reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Anetka jeszcze raz zdrówka i wszystkiego dobrego dla małej :)) no i udanej imprezki życzę :)

Secreto trzymam kciuki za wizytę dzisiaj :)

Wiecie tak się zastanawiam nad tym usg 4d myślicie że to już czas na zrobienie?
Już się doczekać nie mogę a w sumie słyszałam że najlepiej zrobić po 30 tyg.... :(

aaaa i miałam was zapytać, jak u was z piersiami? bo ja normalnie zwijam się z bólu jak je masuje i smaruje oliwką.... nie wiem co to bedzie jak mały się urodzi i będę miała go karmić :( macie pomysły co z tym bólem zrobić?

miłego dzionka wam życzę kochane :)

reklama
Anetka jeszcze raz zdrówka i wszystkiego dobrego dla małej :)) no i udanej imprezki życzę :)

Już się doczekać nie mogę a w sumie słyszałam że najlepiej zrobić po 30 tyg.... :(

aaaa i miałam was zapytać, jak u was z piersiami? bo ja normalnie zwijam się z bólu jak je masuje i smaruje oliwką.... nie wiem co to bedzie jak mały się urodzi i będę miała go karmić :( macie pomysły co z tym bólem zrobić?

są specjalne żele łagodzące do piersi dla kobiet w ciąży... może one pomogą? możesz kupić też maść na sutki taką co będziesz mieć już po porodzie np maltan czy jakoś tam i też troszkę może załagodzi.. niestety urokiem ciązy są bolące cycory.. ;-)

Nastka -zagryźć zęby:-D a tak na poważnie są balsamy dla kobiet w ciąży ale to bardziej są na popękane brodawki albo stricte do pielęgnacji biustu
SEXY MAMA Skuteczna Kuracja do Pielęgnacji Biustu - Bielenda
SEXY MAMA Skuteczna Kuracja na Popękane Brodawki - Bielenda
może jakieś okłady chłodzące? zapytaj gina przy okazji wizyty

co do witaminy D to jej suplementacja w Polsce jest zalecana czasem nawet do 18 roku życia w okresie jesienno-zimowym! my Karo latem nie dawaliśmy bo dużo na podwórku ganiała i mega ilości owoców zjada ale teraz podajemy (jak mi się przypomni) tran zamiennie z wit D i z żelkami witaminowymi

Cześć :-)
Ja wczoraj zaliczyłam glukozę, niezbyt przyjemne badanie... mały szalał w brzuchu chyba z 20 minut :-D następną wizytę mam 17 grudnia i później dopiero 14 stycznia, jestem ciekawa czy od stycznia będę miała już wizyty częściej niż raz na miesiąc:-)
Miłego weekendu i andrzejek;-)

Co do 4D ja robiłam w 23 tyg. Slyszalam ze lepiej wlasnie robic ok 23-24-25 bo wtedy podobno dziecko miesci się jeszcze w monitorze cale :happy:

Witam sobotnio!
Ech ja dzis pospałam do 9.00 super mi sie spało.
Pogoda dzis tez całkiem fajna wiec humorek lepszy. Mój synus narazie znowu coś spokojny byle ju do wizyty w czwartek by usłyszec ,że wszystko dobrze. Zaraz zabieram sie za sprzatanie choc dużo niemam bo wczoraj ogarnełam co wieksze.
Olinek juz lepiej sie czuje ja w sumie tez. Mam ochote na chrusty i chyba sobie zrobie mam fajny przepis na chrusty drożdzowe i to prawie bez cukru bo tylko daje sie cukier waniliowy i posypuje cukrem pudrem.

Anetko jeszcze raz 100 late dla córy i udanej imprezki.
Za wizyty trzymam kciuki.
Miłego dnia

Witam sobotnio!
Pogoda dzis tez całkiem fajna wiec humorek lepszy. Mój synus narazie znowu coś spokojny byle ju do wizyty w czwartek by usłyszec ,że wszystko dobrze. Zaraz zabieram sie za sprzatanie choc dużo niemam bo wczoraj ogarnełam co wieksze.
Olinek juz lepiej sie czuje ja w sumie tez. Mam ochote na chrusty i chyba sobie zrobie mam fajny przepis na chrusty drożdzowe i to prawie bez cukru bo tylko daje sie cukier waniliowy i posypuje cukrem pudrem.

Anetko jeszcze raz 100 late dla córy i udanej imprezki.
Za wizyty trzymam kciuki.
Miłego dnia
daj przepis na mniam:D proszę!!!!

hej, my od 8 na nogach. Ignacy usnął wczoraj po 18:00 i spał do rana :szok:
a w domu tak ciemno, że mamy światła pozapalane, normalnie jakby noc była

Ignacy ciągle też bierze wit. D, ale mamy takie zalecenie z Centrum Zdrowia Dziecka

no to nieźle pospał, my wit D nie dajemy-dawalam do 6m-cy i tyle ale ja to nie wiem czy wogole potrzebne- moja ciocia jest lekarzem i twierdzi ze te sztuczne wit to slabo si wchlaniaja, najlepiej naturalne "podawać" w jedzonku, korzystać ze słoneczka

ja myslę ze usg 4d najlepiej zrobić 24-28tc póki dziecko swobodnie się porusza. Ja z Hania bylam w 31 i niestety nic nie wyszło , byla za duża i kiepsko było widac-lekarz w koncu nam kasę oddal bo stwierdził ze nie ma sensu dzieciaczka męczyć...a na ból piersi nie wiem co poradzić, mnie nie bolą za bardzo

Witam sobotnio!
Olinek juz lepiej sie czuje ja w sumie tez. Mam ochote na chrusty i chyba sobie zrobie mam fajny przepis na chrusty drożdzowe i to prawie bez cukru bo tylko daje sie cukier waniliowy i posypuje cukrem pudrem
Miłego dnia

a i mój raczej spokojny ale czuję go moco czasem jak się obraca:) staram się nie świrować;-) a ja mam zamiar oponki serowe zrobić, tyle że słodyczy nie powinnam jeść:zawstydzona/y:
Anetko- 100lat dla córuni i udanej imprezy- a co do poczty- pisz reklamację :wściekła/y: jak tam buźka? nie boli już?

ja mam wizyte we czwartek,ale taką bez usg bo u mnie w luxmedzie oddzielnie sie trzeba zapisywac na wizytę i oddzielnie na usg:zawstydzona/y: badania niby dobre, mocz i posiew tez, toxo . odebrałam wyniki Hani na przeciwciała ospy i ma niby 18,1 gdzie 0-9-wynik ujemny, 9-11-niejednoznaczny, 11i więcej > dodatni. Nie wiem czy mogę być spokojna ze nie zachoruje czu może zachorowac mimo tych przeciwciał ( była szczepiona, raczej nie chorowała). Chodzi do predszkola bo w domu nie da się z nią cały dzień wytrzymać- cały czas chcialaby w koniki na komputerze grać a pozwalam jej max 30 min. Łobuziak maly się z niej robi, wczoraj jak małż zaprowadzał ją do przedszkola to gadał z innym tatusiem i podobno nasze córeczki bawią się w "spleśniałą pupę":wściekła/y: Hania za chiny nie chciała powidzieć co to za zabawa ale okazało sie ze leż z pupami do góry...podobno Koleżanka wymiśliła ale kto tam wim ktore prawde mówi...ma zakaz bawienia sie we wszystkie kupy i pupy...takie to dzieci pomysły mają...

miłego dnia

Josek dawaj dawaj ten przepis!!! Bo za mną chodzą albo właśnie chrusty..albo oponki....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A ja skończyłam prasować firanki....jak ja tego nienawidze!!! :wściekła/y: a jeszcze zasłony mi zostały...:-(
Ale jak już wszystko świeże zawiśnie to będzie miło i pachnąco :-)

reklama
Josek dawaj dawaj ten przepis!!! Bo za mną chodzą albo właśnie chrusty..albo oponki....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A ja skończyłam prasować firanki....jak ja tego nienawidze!!! :wściekła/y: a jeszcze zasłony mi zostały...:-(
Ale jak już wszystko świeże zawiśnie to będzie miło i pachnąco :-)

ja na szczescie nie mam firanek- tak po prostu nie podobają mi się -tyle dobrze ze nie tzreba prac i prasować i roztocza się nie zbierają...za to okna czesciej trzeba myć bo wszystko widać

Do góry