reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Oponki :-)

• kostka margarryny
  • 6 jajek
  • 1 kg twarogu (ja biore taki zwykly, nie mielony)
  • 1 kg mąki
  • 3 paczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody
  • olej o pieczenia.
Składniki razem wymieszać/zagnieść. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5mm. Wycinać krążki szklanką, a w środku tych krążków krążek kieliszkiem. I smażyć do koloru rumianego. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem. Jest tego sporo z tej ilości, ja robię z połowy i wówczas daje cukier waniliowy całą paczkę na 1kg.

Smacznego dziewczyny!!!

No i chyba trzeba bedzie męża po składniki wysłąć :-(

reklama
Koreczek. jeśli wykorzystałaś przepis z mojewypieki, to ja dawałam linka:) Cieszę się, że smakował, mi zawsze też wychodzą cuda z tych przepisów :))

KOBIETY SERNIK!!!

JEJKU NO CUDO WYSZŁO, MRMR:szok:

Która to dawała linka na sernik wiedeński z polewa czekoladowa?? Niech no ja cie dorwę to wyściskam i wycałuje, na rekach bede nosić, no cudo!!!

Hej Dziewczyny,
Czytam was od początku ciąży ale nie udzielam się, jestem skrytoczytaczem.
w zeszłym tygodniu byłam na glukozie i niestety wyszła mi wysoka, bo po 2 godzinach 168. No i zaczęło się poszukiwanie diety, wizyta w poradni po weekendzie.
Tutaj chyba była dodawana przykładowa dieta? Chyba ewa ją wstawiała. Mogłybyście pomóc i powiedzieć która to była Forumka ja sobie poszukam w jej postach. :-)

Hej! Starałam się doczytać :)
Anetka - witamina D, która w Polsce jest suplementowana, w Norwegii jest zawarta w tranie, mało tego, rekomendacje norweskie zalecają znacznie większe dawki witaminy D dla niemowląt niż polskie (u was jest 2000j, w Polsce 400-800).
Pytała któraś o ruchy - ja nie czuję w ogóle przekręcania się, przesuwania itd, natomiast kopniaczki tak, czasem wewnątrz w okolicach pęcherza, a czasem po brzuchu, jakby po skórze od środka i te są mocniejsze.
Secreto - trzymam kciuki za wizytę!

A ja pojechałam po męża, a że za wcześnie, to weszłam do Tes... I w koszu z wyprzedażą letnia wyrwałam super bluzę bawełnianą przecenioną z 50zł na 15z i 5 bodziaków za 12,5zł :-D:-D Wszystko z kolekcji letniej ale nam i tak bardziej potrzebne ubranka na wiosnę lato, a 70% wyprzedaży się opłaca. Musze jutro pojechać do naszego marketu:-D Może coś jeszcze znajdę;-)
Scoreto &&&&&&&&&&&

Mamatek podaj linka jeszcze raz prosze skopiuje sobie. Mój mąz uwielbia serniki a ja jeszcze nigdy sie nieodważyłam mu upiec wiec może czas :)

Hej, mam chwilę, to zaglądam :)
Trochę Was poczytałam, ale już mi z głowy wypadło co pisałyście.
Z piersiami w ciąży niestety tak jest :/ W tamtej ciąży też mnie mocno bolały i nie dotykalskie były, tym razem nie ma tragedii. Po porodzie bolały tylko brodawki ale przez pierwsze 2-3 tygodnie dopiero, a później to już zahartowane były i niewrażliwe na ból.

Też uwielbiam przepisy z moich wypieków :)

My dziś pojechaliśmy po materac dla synka, a że rozmiar niestandardowy pasuje - 190x90 to były 2 do wyboru, wzięliśmy ten ze sprężynami. Pierwsza reakcja Adasia to kręcenie głową, ze on tam nie będzie spać. Ale jak godzinę temu dałam prześcieradło i pościel to wpadł w szał i walał się po tym materacu, przerzucał kołdrę, śmiał w głos i co tylko, więc może nie będzie tak źle :)
Dziś króciutko pospał, bo 15 minut w aucie, więc mam nadzieję, ze będziemy mieć trochę wieczoru dla siebie :)

Teraz muszę mu zamówić pościel i powłoczki.

reklama
Witam i ja w sobotni wieczór.
Okna już mam u myte i firanki świeże i pachnące wiszą - więc jestem kolejny krok do przodu ze sprzątaniem :-D Dzisiaj przyjechał też facet zamontować półkę na książki u córci w pokoju - zamawiałam w lipcu i nie mogłam się doprosić a dzisiaj wpadł i 15 minut mu to zajęło - śmiałam się, że nie powinien był mnie stresować i chyba przestraszył się , że myszy mu tartak zjedzą :)
Jeśli chodzi o bolące piersi to nie pomogę - ale masowania raczej się nie zaleca teraz :no:
oczy niebieskie -wydaje mi się, że Nikusia wspominała coś o diecie ale mogę się mylić - tyle dziewczyn tutaj pisze :tak:
aneta - ten czarny piątek mało popularny a szkoda. Endo bardzo lubię i córcia też lubi nosić a udało mi się kupić wczoraj 2 spódniczki, bluzkę i koszulkę fajną dla m :) Mam nadzieję, że urodzinki były udane a i ząb bolał mniej ;-)
agnis - też czuję jak maleństwo zmienia pozycję, bo brzuch się napina i naciąga bardziej :tak:

Do góry