reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Monika, mam to samo. Zaczynam coś mówić do Męża, coś innego odwróci moją uwagę i już za nic nie potrafię sobie przypomnieć, co mówiłam wcześniej :/ Strasznie to irytujące...

Młodamamo, mojej znajomej lekarz w ciąży pozwolił brać cholinex na ostre bóle gardła. Ale to dość kontrowersyjna sprawa, bo teoretycznie jest zakazany w ciąży. A to jedyna rzecz, która mi na gardło pomaga.

reklama
a mnie w sobotę kręciło i przez całą sobotę i niedzielę jadłam kanapki z miodem i czosnkiem. Strasznie mi się tym odbijało cały dzień, ale w poniedziałek byłam zdrowa i już nawet nie miałam kataru, chociaż w sobotę dwie dziurki na amen zatkane.

ja na razie jakoś unikam zaziębienia, ale gardło drapie mnie w sumie bez przerwy.... chyba się już do tego przyzwyczaiłam. Na noc wypijam codziennie szklanke mleka z miodem i dzięki temu lepiej mi się śpi :)

ale za to mam zaje.....ą zgage co wieczór i nic a nic na nią nie działa. Właśnie mnie złapało :(

secreto-ja to i z isoptinem mialam takie kolatania ze hej wiec bez to sobie nawte nie chce wyobrazac co by bylo bez. a ta cesraka dlaczego?
farfalla - kciuki zeby udalo ci sie szybko do endokr dostac
mlodamama - a gardlo polecam popijac co chwile sok marchwiowy albo bananowy generalnie taki gęsty co by "obkleil" scianki gardla i zlagodzil objawy - mi niezawodnie pomagalo przy zapaleniu krtani i przy pzreziebieniach roznych (oczywiscie to jako uzupelnienie lekow)
a piszecie tez caly czas o tantum verde a jest tanszy odpowiednik (ta sama substancja i jej stezenie) Hascosept
alesia, mmausiasynka - no ja wreszcie cycyki odzyskalam bo po Karoli i jej zarlocznosci to deska ze mnie zostala (miseczka A a przy dobrych wiatrach B :(); przezd 1 ciązą mialam miseczkę C w ciazy D a ze jestem chudzina (170cm i 48kg) to wygladalo to calkiem pokaznie; jakos tak z nadzieją nie wyrzucialam stankikow sprzed ciazy z karo i teraz znowu moge nosic te ktore sa ok
katrine - grzanki z czosnkiem? no o tej godZInie? ślinka mi tak pociekła ze sobie walsnie zrobilam jeszcze z zoltym serkiem choc zapewne moja wtaroba to odchoruje i pol nocy spac nie bede mogla

rany moje dziecko jest gadułą nawet przez sen!

Nastka-83, w moim mieście też była ta akcja w Auchan. Tylko na tych wszystkich bilbordach zapomnieli dodać jednej informacji - 3D i 4D robią dopiero u kobiet powyżej 25 tc...dla młodszych ciąż jest tylko 2D. No ale gdyby napisali to na swoich bilbordach to połowa by nie przyszła,tak więc uprzedzam Cię żebyś nie poczuła się rozczarowana.
mlodamama- ja pytałam ostatnio lekarza gin co można na gardło brać to powiedział mi że do ssania tabletki to praktycznie wszystkie można zażywać...

flower, to mnie Ignacy wyssał jedną to dużego A, a drugą do B, mam nadzieję, że drugi szkrab to odpracuje i w końcu mi się wyrównają, chociaż ja wolę mniejsze, więc i do A może wysysać.

Mrówa dzięki za informacje o tym Auchan nie miałam pojęcia że to tylko 2d i faktycznie może to tak być i tutaj.... i teraz nie wiem czy jest sens tam w ogóle jechać.... pomyśle jeszcze :)

Malpawzoo (albo inne Dziewczyny, które dyskusję pamiętają) - mam pytanie jako do eksperta :)
Koleżanka ma dzieci podziębione i kupiła nebulizator. Jak to jest z tą solą fizjologiczną? Można nią inhalować czy nie? Bo pamiętam, że była jakiś czas temu dyskusja na ten temat, ale zgubiłam się gdzieś na początku...

Ewa86 ja mam inhalator z nebulizatorem i inhaluje mlodego tylko sola fizjologiczną :)

Co do baraszkowania to przez krwiaka mamy zakaz, nawet lekarz mnie tam nie bada.

reklama
U nas jest na gardlo Repsils, Strepsils wycofali ze sprzedazy bo zawieral antybiotyk jakis ponoc i byl za silny :O no ale ten Repsils moge ssac :)
Ja wlasnie zajadlam sie czekoladkami mmmm

Do góry