reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Matko, jakie z Was chudzielce straszne :p

Ja, dzięki temu, że mi trochę poleciało w dół na początku, mam na razie tylko 2 kg na plusie. Poprzednio tyłam po 18 kilo w każdej ciąży ;) Ale zrzucałam wszystko, a po Franku to nawet jeszcze 5,5 kilo gratis ;)
Zobaczymy teraz :)

Chciałabym po ciąży dojść do 60-62 kg przy 172 cm. To by mnie urządzało w zupełności :) Chociaż waga mniej ważna - byle brzuch zrzucić :)

reklama
Ewa bo my z tych niskopiennych :p

A zmieniają się wam już pępki?
Bo mój najpierw się rozciągnął a teraz jakby lekko się uwypuklił w niektórych miejscach.

Moniqaa tez pomyślałam o wózku biegowym, akurat wiosna się zacznie ;)

Ostatnia edycja:
a my znowu sami :baffled:, ale za to mój mąż bierze cały grudzień wolne więc się nacieszymy sobą:-)
moniqaa, ja też 10kg do przodu, tylko że mi poszło w brzuch i cycki.
Ostatnio porównywałam obecną kartę ciąży z tą sprzed 5 lat to tyję dokładnie tak samo więc pewnie znowu do 20 dobiję
mamusiasynka, to my podobnych wymiarów, byłyśmy bo ja 180 cm i 60 kg miałam
19ania90, no ja też mam jakieś ciuchy po Ignacu, ale nic poza tym, tylko że ja też nie planuję dużych zakupów, w zasadzie to tylko łóżeczko, drugą chustę dla mojego męża i fotelik do samochodu, bez całej reszty się obędę. No i na ciuchach jakiś kombinezon kupię, w razie ataku zimy

My tez same...
Moj pojechal jakas godzinke temu do babci do domu starcow pozegnac sie :sad:
Babcia juz od dawna ma raka z przerzutami, w szpitalu juz nie moga nic pomoc, ostatnio stan sie pogorszyl i tylko lezala,zero kontaktu. A dzis wogole sie nie obudzila :sad: Zyje caly czas, ale kazdy sobie zdaje sprawe ze to tylko godziny lub dni...
Przykro mi jest strasznie, mi tez zmarla babcia (mamy mama) 2 miesiace temu. Mlode kobiety... Ahhh :no2:

Wiem ze nie zasne predko dzisiaj... siedze na allegro i przegladam chyba wszystko pokolei :no:
Zjadlam kukurydze gotowana i 3 gruszki :eek:

Witam

pozdrowienia od mamuśki marcowej 2013 ;-)

kurka...zazdroszczę brzuszków :-):tak::-p jakoś ostatnio mnie dopadło hehe
powiem wam że strasznie szybko czas leci...matkoo dopiero ci II kreseczki zobaczyłam, widziałam jak mi brzuszek rósł, czułam ruchy małej dzidzi, rodziłam, przywiozłam do domu małą kruszynę, widziałam szczęście moich chłopaków...ach...a tu już mały brykacz raczkuje mi po całym domu i trzeba ją szukać :-p

powodzenia :-) niech maluszki zdrowo rosną a potem łatwo wychodzą i zdrowo, wesoło się chowają:-)

heja dziewczynki :-)
Cierpię znowu na bezsenność więc zapewne będę pierwsza...:confused2:
SECRETO - MH... takich własnie sytuacji ja zupełnie pojąć nie mogę...Dla mnie w parze powinna iśc wiara i czyny z nią wyznawana..cóż widocznie, niektórzy zupełnie inaczej to pojmują...Dziewczyny dobrze piszą, nic na siłę, odpuść, dbaj o siebie i dziecko.
mlodamamusia - no to macie dalej niespodziankę :-) a mój to chyba razem z Twoim na ten urlop jedzie tyle, że mój wraca dopiero 4 grudnia :baffled::cool: no ale zapewnił mi na czas swojej nieobecności super opiekę więc jakoś dobrej myśli jestem :tak:
Zazdroszczę tego 1 kg...ja mam już 6 na plusie :cool::baffled: masakra :no:
Moniqa - skoro łożysko na przedniej ścianie to jak najbardziej możesz nie czuć ruchów malucha
Ewa - no moja córeczka miała tak samo...pobudka o tej samej porze co aktywność w brzuszku...No i w kościele strasznie się wierciła,,, i jej to zostało:confused2::-)
AnetaNorwegia- już skurcze przepowiadające:eek::eek:wydaje mi się, że chyba za wcześnie i bałabym się takowych i to bardzo.
Ja w 1 ciąży startowałam z pułapu 54 kg przy wzroście 168,...więc luz...
Teraz było gorzej, bo miałam 57 a już mam 63...masakra jakaś...staram się jak mogę ograniczać...bo na prawdę jest mi ciężko... Mi poszło w cycki brzuch, i tyłek :baffled:

Witam i ja!

pospalalabym se dluzej ale zaraz Pati do szkoly musze podnosic z wyra to i u mnie po spaniu.

aneta wspolczuje syuacji z babcia...
ja dzisiaj pilnuje chorego bratanka....jestem wsciekla bo mowilam bratu ze nie bede go pilnowac jak bedzie chory to brat powiedzial (no trudno najwyzej pojdzie do przedszkola bo on nke ma innego wyjscia) dzieciak goraczkuje i ma zapalenie ucha a on chce wyslac go do przedszkola bo szanowna malzonka nie moze isc na zwolnienie :angry: Nawtykalam mu przez telefon ale szkoda mi dziecka , sa po prostu beznadziejni

Mi na ostatniej wizycie (tydzień temu) lekarz powiedział, że przytyłam w sam raz ;) 6kg. mam do przodu. Z tym, że 10 dostałam w gratisie przed ciążą po odstawieniu hormonów. Więc będę miała co zrzucać. Powiedział, że przypuszcza, że łącznie przytyję ok 12 kg. Z maluchami miałam 16 kg.

Marcia, przykre to, co piszesz. Zaprowadzą chore dziecko do przedszkola - pozaraża resztę i do tego sam się będzie męczył :( Z drugiej strony, niefajnie, że Ty będziesz małego pilnowała... Jesteś w ciąży i powinnaś unikać styczności z chorymi. Bratowej bym pewnie powiedziała, co myślę i to dosadnie.

Witam sie i ja :)
My juz zaczety 21tydzien wiec oby z gorki;) wizyta jutro wiec zobaczymy synka:)

Witam nowa mamusie-tez nie dawno dołączyłam:)

AnetaNorwegia skurcze przepowiadajace nie są bolesne wiec ja bym odpoczeła :)
Mamusia fajnie ze juz wrocilas ze szpitala i wszystko dobrze.

Ja odziwo dalej biore duposhan, a magnez i biofer tak dla siebie.

Z nowosci to mamy juz najwiekszy wydatek za soba-wozek juz przyjechal;)

reklama
Aneta, ja już miewałam lekkie skurcze, ale to raczej nie przepowiadające tylko ze zmęczenia. I raczej trzeba je wyciszać. Ja biorę magnez dwa razy dziennie.
Z Twoją szyjką to bym nie ryzykowała - tylko magnez i trochę poleżeć.

U mnie panowie już z domu wybyli, Nusia zjadła sama kaszkę - jak to fajnie jak dziecko je samo posiłki :D Spokój święty ;)
Idę teraz ogarnąć mieszkanie, potem ją położę i do pracy...

Do góry