reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Cześć!
Też mam dziś lenia! Dalej w łóżku jestem :-p W dodatku brak pomysłu na obiad, mój mąż to wybredna bestia.
Mały tak skacze od rana że cały brzuch mi się rusza! Boski widok!
Co do zakupów to ja jestem na etapie wanienki. Chciałam komodę z wanienką i przewijakiem ale mamy już komodę z przewijakiem więc została wanienka, myślałam nad tą. Wanienka Wanna Anatomiczna + stelaż KOMFORT j.Onda (3643255498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Trzymam kciuki za wasze wizyty! :-)

reklama
Jeszcze trochę... normalnie odliczam minuty do wyjścia powoli ;-)

Jeśli chodzi o ciuszki to ja także robię zakupy na allegro. I podobnie jak AnetaNorwegia kupuję mniejsze paczki. Za kombinezonami jeszcze się nie rozglądałam, ale może po dzisiejszej wizycie jak już mi pan doktor powie kto tam mieszka i potwierdzi się to z tym co słyszę na wizytach to wtedy...

Juszka1988 bardzo fajna wanienka. Te ze stojakiem są praktyczne. My jednak musimy oszczędzać miejsce i stanęło na wanience z Ikiei, bez stojaka...

JUszka - nie wiem jakie sa ceny wanienek ze stelazem ale jezeli ta cena jest podniesiona ze wzgledu na ten wklad w srodku to ja odradzam bo z tej samej firmy sama ta wkladka (mozesz ja dac tez do zwyklej wanny) kosztuje jakies 18pln i fakt faktem jest bombowa, choc jakos nie stosowalam jej jak mala juz siedziala; no i czy stelaz jest ci potzrebny? ja siadalam na podlodze kolo maluszka i jakos dawalam rade mimo mojego kregolsupa z rozszczepieniem

rany same zakupoholiczki!:-D

Mamusia synka nie ma sprawy. Sprawdzone bo dotarły to wklejam :tak: Chyba dwa tygodnie gdzieś minęły od zamówienia... ale nie jestem pewna... tak więc trzeba czekać :tak:
Przed chwilą znalazłam jeszcze coś takiego: O programie - Lovela
Tyle, że tutaj nie wiem czy dotrze ta próbka... W każdym razie namęczyłam się trochę... W pierwszym formularzu działa przycisk "Dalej", ale w tym co przyjdzie do potwierdzenia na @ już przycisk nie działa (przynajmniej mi). Po kliknięciu enter w ostatnim wypełnionym polu, niby wysłał sie ten formularz (niby)...

Widzę, że wszystkie ogarnął szał wyprawkowy:-) Mnie też przyznam szczerze :-D Na razie staram się jeszcze powstrzymywać z dużymi zakupami, bo muszę po rodzinie zorientować się, co będzie do pożyczenia. Na pewno nie planuję kupować zimowych ubranek, bo jest dwoje maluszków ubiegłorocznych, więc wszystkie ciepłe ciuszki zamierzam pożyczyć. Ale trochę już kupiłam na przecenach, a teraz moja kochana mamusia podsponsorowała śliczne ubranka dla wnuczka :tak: Właśnie kupione, czekam na paczkę :happy: Z allegro i z lumpków nigdy nie korzystałam, ale może to dobrze???? Bo to widzę niezły nałóg jest;-):-p

Co do wanienki to a stawiałam na dwóch taboretach ;) A jak dzieci siedziały i nie trzeba było ich non stop trzymać - to w wannie. Dopóki nie zaczęły się myć pod bieżącą wodą :)

Secreto, ja kupiłam taką paczkę ciuchów przy Franku. Był w niej nawet kombinezon. Ale brałam od prywatnej osoby - kobiety z Krakowa, po jej synku. Z odbiorem osobistym. Trzy siaty ciuchów wyszły. Wszystko nam pokazała u siebie w domu i jeszcze gratisów nadorzucała :)
Lepiej nie brać ubrań od ludzi, którzy "zawodowo" je sprzedają - oni mają zazwyczaj takie lalki na zdjęciach poprzebierane. Już się parę razy nacięłam, że zdjęcia pięknie wyglądały, a ciuchy mocno zniszczone przychodziły. Ale to też kwestia szczęścia.
W każdym razie takie paki dla noworodków polecam bardzo! Potem można sobie już na sztuki w ciucharniach czy w sklepach podokupywać jakieś brakujące rzeczy.

reklama
Mamusia synka jakby coś dotarło to daj znać, przynajmniej będziemy wiedzieć czy przysyłają.
Ja dopiero teraz na L4 wpadłam w szał szukania, czytania, zamawiania... dlatego raczkuję w temacie ;-)
W każdym razie Johnson się sprawdził. Mini produkciki fajne i zanim kupie coś większego to przetestuję te :tak:

Do góry