reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
hej!:)

co do kg to ja zaczynałam z wagą 65 przy wzroście 172cm, potem schudłam 1,5kg i teraz ważę chyba 67,5kg. Ale mi to w cycki w ogóle nie poszło, mam wrażenie że ani odrobinkę nie urosły. Dziś mam wizytę i usg, denerwuję się bardzo:-(

Mamusia synka, cieszę się, że już jesteś w domu, odpoczywajcie!:-)

ja też ciągle na duphastonie i luteinie, też czytałam, że po 16 tygodniu niektórzy uważają, że to niepotrzebne i nic nie daje, ale to ponoć wycisza macicę i znam dziewczyny, które nawet koło 30 tygodnia brały luteinę, bo miały problemy z szyjką. Ja ani razu nie miałam badanej szyjki przez usg dopochwowe, tylko w zwykłym badaniu, może dziś poproszę lekarza, żeby zerknął?

Ja na początku listopada mam egzamin, potem będę już częściej się udzielać, bo będę miała więcej czasu:)

Trzymajcie kciuki za wizytę, proszę.

Miłego dnia, dziś u nas takie piękne słoneczko!:-D

dziewczyny z Warszawy, Wrocławia i Opola, będą warsztaty, warto sprawdzić stronę Po prostu Połozna - kampania społeczna

wstałam dziś o 8.00 i czuję się tak jakby to był środek nocy, a jak sobie pomyślę, że w przyszłym roku po 8.00 to ja już będę z powrotem w domu po szkole, to mnie to dobija.
Muszę iść dzisiaj zanieść do zusu zwolnienie więc chyba zaraz się ruszę z domu.

Ja tez wczoraj ogladalam porodowke ale w rezultacie fochnelam sie na mezusia bo skwitowal ze od pewnego czasu u nas to tylko takie programy leca na to ja ze jakby nie zauwazyl to ja w ciazy jestem i to dla mnie filmy instruktazowe:-)

co do mojej bratowci to taka zimna despotyczna baba nie wiem po co ona rodzila te dzieci bo dla niej to generalnie tylko praca sie liczy a dzieci sa przeszkoda....

Kasiulek kciuki za wizyte, ja tez biore caly czas luteine i podejrzewam ze bede ja brala pewnie do konca bo moja ginka to naprotechnolozka a tam oni kaza sprawdzac poziom progesteronu itd a ze wg niej nie mam za wysokiego to kaze mi brac caly czas. A szyjke mialam badana przez usg chyba z 3 razy ostatnio 2 tyg temu i miala 5 cm :-)

Kasiulek trzymam &&&&&&&&&&&&& za wizytę.

Ja natomiast w tej ciąży nie byłam badana ginekologicznie tylko usg dopochwowe i tak szyjka sprawdzana. Tyko ja przed ciąża pod stałą kontrolą byłam u tej samej gin i wtedy byłam badana ginekologicznie. Zakładam że kobieta wie co robi, zresztą się jej pytałam to powiedziała że nie ma potrzeby badania ginekologicznego.

mamusiasynka-dobrze ze juz w domku!
alesia- ja tez i dla dzidzi sie boje kupowac i dla siebie ciazowek tez...
gagaP - witamy! skoro podczytywalas nas to wiesz ze duzo tutaj mialo :trudne historie" ciazowe i tez zyje w leku a razem raźniej!
mlodamama - a co bedzie jakiemus gosciowi pokazywac co ma miedzy ngami?! brawo dla upraciuszka i grunt że wsio ok a jak nerki/mocz?
secreto - olej i uwierz mi ze to calkiem dobrze ze c i sie nie wp.. na glowe ze swpoimi madrosciami ciagle

a ja jakos nie mam cisnienia zeby sprawdzic plec - niby gin powiedzial na genetycznym ze raczej dziewczynka ale maz jest pzrekonany na 100% ze chlopczyk bedzie; jak bedzie chlopczyk to super bo parka a jak dziewcyznka to tez super bo druga ksiezniczka

ważyłam się w niedzielę u teściów (ja wagi nie mam bo mi niepotzrebna) i wyszło 52,5 przy 170cm więc jakieś 4kg na plusie i jak to u mnie zwykle prawie wszytsko w cycki poszło :)dalej chodze w dzinsach biodrowkach sprzed ciazy; pierwsza ciaza12kg i w tydzien po porodzie zostaly mi 2kg ale to przez stresy - nie obraze sie jak mi kilka kilo po ciazy zostanie

marcia-no comment, przeciez dziecko by sie meczylo i moze cos jeszcze gorszego oslabione zlapac(skoro maja w d.. ze inne dzieci pozaraza) no i ciebie zarazic - bez pomyslunku kompletnie..

reklama
Do góry