reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

A u mnie prawie 21tc a Młody w środę ważył 299g gdzie Miłosz 392 w tym samym okresie.

Więc może nie warto byś się stresowała i robiła te badania? A te torbiele powinny się wchłonąć z czasem? To może poczekaj do kolejnego usg?

reklama
Do prenatalnych w 3 trymestrze powinny się wchłonąć. A nawet wcześniej. Czytałam o kobiecie której dziecko miało torbiele 10 i 13 mm to dużo większe niż w moim przypadku a śladu po nich nie było już po 3 tygodniach.
Przy amniopunkcji jest dużo większe ryzyko niż przy torbielach. Dziecko może się nawet z nimi urodzić a niczemu nie będą szkodzić i znikną szybko po narodzinach. Mam nadzieję że ja nie bede musiala tak dlugo czekac.
Stwierdziliśmy z mężem że na amniopunkcję się nie wybieramy:-)

Może i drobny ten Twój skarb ale jeszcze może nadrobić po drodze :-)
Mój pewnie wysoki będzie po rodzicach:-)

To ja bym nie robiła tych inwazyjnych, na pewno znikną w najbliższym czasie:)
Podobno krwiaki wchłaniają się do 19-20tc, a u mnie prawie 21 tc a nadal jest, ale się już regeneruje. Więc z chłoniakami będzie tak samo:)

No właśnie nie wiem, bo teraz dzieci wolniej przybierają już. Cóż zobaczymy, oby tym razem donosić do 38tc:)

Hej
Co do wagi to te wszystkie pomiary są takie plus - minus. Każdy milimetr daje dużą różnice a lekarze różnie mierzą więc nie ma co się martwic że duże czy małe zwłaszcza na tym etapie. Moja Hania miała jugr urodziła się z waga 2490 g i 48 cm a usg pokazywalo od 1900 do 3000 w zależności kto robił. Ale najważniejsze że zdrowa a drobna jest do tej pory z reszta ja i mąż raczej z tych niedużych:-)
A i ja siedzę 8 godz w pracy i mam przepukline kręgosłupa ale na razie nie jest źle
Gratuluję udanych wizyt
Anetko - przykro mi z powodu babci
A mój Jas bardzo ruchliwy zwłaszcza jak w pracy siedze
Miłego wieczoru

Matko mózg mi odebrało, przeszukałam pol domu w poszukiwaniu telefonu, m nie ma i nie mial kto do mnie zadzwonic zebym usłyszała czy jest czy gdzies zgubiłam...............juz nawet w szufladach zaczelam sprzatac zeby go znaleźc i do zmywarki zajzalam :baffled::baffled::baffled: gdzie moja głowaaaaaaa

Garuluję udanych wizyt!!!

Juszka będzie dobrze i wszytko sie wchłonie dobrze że twoja gin cię uspokoiła.

Z tymi wymiarami i wagą dzieci to jest tak jak Kainkas za każdym razem mogą wyjść inaczej zależy jak je zmierzą. Najważniejsze zeby się dobrze rozwijały nasze maleństwa.

Mamusia synka ja też tak czasem mam z komórką potrafię się wkręcić ze mi ukradli a potem w dziwnym miejscu znajduję.

Na weekend przyjeżdza mój brat bo studia podyplomowe zaczyna w Lublinie także znów ktoś nas odwiedza.

reklama
Gratki udanch wizyt
Juszka &&& żeby się wchłonęło!
Z tymi pomiarami to faktycznie różnie bywa, ale moja gin ma chyba wprawną rękę, bo na ostatniej wizycie przed porodem powiedziała, ze jak urodzi się w terminie to dziecko dobije do 4 kg i faktycznie - dzień po ważył 4080. Więc tym razem myślę, ze też nie powinna się za dużo pomylić i będę wierzyć w jej pomiary, zwłaszcza ze sprzęt ma ten sam.

Do góry