reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

DZIEŃ DOBRY :tak:
Ja znowu na bezsenność cierpię a jak:happy2: Wezmę się zaraz za sprzątanie to może w ciągu dnia się zdrzemnę :cool2:

Planuję dziś zrobić mega porządek w garderobie, perfekcyjna Pani domu byłaby ze mnie dumna... Może coś wywalę :confused:
Generalnie rozpoczynam bezstresowe oczekiwanie na Domisia...Stwierdziłam po wczorajszych akcjach z szefem, że DOŚĆ TEGO... to jedyny czas na który czekałam dobre 3,5 roku więc CELEBRUJĘ KAŻDĄ MINUTĘ :tak:

Trzymam kciuki za wizyty jeśli dziś są :tak:

reklama
Dzien dobry!

wstalam i bol kolkowy minal jupii:-D Wy tak dziewczyny o tym ze piersi wam sie powiekszyly a moje dalej dwa pryszcze....tzn ja nie ubolewam bo generalnie nie chcialabym miec duzych piersi ale to ze mi sie nie powiekszaja to jakies dziwne...chodze normalnie w starym staniku i nic mnie nie uwiera i sie zastanawiam bo dzisiaj bede w okolicy gdzie mam taka fajna brafiterke i nie wiem czy nie zajsc se nie kupic jakiegos nowego staniczka tylko sie boje ze moze pozniej mi urosna ale mam dylematy z rana :-)
milego dnia

Ewa, samą solą nie można na krtaniowe sprawy. Ja inchalowałam solą w przypadku kataru, przeziębienia :)

Rozmowa cyckowa trwa ;) Ja nawet nie mówię, jaki mam teraz rozmiar ;) Niedługo alfabetu zabraknie ;)
Ale to też sprawa brafitterki, która "przerzuciła" mnie z rozmiaru C/D na G ;)
Według niej nie ma czegoś takiego jak rozmiar A. Wcześniej kupowałam 75 D, teraz kupuję 65 G ;)
I powiem Wam, że warto. Zupełnie inne piersi, inny kształ i inna jędrność.

czesc
wczoraj popołudniu wybyłam z siostra na miasto ale nic ciekawego nie kupiłam, na cmentarz do mamci a potem z moimi chlopakami do Sphinxa, Julo truło, ze chce frytki.......

Wyspałam się dzisiaj:-)

Ewa sola fizjologiczna można ale malpawzoo pisała, ze nie przy krtani bo wysusza ( chyba?)

marcia ja myślę ze nie kupuj teraz stanika bo za chwile bedzie nie dobry :-(

na gardło można laryngup i są skuteczne tylko koszmarnie niedobre w smaku :-(

hej laseczki..kurde nie wiem czy się obędzie bez antybiotyku.. a tak sie boję leków.. ciągle cos:-( jak kaszle już to aż mnie łamie w ramionach:-(

co do inhalowania z tego co zrozumiałam lepsza jest mieszanka wody fizjologicznej z wodą do iniekcji

a mi 2gą ciąże cycki nie rosną, nie mam siary i innych takich... czasem tylko bolą..

Cześć dziewczyny:)
widzę, że niektóre z Was to ranne ptaszki:) u nas dziś piękna pogoda - ciepło, słoneczko świeci - ma być ponoć u mnie 21 st dziś. No zobaczymy:) ja zabieram się za śniadanie potem lecę wybrać w końcu tą farbę do pokoju i zabieram się za klejenie aniołków z masy solnej. Strasznie mnie to odpręża i co rok przed świętami staram się coś "zmajstrować". Jest zabawa przy tym a przy okazji zawsze coś sprzedam i podreperuję budżet domowy:)
Mnie na samym początku cycki tak wystrzeliły, że to był chyba jedyny objaw wczesnej ciąży u mnie:) póki co "stoją" w miejscu i nie wiem czy mam się nastawiać na jakiś dalszy ich wzrost bo inaczej będę musiała poszukać "namiotów" co by je ukryć :)
Buziaki Kochane i miłego dnia

Dzięki za podpowiedzi o tej soli!

Baby, ja mam zamiar się do profesjonalistki wybrać na dobranie biustonosza po ciąży i karmieniu. Bo nigdy jeszcze chyba nie miałam takiego naprawdę naprawdę dobrego.

Piękna pogoda u nas. Franek w przedszkolu, Nuśka już marudzi, że śpiąca, a ja siadam do roboty, bo mam 3 książki rozgrzebane, a wczoraj sobie dzień lenia zrobiłam ;/

Cześć Kobietki!
Przeczytałam co napisałyście i juz nie pamiętam co miałam komu odpisać :zawstydzona/y: masakra jakaś.

Co do tabletek do ssania moja gin powiedziała że większość już można ja kupiłam tantum verde i pomogły bo płyn nie pomagał.
Piersi mi urosły o dwa rozmiary i ostatnio swędzi mnie skóra więc pewnie nadal rosną w żaden stanik sprzed ciaży się nie mieszczę.

Dziś czeka mnie pracowity dzień muszę posprzątać mieszkanko żeby jutro mieć czas na inne rzeczy bo przyjeżdza do mnie przyjaciólka z mężem i dwoma synami.

Witam dziewczyny piątkowo za oknem słoneczko się przebija :-)
Troszke nie wyspana ale daje rade, wczoraj bylam z moim mężem na usg :-) Serduszko ladnie bije, z dzidzia wszystko ok, probowal lekarz przyblizyc nam plec ale się niestety nie dalo.... może następnym razem. Lozysko na tylnej scianie , dostaliśmy 3 foty także wieczorem postaram się je wrzucić.

Dzis wybieram się do Zywca i Bielska odwiedzić przyjaciol i pradziadkow , także zapewne będę miała mnóstwo do nadrobienia.

Pozdrawiam i zycze miłego dzionka , jeszcze się postaram was nadrobić i cos napisac przed moim wyjazdem

reklama
Hej!
Coś ostatnio nie nadążam z pisaniem, ciągle coś, rano wychodzimy na długi spacer plus zakupy, w domu mały ucina sobie krótką drzemkę, więc później też nie ma jak. Wczoraj po południu byliśmy na zajęciach dla 12-14 miesięcznych dzieci, Adaś oczywiście większość czasu wtulony we mnie, tego się spodziewałam, ale niech chłopak się obywa. Pod koniec się rozkręcił, jak trzeba było wychodzić. No i się okazało, że był największy z dzieci :p

Rozchorowanym dużo zdrówka!

Alesia, długo karmiłaś?? Ja z biegiem czasu widziałam jak mi pierwsi maleją, a mój nigdy wisielcem cyckowym nie był ;)

Właśnie, od tygodnia skończyłam karmienie, młody upominał się raz na 2 dni, pokarm mi bardzo zanikł i zaczęło mnie karmienie po prostu boleć. Ale mój dzielny synek świetnie to znosi, wystarczy, ze mu powiem, ze to mamę boli i że w zamian możemy się przytulić to zarzuca mi łapki na szyję i już zadowolony :)

Do góry