reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mamusia, brud brudem, a fobia to inna sprawa
Megi Pegi, no my właśnie też jeździmy do lux medu na Racławicką
monika, myślę, że to dziecko było po prostu nie przypięte (ale pewności nie mam, z daleka nie było widać), bo inaczej tak by nie wyleciało, tym bardziej że ono spadło prosto na główkę. A mama dziecka, wcześniej siedziała, patrzyła na nie i coś do niego mówiła.

reklama
hej hej

nawet sie wyspałam, moja mamunia mi sie sniła, obudziłam sie zryczana........... Julo wstalo raz na picie i o 8 na picie i siku, teraz leży nadal...... dałam Nurofen bo 39 jak troche spadnie to musi cos zjesc i dam antybiotyk - juz sie boje.............

Nie pisałam Awm wczoraj pojechalismy na te pomoc nocna i 3 dzieci przed nami w tym jeden noworodek, siedzimy sobie w poczekalni wreszcie nasza kolejka, pan doktor jak mnie zobaczyl to szumu narobil i zacząl okna otwierac....dziewczynka przed nami miała wysypke bostońską- podobno bardzo zaraźliwa a ja w ciązy sobie z nima 30 minut w poczekalni siedziałam....... cudownie..............

kurde mogła kobita z ta dziewczynka wejsc bez kolejki a nie siedziec i wszystkich zarazac w tym tego noworodka 2 tygodniowego :baffled::baffled::baffled:

ide cosik zjesc i walczyc z Kurczakiem bo juz sie boje jak on weźmie ten antybiotyk............
U nas nawet na nocnym idą takie dzieci do izolatki. Tylko my już nie mamy pediatry na dyżurze:wściekła/y::wściekła/y:
Zdrówka dla Julka:-D:-D

Hej !! Witam was też z rana :) U mnie nudy nawet nie ma co pisać z czego w sumie się cieszę bo tobie Marcia współczuje :( ale dobrze, że Krystiankiem jest wszystko w porządku.

Moja Pola robi mi psikusy i jak byłam u rodziców to strasznie się wierciła :p przyjechałam do domu to jest bardziej spokojna. Chociaż nadal najbardziej aktywna jest w nocy :p

Juszka piękne rzeczy jak będzie jakaś dostawka u mnie w Bidze to leż lecę :p

Piękne macie kuchnie... moja już była jak się wprowadziliśmy...co prawda nowa i może nie taka zła .. ale ja bym inaczej ją urządziła, wydaje mi się, że jest bardzoo niepraktyczna a mi podobają się bardziej nowoczesne właśnie coś takiego jak Alesia no i ile ty masz miejsca do przechowania <zazdrości>.

Nikusia współczuje tego podwójnego kłucia ..ja obciążenie mam w przyszłym tygodniu, a póki co z ciekawości mierzyłam sobie w domu swoim glukometrem i na czczo mam kolo 86, natomiast głupia jestem bo ostatnio zmierzyłam sobie zaraz po obiadku, nie odczekałam godziny i wyszło mi 150 ! :p potem po godzinie spadło na szczęście do 120 :)

katrine no to przeżyłaś ! ;/ ja też bym pewnie ich pozabijała :p (kwiatka i teścia) a męża za czekoladę :p ja też muszę mieć jakieś słodycze w domu i jeszcze jestem uzależniona od gorącej czekolady .. więc gdybym się dowiedziała o cukrzycy to chyba bym w depresję wpadła :p czekolada poprawia mi humor:p

Ja też mam dobrą hemoglobinę 12,7 i w porównaniu do poprzednich wyników to jeszcze mi się poprawiają :) ja biorę Prenatal i tam już jest żelazo i na razie mi to wystarczy

Zauważyłam, że ostatnio mi się słabo robi od dłuższego stania.. kiedyś w kolejce do zapłaty w sklepie wczoraj obierałam jabłka na szarlotkę i nagle mi się gorąco robi, kręci w głowie;/

No u mnie z dzieckiem to na pewno będzie rewolucja :p i w sumie jeszcze sobie nie wyobrażam jak to wszystko będzie wyglądało mam nadzieję tylko, że mój mąż się bardzo zaangażuje i będzie mi pomagał.

mamusia synka to masz nie za ciekawie ale dobrze, że już jest leczony to z dnia na dzień będzie lepiej:).. i tak to jest w tych przychodniach, że najlepiej ich unikać:p bo człowiek w miarę zdrowy przyjdzie a czymś się zarazi :p ale nie bój nie dotykałaś dziecka to źle nie będzie.. aczkolwiek w przychodniach organizacja jest zerowa.. u mnie w przychodni kiedyś był osobny dział chorób zakaźnych i dzieci czekały w innym miejscu..

susi super, że przepływy prawidłowe :)

Ja się już nie mogę doczekać robienia pokoju Poli :) doradźcie mi czy dziewczynka będzie dobrze się czuła w kolorze lawendowym? Nie bardzo bym chciała pomalować pokój na różowy :| może macie jakieś pomysły?
Ja miałam tak samo jak zemdlałam. Lekarz kazał mi nie stać cicho, mam dreptać, wiercić się, stawać na palce później na pięty, tylko nie stać jak na baczność. Zresztą teraz jak jest ta kasjerka której numer odwaliłam, to kasuje mnie poza kolejką:-D

Alesia, Megi, bo te niektóre nosidełka takie płytkie są. Ja nie miałam przygód z nosidełkiem, bo zawsze szlam z wózkiem i wyjmowałam dziecko przed przychodnią, później trzymałam na rękach;-)
Alesia jak się wymazie to rozumiem. Ja sama jak wracałam od chrześnicy ze szpitala to się przebierałam i kapałam.

A ja dziś nie wyspana, młody całą noc się tłukł. Dopiero się obudził, a zawsze na budzik reaguje i się zaczęłam już martwić. Mąż mnie uspakajał, że skoro w nocy szalał to odsypia teraz. Na szczęście mandarynki nie zawodne w gestii budzenia dzieci:-D:-D

WItam u mnie słonko świeci i ja muszę zaraz na zakupy gnac bo lodówka świeci pustką i nie mam nawet co do gara na obiad wrzucić.

mamusia synka zdrówka dużo dla Julka no i oby obyło się bez zwrotów antybiotyku.

Megi Pegi no to niezłą akcję mieliscie grunt to dobry refleks;-).

Alesia no to mój Miłosz podobnie jak twój przychodzi z przedszkola my się go czasem pytamy czy on choć raz myje ręce w przedszkolu bo taki brud z nich leci przy myciu, a i jak sa na dworze to ja potem w domu mam wszędzie piasek bo on to przynosi w kieszeniach i w zawiniętych spodniach więc jak jest ciepło to na progu trzeba go już rozbierac i bec trzepać te ciuchy przed praniem.
Piszecie o tym noszeniu w chustach i zaczęłam szukać jakiś kursów u siebie w Lublinie ale niestety nic nie mogę znaleźć a mam ochotę spróbować a i Alesia prośba czy mogłabyś mi na allegro w wolnej chwili zerknąć na chuste taka dobra na początek i wkleić link żebym wiedziała na co patrzeć. W Mei tai nosiłąm Miłka ale to już tak gdzieś jak miał 5, 6 mieś i mam go nadal więc pewnie teraz wykorzystam. A i pytnko czy samemu da radę podstawowych wiązań się nauczyć.

Megi Pegi przepraszam za przekręcenie :zawstydzona/y:
Co do kolejek to nie ma szans, żeby ktoś wpuścił szybciej. Zanim ja byłam w ciąży i czasem wpuściłam kobietkę z brzuszkiem albo osobę starsza to jeszcze zdażyło mi sie, że mnie pozostali z kolejki ochrzanili... masakra!! :szok:
Co do pomysłu na prezent "kosmetykowy" to niestety nie mam... :baffled: ja ogólnie to problem mam z prezentami bo zawsze się boję, że nie trafię...

Dziewczyny spokoju i udanych wizyt życzę!!! I drzemki w ciągu dnia, tym które źle spały w nocy!!

Witam:)

Nikusia współczuje kolejnej glukozy :wściekła/y: i super że z Dominikiem wszystko dobrze :)

Juszka ależ łupy:-D

Mamusia synka zdrówka dla synka i obyście nie załapali tego paskudnego wirusa:no:

Alesia ja tam bym na zawal pewnie padła, a ten widok by mnie prześladował:-(

Katrine oj zabiłabym za taki wyczyn:no: i za czekoladę też:)

Susi ja bym zwariowała jakbym nie znała płci na 100% :-D

Ozila kciuki za wizytę i daj znać!!

Secreto dopiero zauważyłam, że u Ciebie Pola, u mnie córa też tak miała mieć:-) A lawendowy jak najbardziej na początek:tak:

Ewa86 a może bazę z dodatkiem silikonu plus jakaś paleta? Ja niedawno kupiłam Pierre René - Smoothing Cashmere Make Up Base - Baza wygładzająca i jestem mega zadowolona :)

Jo_asia ja już zakupiłam chustę Tula :)

Co do hemoglobiny to ja na koniec września miałam 10,7 i od tamtej pory biorę biofer 2x2.

Ja dzisiaj tez mam wizytę na 17:20 idziemy w trójkę, więc Miłosz znowu zobacz brata na monitorze :) Mam nadzieję, że usłyszę, że krwiaka już prawie nie ma, a Czarek rośnie zdrowo:)

Kamaa ale mnie sama kasjerka woła, a kasa pierwszeństwa jest. Jak ostatnio mówiła, boi się że jej znowu zemdleję;-)
Popatrz na stronie, moja teściowa tam kupuje kosmetyki. Tzn. ona zamawia do domu z katalogu. Mają super kosmetyki i niezłe promocje. A zawsze jak coś zamówi to ma prezent jakiś, np.: perfumy, zestaw toreb podróżnych.
Francuskie kosmetyki naturalne, roślinne i ekologiczne - sklep internetowy Yves Rocher

Jo_asiu wprawdzie pytanie do Alesi, ale się wtrące...
Polecam na początek ELASTYCZNA CHUSTA dla dziecka NOSIDEŁKO Chusty (3661886831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. chustę elastyczną. Dlatego, że mozną ją wiązać bez dziecka i dziecko włozyć po zawiązaniu. Ja z chusta dostałam z instrukcją, ale też popatrzyłam jak się wiąże na yout tube, tam dziewczyny naprawdę prosto tłumaczą. Elastyczna też dla takiego maluszka jest milsza i bardziej sie dostosowuje do ciała.
Póżniej tak około 7 kg można kupić tkaną... też mam i tę wtedy wiąże się na dziecku, ale tez nie jest to jakieś mega trudne, no i dziecko stabilniejsze.

jagna25 i tak powinno być, że Cie woła!!! tyle dobrego, że nauczkę ma a Ty nie stoisz w kolejce :tak: więcej czasu dla Ciebie :tak: co do Yves Rocher to potwierdzam, że mają fajne i dobre kosmetyki. Przynajmniej mi odpowiadają i kremy i do makijażu.

Suwaczek mi się zblokował?...:baffled: Dzisiaj 25 zaczynamy :blink: a wyskakuje 25 i 6 dni.. może potem się zmieni ;-)

Ostatnia edycja:
Byłam na sekunde w sklepie naprzeciwko bo Julo spi i chcialam mu kupic buleczke jaka lubi i zaczepila mnie sasiadka ze dziecko bede miala malutkie bo mi brzuszek wcale nie urusł.......................zmartwiłam się................i panna Zuzanna jakas spokojna dzisiaj, chyba musze ja nakarmic goląbkiem :-)

a wiecie ze mnie juz kilka osob przepuscilo w sklepie w kolejce ale mialam 2 przypadki ze ktos sie przede mnie wepchał bo brzuch ciażowy ma w dupie............

reklama
Do góry