reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

DZIEŃ DOBRY :tak:
Ja znowu na bezsenność cierpię a jak:happy2: Wezmę się zaraz za sprzątanie to może w ciągu dnia się zdrzemnę :cool2:

Planuję dziś zrobić mega porządek w garderobie, perfekcyjna Pani domu byłaby ze mnie dumna... Może coś wywalę :confused:
Generalnie rozpoczynam bezstresowe oczekiwanie na Domisia...Stwierdziłam po wczorajszych akcjach z szefem, że DOŚĆ TEGO... to jedyny czas na który czekałam dobre 3,5 roku więc CELEBRUJĘ KAŻDĄ MINUTĘ :tak:

Trzymam kciuki za wizyty jeśli dziś są :tak:

reklama
Dzien dobry!

wstalam i bol kolkowy minal jupii:-D Wy tak dziewczyny o tym ze piersi wam sie powiekszyly a moje dalej dwa pryszcze....tzn ja nie ubolewam bo generalnie nie chcialabym miec duzych piersi ale to ze mi sie nie powiekszaja to jakies dziwne...chodze normalnie w starym staniku i nic mnie nie uwiera i sie zastanawiam bo dzisiaj bede w okolicy gdzie mam taka fajna brafiterke i nie wiem czy nie zajsc se nie kupic jakiegos nowego staniczka tylko sie boje ze moze pozniej mi urosna ale mam dylematy z rana :-)
milego dnia

Ewa, samą solą nie można na krtaniowe sprawy. Ja inchalowałam solą w przypadku kataru, przeziębienia :)

Rozmowa cyckowa trwa ;) Ja nawet nie mówię, jaki mam teraz rozmiar ;) Niedługo alfabetu zabraknie ;)
Ale to też sprawa brafitterki, która "przerzuciła" mnie z rozmiaru C/D na G ;)
Według niej nie ma czegoś takiego jak rozmiar A. Wcześniej kupowałam 75 D, teraz kupuję 65 G ;)
I powiem Wam, że warto. Zupełnie inne piersi, inny kształ i inna jędrność.

czesc
wczoraj popołudniu wybyłam z siostra na miasto ale nic ciekawego nie kupiłam, na cmentarz do mamci a potem z moimi chlopakami do Sphinxa, Julo truło, ze chce frytki.......

Wyspałam się dzisiaj:-)

Ewa sola fizjologiczna można ale malpawzoo pisała, ze nie przy krtani bo wysusza ( chyba?)

marcia ja myślę ze nie kupuj teraz stanika bo za chwile bedzie nie dobry :-(

na gardło można laryngup i są skuteczne tylko koszmarnie niedobre w smaku :-(

hej laseczki..kurde nie wiem czy się obędzie bez antybiotyku.. a tak sie boję leków.. ciągle cos:-( jak kaszle już to aż mnie łamie w ramionach:-(

co do inhalowania z tego co zrozumiałam lepsza jest mieszanka wody fizjologicznej z wodą do iniekcji

a mi 2gą ciąże cycki nie rosną, nie mam siary i innych takich... czasem tylko bolą..

Cześć dziewczyny:)
widzę, że niektóre z Was to ranne ptaszki:) u nas dziś piękna pogoda - ciepło, słoneczko świeci - ma być ponoć u mnie 21 st dziś. No zobaczymy:) ja zabieram się za śniadanie potem lecę wybrać w końcu tą farbę do pokoju i zabieram się za klejenie aniołków z masy solnej. Strasznie mnie to odpręża i co rok przed świętami staram się coś "zmajstrować". Jest zabawa przy tym a przy okazji zawsze coś sprzedam i podreperuję budżet domowy:)
Mnie na samym początku cycki tak wystrzeliły, że to był chyba jedyny objaw wczesnej ciąży u mnie:) póki co "stoją" w miejscu i nie wiem czy mam się nastawiać na jakiś dalszy ich wzrost bo inaczej będę musiała poszukać "namiotów" co by je ukryć :)
Buziaki Kochane i miłego dnia

Dzięki za podpowiedzi o tej soli!

Baby, ja mam zamiar się do profesjonalistki wybrać na dobranie biustonosza po ciąży i karmieniu. Bo nigdy jeszcze chyba nie miałam takiego naprawdę naprawdę dobrego.

Piękna pogoda u nas. Franek w przedszkolu, Nuśka już marudzi, że śpiąca, a ja siadam do roboty, bo mam 3 książki rozgrzebane, a wczoraj sobie dzień lenia zrobiłam ;/

Cześć Kobietki!
Przeczytałam co napisałyście i juz nie pamiętam co miałam komu odpisać :zawstydzona/y: masakra jakaś.

Co do tabletek do ssania moja gin powiedziała że większość już można ja kupiłam tantum verde i pomogły bo płyn nie pomagał.
Piersi mi urosły o dwa rozmiary i ostatnio swędzi mnie skóra więc pewnie nadal rosną w żaden stanik sprzed ciaży się nie mieszczę.

Dziś czeka mnie pracowity dzień muszę posprzątać mieszkanko żeby jutro mieć czas na inne rzeczy bo przyjeżdza do mnie przyjaciólka z mężem i dwoma synami.

Witam dziewczyny piątkowo za oknem słoneczko się przebija :-)
Troszke nie wyspana ale daje rade, wczoraj bylam z moim mężem na usg :-) Serduszko ladnie bije, z dzidzia wszystko ok, probowal lekarz przyblizyc nam plec ale się niestety nie dalo.... może następnym razem. Lozysko na tylnej scianie , dostaliśmy 3 foty także wieczorem postaram się je wrzucić.

Dzis wybieram się do Zywca i Bielska odwiedzić przyjaciol i pradziadkow , także zapewne będę miała mnóstwo do nadrobienia.

Pozdrawiam i zycze miłego dzionka , jeszcze się postaram was nadrobić i cos napisac przed moim wyjazdem

reklama
Hej!
Coś ostatnio nie nadążam z pisaniem, ciągle coś, rano wychodzimy na długi spacer plus zakupy, w domu mały ucina sobie krótką drzemkę, więc później też nie ma jak. Wczoraj po południu byliśmy na zajęciach dla 12-14 miesięcznych dzieci, Adaś oczywiście większość czasu wtulony we mnie, tego się spodziewałam, ale niech chłopak się obywa. Pod koniec się rozkręcił, jak trzeba było wychodzić. No i się okazało, że był największy z dzieci :p

Rozchorowanym dużo zdrówka!

Alesia, długo karmiłaś?? Ja z biegiem czasu widziałam jak mi pierwsi maleją, a mój nigdy wisielcem cyckowym nie był ;)

Właśnie, od tygodnia skończyłam karmienie, młody upominał się raz na 2 dni, pokarm mi bardzo zanikł i zaczęło mnie karmienie po prostu boleć. Ale mój dzielny synek świetnie to znosi, wystarczy, ze mu powiem, ze to mamę boli i że w zamian możemy się przytulić to zarzuca mi łapki na szyję i już zadowolony :)

Do góry