reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Oponki :-)

• kostka margarryny
  • 6 jajek
  • 1 kg twarogu (ja biore taki zwykly, nie mielony)
  • 1 kg mąki
  • 3 paczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody
  • olej o pieczenia.
Składniki razem wymieszać/zagnieść. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5mm. Wycinać krążki szklanką, a w środku tych krążków krążek kieliszkiem. I smażyć do koloru rumianego. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem. Jest tego sporo z tej ilości, ja robię z połowy i wówczas daje cukier waniliowy całą paczkę na 1kg.

Smacznego dziewczyny!!!

No i chyba trzeba bedzie męża po składniki wysłąć :-(

reklama
Koreczek. jeśli wykorzystałaś przepis z mojewypieki, to ja dawałam linka:) Cieszę się, że smakował, mi zawsze też wychodzą cuda z tych przepisów :))

KOBIETY SERNIK!!!

JEJKU NO CUDO WYSZŁO, MRMR:szok:

Która to dawała linka na sernik wiedeński z polewa czekoladowa?? Niech no ja cie dorwę to wyściskam i wycałuje, na rekach bede nosić, no cudo!!!

Hej Dziewczyny,
Czytam was od początku ciąży ale nie udzielam się, jestem skrytoczytaczem.
w zeszłym tygodniu byłam na glukozie i niestety wyszła mi wysoka, bo po 2 godzinach 168. No i zaczęło się poszukiwanie diety, wizyta w poradni po weekendzie.
Tutaj chyba była dodawana przykładowa dieta? Chyba ewa ją wstawiała. Mogłybyście pomóc i powiedzieć która to była Forumka ja sobie poszukam w jej postach. :-)

Hej! Starałam się doczytać :)
Anetka - witamina D, która w Polsce jest suplementowana, w Norwegii jest zawarta w tranie, mało tego, rekomendacje norweskie zalecają znacznie większe dawki witaminy D dla niemowląt niż polskie (u was jest 2000j, w Polsce 400-800).
Pytała któraś o ruchy - ja nie czuję w ogóle przekręcania się, przesuwania itd, natomiast kopniaczki tak, czasem wewnątrz w okolicach pęcherza, a czasem po brzuchu, jakby po skórze od środka i te są mocniejsze.
Secreto - trzymam kciuki za wizytę!

A ja pojechałam po męża, a że za wcześnie, to weszłam do Tes... I w koszu z wyprzedażą letnia wyrwałam super bluzę bawełnianą przecenioną z 50zł na 15z i 5 bodziaków za 12,5zł :-D:-D Wszystko z kolekcji letniej ale nam i tak bardziej potrzebne ubranka na wiosnę lato, a 70% wyprzedaży się opłaca. Musze jutro pojechać do naszego marketu:-D Może coś jeszcze znajdę;-)
Scoreto &&&&&&&&&&&

Mamatek podaj linka jeszcze raz prosze skopiuje sobie. Mój mąz uwielbia serniki a ja jeszcze nigdy sie nieodważyłam mu upiec wiec może czas :)

Hej, mam chwilę, to zaglądam :)
Trochę Was poczytałam, ale już mi z głowy wypadło co pisałyście.
Z piersiami w ciąży niestety tak jest :/ W tamtej ciąży też mnie mocno bolały i nie dotykalskie były, tym razem nie ma tragedii. Po porodzie bolały tylko brodawki ale przez pierwsze 2-3 tygodnie dopiero, a później to już zahartowane były i niewrażliwe na ból.

Też uwielbiam przepisy z moich wypieków :)

My dziś pojechaliśmy po materac dla synka, a że rozmiar niestandardowy pasuje - 190x90 to były 2 do wyboru, wzięliśmy ten ze sprężynami. Pierwsza reakcja Adasia to kręcenie głową, ze on tam nie będzie spać. Ale jak godzinę temu dałam prześcieradło i pościel to wpadł w szał i walał się po tym materacu, przerzucał kołdrę, śmiał w głos i co tylko, więc może nie będzie tak źle :)
Dziś króciutko pospał, bo 15 minut w aucie, więc mam nadzieję, ze będziemy mieć trochę wieczoru dla siebie :)

Teraz muszę mu zamówić pościel i powłoczki.

reklama
Witam i ja w sobotni wieczór.
Okna już mam u myte i firanki świeże i pachnące wiszą - więc jestem kolejny krok do przodu ze sprzątaniem :-D Dzisiaj przyjechał też facet zamontować półkę na książki u córci w pokoju - zamawiałam w lipcu i nie mogłam się doprosić a dzisiaj wpadł i 15 minut mu to zajęło - śmiałam się, że nie powinien był mnie stresować i chyba przestraszył się , że myszy mu tartak zjedzą :)
Jeśli chodzi o bolące piersi to nie pomogę - ale masowania raczej się nie zaleca teraz :no:
oczy niebieskie -wydaje mi się, że Nikusia wspominała coś o diecie ale mogę się mylić - tyle dziewczyn tutaj pisze :tak:
aneta - ten czarny piątek mało popularny a szkoda. Endo bardzo lubię i córcia też lubi nosić a udało mi się kupić wczoraj 2 spódniczki, bluzkę i koszulkę fajną dla m :) Mam nadzieję, że urodzinki były udane a i ząb bolał mniej ;-)
agnis - też czuję jak maleństwo zmienia pozycję, bo brzuch się napina i naciąga bardziej :tak:

Do góry