reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

To ja na razie was pobijam... i to na głowę :-(
Prawie dyszka do przodu.. Obecnie mam 54,2 startowa niecałe 46kg...
Jak tak dalej pójdzie to będę jak mały wielorybek i z pewnością łatwiej będzie przeskoczyć niż obejść przy moich niespełna 160cm wzrostu ;-)

Mamusia
ale z Ciebie to naprawdę chudzielec... 65kg przy Twoim wzroście to chyba granica niedowagi... Tego 77 to na pewno po Tobie też nie było widać :tak:

Gaga
nie martw się, co to 5kg. Jak Ci smutno to popatrz ile mi przybyło... i to bez sterydów :baffled:

reklama
Monika dzięki ale widać widać, boki mi się wylewały, przez 3 lata się męczyłam żeby zgubić wagę bo po porodzie spadło mi niewiele i z 10 zostało :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

u mnie córka szalała w brzuchu tak że było widać jak się pod skórą noga np przesuwała:-D po porodzie nie było źle więc to nie reguła.. musiałam ją często na jedzonko budzić..

ja w pierwszej ciązy przytyłam 10 kg i wystarczająco! i tak wyglądałam jak wieloryb...

Anetka u mnie waga 64 i 163wzrostu.. jak będę tak tyć powoli to fajnie:) w 5 tyg 1kg to spoko;-) chociaż brzuchol już niezły..

GagaP witaj w gronie marcóweczek :-).

mlodamama super że wieści dobre.:tak: Ja też nie byłam długo na usg i się martwię tym przyszłotygodniowym. Mój dzidź też nie lubi usg, bo strasznie wtedy ruchliwy jest że nic nie można dojrzeć, może się boi.....

Moniqaaa
ty wcale dużo nie przytyłaś, bo startowałaś z niskiej wagi, pewnie miałaś lekką niedowagę. Ja przy podobnym wzroście co ty cały czas ważyłam 45 kg i nigdy nie udawało mi się przytyć (a źle się czułam z ta wagą), dopiero po ślubie;-) przytyłam do 49-50 kg i tak trzymałam wagę. A teraz mam 5 kg na plusie i myślę że to spoko przyrost. A idzie ci w brzuszek tylko czy tak ogólnie? Bo mi na szczęście w brzuszek i bioderka, a reszta póki co ok. Też zastanawiam się jak będę wyglądać pod koniec, jak piłeczka :-D.

A ja czuję moje maleństwo od zeszłej środy:tak:. Nic nie pisałam, bo nie byłam na 100% pewna że to to, ale teraz już jestem. Najbardziej jak kładę się na plecach, szczególnie wieczorami i po jedzonku, szczególnie po słodkim;-). Ale jak położę dłoń na brzuchu to cisza....hmmm.....

co do wagi i wzrostu..

mój start to 170 cm z wagą 53 kg na razie mam 3 kg na plus wiec 56 i prawie 19 tc. zobaczymy jak będzie dalej, nie mam porównania pierwsza ciąża.

Jaspis, właśnie problem w tym, że mi te kg poszły nie tylko w brzuch i w biodra...
Na twarzy zrobiłam się okrąglutka, ale to jeszcze przeżyje... Nie mogę tylko przeboleć nóg, a raczej ud... Już w trzecim miesiącu nie mieściłam się w żadne spodnie, bo wszystkie w udach i w biodrach za małe...
No nic jak widać to rodzinne, moja mamusia przytyła lekko ponad 20kg, po ciąży schudła tylko 10. Ja tam będę twarda - będzie trzeba to kupie wózek biegowy i zacznę biegać :tak:

Jaspis
super, że czujesz już ruchy dzieciątka.

Mlodamama21 10kg to faktycznie niewiele z tego co czytam.

Mamusia synka to jakby co to teraz będziemy się wspólnie motywować i 3 lata będą niepotrzebne. W rok się na pewno uwiniemy :tak:

Monisia0605 pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja jeszcze nic nie czuję...
Chociaż mój maluszek to może śpioch po tatusiu, dlatego nie kopie ;-)

Monisia0605 według USG i wielkości maleństwa też Ci tak wychodzi jak w pasku?
Ja mam 6 dni różnicy (od początku ciąży to 6dni mi obaj lekarze podają), tak więc magiczna 20 już za mną. Według wymiarów dzidzi 20+5 :-)

kulka gratulacje 21 tygodnia!

ewa86 fajnie, że wesele się udało! tylko szkoda że rodzice was tak szybko ściągneli do domu... no ale dzieci najważniejsze! :)

mamusia synka fajnie, że już jesteś w domku! szpital to nic fajnego ale przynajmniej byłaś pod fachową opieką! A przepływy napewno będą ok!!!!

alesia co do kupowania mam to samo.... jakoś się boję kupić cokolwiek dla dziecka.... dobrze że mam coś po Olce więc nie mam takiego parcia na zakupy....

juszka szkoda, że nie miałaś dzisiaj wizyty, u nas jak lekarki nie ma to z rana dzwonią do pacjentek i umawiają na nowy termin.... dobrze że do środy niedaleko :)

monisia &&& kciuki za jutrzejszą wizytę!!! Moze w końcu dowiecie się kto tam u ciebie mieszka w brzuszku :)

Gaga P witam nową mamusie!!!!

mlodamama mam nadzieje że na kolejnym usg poznacie płeć!!! ja też przytyłam 1kg... a w sumie to mam -3kg od wagi sprzed ciąży :) bo 4 schudłam a 1 przytyłam :)

secreto nie przejmuj się teściami! Wiadomo że z córką zasze będzie miała lepsze relacje.... jak to sie mówi "koza nie ciele, synowa nie córka" u mnie też tak niestety jest....

moniqaa ja też mam łożysko na przedniej.... teraz już czuje ruchy fajnie takie wyraźne ale tylko jak się położe płasko na plecach.... trocha tak popukam w ten brzuch i leże z zamkniętymi oczami.... czuje zawsze!!!

jaspis gratuluję ruchów!!!!

Właśnie mój młody szaleje w brzuchu a córa smacznie sobie śpi :)
Ja odliczam dni do piątku bo w końcu po 2 miesiącach zobacze moje maleństwo! :)
Dobrej nocy dziewczyny!

reklama
Do góry