reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

czesc

Moja czarownicujaca tesciowa dzis zabrała swoje klamoty i pojechała :-)

dopiero wstałam, obudzona przez siostrę bo pewnie jeszcze troche bym pospała :) ale dzwoniła ze idzie na kawe wiec trzeba sie pozbierac z łóżka :-)

idę na herbatkę i bede was czytac :-)

reklama
pomyśleć, że ja przed leczeniem ważyłam 48kg.. wyjechało mi do 60:wściekła/y: no ale córeczke mam i to najważniejsze!
małe się ruszało ale zaczęło się poranne kaszlenie(jeszcze mnie trzyma po tej chorobie) i teraz siedzi przestraszone:-(

wiecie, że ja nigdy nie wiedziałam kiedy mam te skurcze:eek: ja ich nigdy nie czułam nawet jak pod ktg wychodziły na 80%..

marcia
to jest niepoważne zostawianie chorego dziecka z ciężarną do tego mającą juz dzieci! ale bym ochrzaniła rodziców:angry:

hej,

jaspis mój pępek się tak porozciągał trochę.... jest na pewno inny niż przed ciążą :)
anetanoregia przykro mi z powodu babci....
marcia to sie niefajnie zachowali... przecież wiedzą że jesteś w ciąży i musisz uważać żeby jakiegoś choróbska nie złapać.... a posłanie chorego dziecka do przedszkola no absurd.... :eek: przecież mogła szwagierka wziąć l4 na małego....

A mój mały wczoraj wieczorem kopał jak szalony.... z dobra godzinę się wiercił... aż mnie głupie myśli dopadły.... że co jak on chce na świat już.... normalnie w takim strachy byłam:szok: że jak najszybciej chciałam iść spać.... Z olką tak nie miałam.... to było spokojne dziecko w brzuchu... no ale potem jak się urodziła to już nie było fajnie :D

I rano też już mały zdążył mnie pokopać :p

Idę zabrać się za jakieś śniadanko.... trzeba by coś w końcu zjeść i witaminki wziąć :) Miłego dnia!

Witam Kobietki.

Nie było mnie 3 dni bo goście do wczoraj byli moja jedyna przujaciółka ze ślaska z dwójką dzieci i z mężem nas odwiedzili więć ruch był duży w domu.

Mamusia synka dobrze ze już w domu i wszytko ok. Przepływy też będą ok zobaczysz.

Marcia z tymi braćmi i ich żonami to tak jest wiem coś o tym mam dwóch starszych.

Gaga witamy wśród marcówek.

Pisałyście o wadze ja mam 2 kg na plusie a startowałam z wagi 63 przy 162 cm wzrostu. Z Miłoszem w ciąży przybrałam 14 kg jak wychodziłam ze szpiutala tomi 2 kg zostały do wagi sprzed ciąży. Mam nadzieję że teraz też tak będzie :-).

Co do rzeczy dla dziecka to my narazie nie kupowaliśmy troche zostało po pierwszym ale też powiedzilimy znajomym z małymi dziećmi zeby powiedzieli co mają odstąpić (odsprzedać) po swoich żeby niepotrzebnie kasy nie wydawać i tak nazbierało się nam naprawdę dużo rzeczy bo każdy coś tam ma i chetnie oddaje. Zostanie nam do kupienia tylko pare drobnych rzeczy. Także warto wśród znajomych popytać czy nie mają czegoś.

Hej,
znowu w robocie...
Jaspis mój pępek też się trochę zmienił- jakiś taki zwichrowany.
19ania90 wczoraj oglądałam Porodówkę na TLC i też młode się strasznie wierciło- pomyślałam sobie, że jak będzie bliżej terminu to nie będę tego oglądać bo jeszcze urodzę solidarnie z którąś z bohaterek!:szok:
Marcia no właśnie- nie zaraź się!
kg z tym tyciem to się pocieszam, że z moich 5kg in plus przynajmniej jeden tkwi w cyckach!:-D
Miłego dnia!

Tak jak mloda mama napisala niektore kobiety wogole ich nie czuja.
Pojawiac sie moga od ok 20tyg. Do porodowych im daleko ale czasem sa bolesne. Tylko ze ten bol sie nie nasila i one nie sa regularne.
Ja pierwszych porodowych nie czulam tylko na ktg widzialam jak byly coraz silniejsze, dopiero po paru h poczulam pierwszy lekki.
Przepowiadajace czesto pojawiaja sie wlasnie po duzym wysilku.

Babcia zyje. Przy niej cala rodzina, czekaja tylko kiedy przestanie oddychac. Moj siedzial do 4 rano i zaspal do pracy bo zawsze 6-7 jedzie a dzis dopiero wstal.

U mnie 5 stopni wiec moze troche cieplej w dzien bedzie. Snieg caly czas lezy :)

Cześć dziewczyny:-)
U nas piękna pogoda! Dziś ma być do 20 stopni i az się z łóżka chciało wstawać :-)

Co do kg to ja chyba jestem największym słonikiem :p przed ciążą miałam 67kg przy wzroście 178, dodam że biust DD a to też swoje robi, przynajmniej tak to sobie wmawiam hihi teraz rosnie i boje się jak już będzie pełny :O ale mama i siostra twierdzą że w naszej rodzinie biust po ciąży jest mniejszy niż przed nią ( oby!). Ale wracając to teraz mam 72kg przez ostatni miesiąc 0 na plusie, nie wiem czy to dobrze, jem normalnie jak zawsze. Przed ciążą paliłam i myślę że brak papierosa zapewnił mi jakieś kg bo na początku jadłam bardzo dużo i zero mdłości, teraz już się moje posiłki unormowały.
Pępek wychodzi mi powoli do przodu:-) już mąż się śmiał że zaraz się w nim palec nie zmieści.

Trzymam kciuki za wizyty! Bo i ja już się cieszę że jutro zobaczę moje maleństwo!:-)

U nas tez sliczna pogoda:)

Co do kg to mam 169cm. Z Miłoszem zaczynalam od 50,7 a skonczylam na 65:p
Teraz mialam ledwo 50, ale juz jest prawie 56, z czego wiekszosc poszla w cyce bo mialam DD a juz jest G a reszta w bobo:)

reklama
Do góry