Witajcie
Nareszcie mam klawiaturę
Cały czas Was czytałam i nawet robiłam notatki ale mąż robił porządki wczoraj w nocy i mi wyrzucił kartkę z notatkami, a tyle "moich" tematów się pojawiło i chciałam się i ja się wypowiedzieć...
Pamiętam, że
Aneta pytała o kociaka, moje zdanie jest takie, że zwierzak uczy bardzo dużo dziecko, u mnie w domu od zawsze były kotki, pamiętam jak mama nas uczyła, że trzeba delitanie i żeby nie ciagnąć za sierść i ogonka, jak byłam nianą Alusi to ona też miała kota Filemona, ja ją uczyłam i mowiłam, że delitatnie, że leciutko to później sama mówiła jak spotykałyśmy na spacerach pieski (które można było głaskać) do innych dzieci "tylko leciutko". Więc wg mnie kociak to dobry pomysł, tylko musisz pamiętać o myciu rąk i o tym a by nie wymieniać kuwety!
Ewula dziękuję nie mam jeszcze strony www jest na etapie tworzenia mam fan page na fb, można oglądać bez logowania i jeśli nie masz konta
https://www.facebook.com/MadeByYolcia , mam nadzieję, że to nie będzie wzięte jako spam. A haft krzyżykowy uwielbiam!! jak chcesz chętnie się podziele wzorami
Pisałyście o
ząbkowaniu ja urodziłam sie już z dwoma zębami i moja mama miała ciężko przy karmieniu... to było 28 lat temu i wtedy nie było mpwy o myciu tych zębów pamietam, że miałam je takie żółte i były strasznie mocne jak mi dentysta je wyrywał to bardzo krzycałam miałam wtedy 4 lata. a pamiętam bardzo dokładnie ten okropny dzień!!
Flower jeśli te przetwory aktualne to sobie zrób brzoskwinie w syropie, w moim domu robi się je prawie tak samo jak tu:
Uwaga Babcia Gotuje: Brzoskwinie w Syropie
Gingerka gratylacje bardzo się cieszę, że z dzieciątkiem wszystko dobrze
ZUS i ja jestem od września mam działalność, założyłam ją bo w maju jak jeszcze w ciąży nie byłam starałam się o dotację... w sierpniu dostałam info, że przyznano mi dotację więc firmę założyłam. Ja od razu zapisałam się ma zasadach ogólnych bo w tym kraju nigdy nic nie wiadomo, gdybym nie była w ciaży zapisałabym się na kodzie preferencyjnym ale wtedy na macieżyńskim dostałabym grosze i nawet na pieluchy dla dziecka by nie starczyło a z jednej wypłaty męża, i kredytem na karku to raczej nie trudno wyrobić. Na jakieś niebotyczne kwoty nie podnosiłam składek bo moja koleżanka już się 3 rok z zusem sądzi i oni kasy w ogole jej nie wyplacili Oskar już duży a ona nie dostała ani złotówki od Zusu mimo iż sąd wydał już wyrok w tej sprawie i ona wygrała, ale zus żyje swoim życiem.
Koreczek ja miałam podobną sytuacjie mam dużo leginsów ale mi w nich bardzo zimno i kupiłam spodnie na allegro wg mnie tanio takie
Spodnie ciążowe.Rurki.Ciemny jeans.Wysoki panel/36 (3568116177) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., są różne rozmiary polecam bo są bardzo fajne
dość gruby jeans super rurki (jeśli takie lubisz) już je prałam dwa razy i nic się z nimi nie dzieje
Ja muszę jeszcze za jakąś kurtką/płaszczykiem się rozejrzeć na zimę bo moje sprzed ciąży nie ubiorę na brzuch, a ceny mnie w sklepach przerażają na jakieś lumpy trzeba będzie się wybrać, może coś tam upoluję
Myślałam też o kupieniu większego płaszczyka w szmateksie i go przeszyć u krawca
Jeszcze w lutym mam obronę i jakaś sukienka by się zdała, ale z tym to jeszcze poczekam
Marcia ja też chcę kupić sobie buty na zimę bo mam kozaczki ale na obcasie a ja już mam problemy z koordynacją ruchową, a co dopiero jak brzuszek będzie jeszcze większy. Mam sklep z polskimi skórzanymi butami, gdzie od kilku lat kupuję buty i zawsze na kilka sezonów je mam, fakt są drogie ale są bardzo wygodne, ciepłe i nie rozklejają się!
Ale mi wyszedł elaborat...sorki, szczerze było t3ego wiecej ale już nie mam czasu u muszę ogarnąć mieszkanie obiad ugotować poprasować i siebie przywrócić do ładu i składu
Pozdrawiam niebiesko miłego dnia
:*