reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hey:)

Fajnie, że poruszyłyście temat wózków rok po roku bo właśnie miałam o to pytać:)
U mnie wchodzi w grę tylko jeden za drugim, super jakby miały wymienne siedziska na gondolę lub fotelik i które można montować przodem lub tyłem i który zmieści się do bagażnika mojego kombi bo mieszkam w kamienicy i wózek przechowuje w aucie:)
ABC Design Zoom 2 Gondole+2 Spacerówki+2 Siodełka (3597700579) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

lub Wózek bliźniaczy Baby Jogger City Select+Foteliki Maxi Cosi Warszawa • Tablica.pl

Co do wizyt to płace 100zł za 40minut w tym usg trwa prawie 30minut i mam płytę ze zdjęciami:)

reklama
hej Mamuski doczytać was jest ciężko, bo tak dużo piszecie ;-) Mialam wczoraj do Was napisac ale goście się zjawili i cale popołudnie az do wieczora bylam zajeta, a potem bol kregoslupa mnie dopadl wiec szybko się polozylam.

Nawiązujac do tematu o lekarzu, ja jak rodziłam Madzie chodziłam z polecenia do zastępcy ordynatora w naszym szpitalu usg w szpitalu 50zl (ale sprzet jak sprzed 10 lat ) hehe a jak chodziłam do gabinetu to nic nie placilam i za badania tez nic. Rodzilam z przyjaciolka , lekarza miałam pod telefonem , opieke poloznych i pielęgniarek super (to chyba z tego powodu ze mnie taki a nie inny lekarz prowadzil)wiec jak wody zaczely mi odchodzić to dzownilam już do niego ze jade do szpitala, urodziłam dopiero na drugi dzień lekarz okazal się ze miał dyżur także ostatnia akcja porodowa odbywala się przy asyście mojego lekarza.
Uwazam wiec ze dużym plusem jest chodzic do lekarza który pracuje w szpitalu w którym ma się zamiar rodzic:-) Teraz tez chodze do tego samego lekarza, a co czwartek jak mam chec to mogę przyjść na usg do szpitala za 50zl ale już na lepszejszym sprzęcie :-) Musze dodac jeszcze jedno i chyba to jest NAJWAZNIEJSZE przede wszystkim musimy się dobrze czuc u lekarza i mu ufac bo to polowa sukcesu

Witam nowa mamusie marcowa :))))

O wózkach piszcie w watku zakupowym, albo otworzy się nowy watek dotyczących samych wozek , bo potem wśród tych wszystkich postow ciężko będzie wyszukać tych tematow o wózkach .... taka moja sugestia:)

Ostatnia edycja:
Czarnyloczek - kółkom tego pierwszego bym nie zaufała ;) Taki wózek waży "z wsadem" kilkadziesiąt kilo, a w zimie to już w ogóle - rama i koła muszą być solidne.
Baby Jogger mam i polecam. Genialnie się składa stelaż (mają to opatentowane nawet), spacerówki albo gondole ściągasz i układasz jedna na drugiej. Też trzymam wózek w bagażniku, bo na 3 piętrze mieszkam ;) Mamy peugeota 406 kombi i na tył wchodzi jeszcze trochę rzeczy, a i na złożonych spacerówkach jest tyle miejsca, że np. fotelik samochodowy mały wejdzie.

Zobacz sobie, jak to w praktyce wygląda:
* tu wersja gondola + spacerówka + sanki, czyli opcja ekstremalna ;)
73468612_dsc_0158.jpg

* a tu dwie spacerówki; teraz jeździmy najczęściej tak, że są przodem do siebie
73468607_2013-04-10_16.31.06.jpg

Załączniki

• 73468612_dsc_0158.jpg
    73468612_dsc_0158.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 102
  • 73468607_2013-04-10_16.31.06.jpg
    73468607_2013-04-10_16.31.06.jpg
    58,8 KB · Wyświetleń: 99
Megi Pegi dobrze ze juz u Ciebie lepiej

Mamusia synusia gratuluje polmetku czyli 20 tygdni :))

Mlodamamo wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy slubu :)

Zobacz załącznik 587054

Alesia tez mialam problem z wylatujaca woda w zmywarce powiedz mi
z jakiej firmy masz?? A co do kupkow zalezy z czego masz mi tez osad z herbat
z czasem zaczal zostawiac na kubkach

Ewa gratuluje kopniaczkow :))

Joasia trzymam kciuki za wizyte !

Ewula M,Jagna co u Was???

Ewa86 super to wygląda z tymi sankami:D
Wózek też fajnie się prezentuje:)

Również jestem za osobnym wątkiem by potem mamy nie szukały:)
U nas różnica to będzie równo 20m-cy, tyle, że na chwilę obecną mamy jedynie parasolkę dla Miłosza i pomyślałam by kupić na zimę już ten podwójny ale z taką opcją by był jeden stelaż by można zrobić dwa wózki lub jeden. I natrafiłam na taki

Wózek rok po roku PHIL&TEDS HAMMERHEAD 4 kołowy + osłona p.deszczowa Ostrów Wielkopolski • Tablica.pl

Jakby Cezary już wyrósł to mógłby przenieść się do spacerówki, a Miłosz dostałby doczepkę.

Sama już nie wiem:crazy:

Dobra ogarnęłam sie z tym bigosem, jutro może bedzie dobry :-)
Zjadłam obiad/pseudo obiad bo mi sie gotowac nie chce bo m po pracy do mamuski jedzie a Kurczak zje w przedszkolu, wiec zjadłam kotleta z bułka tylko i maluśki kawałek bloku czekoladowego, musze ogarnac chate i jechac po Kurczaczka :-)

Dziewczyny na razie ide się polozyc bo cos mnie brzucho kluje , podwieczor przerzucę posty o wózkach w nowy watek
Smacznego obiadku zycze i miłego popołudnia :-)

reklama
Do góry