapturki tzreba miec a u mnie do karmienia sie uwypuklily i nie bylo problemow)
edit. z tymi ciezarowkami jest tak ze teraz po prostu zwracasz bardziej na to uwage chyba

chrusty, oponki - mniam ale ja nie mogę bo to na tluszczu smazone jest a ja nie powinnam w ogole smazonego jesc nic ani ciezkostrawnego a i tak dzisiaj sobie folgje bo nalesniki bede miala na drugie (wlasnie wcinam zupke ogorkwa bo moja juz wtranzolila cala miche i poszla spac)

Flower ano widzisz kiedyś było inne podejście.... spróbuje z tymi kremami i prysznicem, już czasami płakac mi się chce taki mam ból :( no nic będę próbować :) dzieki

to moja do dziś bierze wit D! i to miała czas, że musiała brać większe dawki bo jej kostki z niedoborów w chrząstki się cofały w główce..u nas się tego pilnuje..Ponoć w dzisiejszych czasach ( super zdrowe jedzenie w sklepach, mało słońca) większość ludzi ma niedobór wit D.. a dzieci jednak rosną szybko i potrzebują jej znacznie więcej...
Hej :)

secreto &&& kciuki za dzisiejszą wizytę!

aneta udanej imprezy urodzinowej! :) szkoda, że paczka nie doszła.....

ozila baw się dobrze!

agnis właśnie ściągam sobie ten film :)

u nas wit. D Olka brała do 1 roku życia potem vibovit bo herbaty. Witaminę K tylko 3 miesiące się bierze wg mojej położnej! Aaa i ta witamina K tylko dla dzieci karmionych piersią

miłej soboty!
Ja Celince nie podawałam vit. K, nikt mi nie powiedział. Moja córcia chodziła do internisty w pierwszym roku życia. Mieszkaliśmy na wsi i do pediatry było 18 km, mala urodziła się zimą był śnieg a ja dopiero co zdałam prawko i wolałam nie ryzykować.
A co do witaminy D to w tranie jest jej dużo.
Nastka -zagryźć zęby:-D a tak na poważnie są balsamy dla kobiet w ciąży ale to bardziej są na popękane brodawki albo stricte do pielęgnacji biustu
SEXY MAMA Skuteczna Kuracja do Pielęgnacji Biustu - Bielenda
SEXY MAMA Skuteczna Kuracja na Popękane Brodawki - Bielenda
może jakieś okłady chłodzące? zapytaj gina przy okazji wizyty
co do witaminy D to jej suplementacja w Polsce jest zalecana czasem nawet do 18 roku życia w okresie jesienno-zimowym! my Karo latem nie dawaliśmy bo dużo na podwórku ganiała i mega ilości owoców zjada ale teraz podajemy (jak mi się przypomni) tran zamiennie z wit D i z żelkami witaminowymi
Ten balsam jest super, sama go stosuję:-D:-D
Wiecie co wstałam dziś po 12, tzn wstałam zjadłam z Celinka śniadanko, położyłam się i przysnęłam:szok: Na szczęście leciała jakaś długa bajka która wciągnęła młoda na maxa i miała swoje wywalczone kartony do zabawy. Za jakiś czas jedziemy po tatę, bo dziś ma imprezkę po pracy, odbierzemy od razu paczkę na Mikołaja z pracy.

Liście kapusty są dobre na bulące stawy i mięśnie, więc teraz tez powinny pomóc:-D W końcu piersi to mięśnie , gruczoł i tłuszcz.

No może i te liście to niekiepski pomysł.... mnie bolą same sutki i to jest dziwne jakieś.... ale naprawde we wtorek pogadam z ginekologiem.... bo to ciezko wytrzymać czasami.
Dzięki dziewczyny :)

reklama
Do góry