reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ewula, jasna sprawa, z alergią u dziecka się nie dyskutuje, w takim przypadku też oddałabym zwierzaka nikusianp rodzicom
nikusia, ty chyba z Warszawy o ile pamiętam, w factory jest outlet ecco i buty dużo tańsze
monisia, ja w poprzedniej ciąży miałam taką samą stopę, nic mi nie urosła i nie spuchła, ale koleżankom stopy popuchły pod koniec ciąży ( z tym że to było lato ). A i słyszałam że jak stopa urośnie to już nie wraca później do poprzedniego rozmiaru
koreczek, ja też mam spodnie z h&m i są super, 5 lat temu też miałam, tylko letnie i nic się nie zniszczyły
jagna, ja też lubię bluzki nietoperze, jakoś jest mi w nich wygodnie

co do kombinezonu to ja mam taki mały polarkowy po Ignacu, ale w tym roku 30 marca był jeszcze śnieg, pamiętam bo Ignac się przewrócił i złamał obojczyk, więc w polarkowym trochę zimno w śniegu. Ja pewnie jakiś upoluję na ciuchach.

A wczoraj wracaliśmy z judo Ignac biegł, potknął się i tak przewrócił że ma całą skórę zdartą na policzku i nosie, no i sine. Wygląda jakby ktoś go pobił. A mój mąż jak przyszedł do domu to zapytał czy pan ich na judo nie nauczył upadać :tak:

reklama
monisia, mi w ciąży w ogóle nogi prawie nie puchły, a stopy pozostały w stanie niezmienionym ;) Za to po porodzie była MASAKRA, stopy jak banie, ledwo wcisnęłam się w trampki, w których do szpitala przyjechałam wracając. W klapkach pod prysznic chodziłam na palcach, bo pięta cała z tyłu wystawała, a nie mogłam ich wsunąć... Na szczęście szybko przeszło :)

Jolcia, ładne te Twoje małe cudeńka :)

Teraz mi się przypomniało, ze dla noworodka mam taki ni to konmbinezon, ni śpiworek, bo jest to grube z materiału jak kombinezon, ma rękawki, ale na nóżki śpiworek. Nie wiem czy rozumiecie o co chodzi, ale ubierałam Adasiowi jak go jeszcze przegrzewałam :| i to fajne rozwiązanie jest.

My zwierząt przygarniać nie planujemy. Mamy akwarium i wystarczy. U teściów jest pies, którego Adaś uwielbia i starczy ;) Jak dla mnie psy/koty czy inne futrzaki mocno ograniczają jeśli chodzi o wyjazdy i różne takie. No i nie wyobrażam sobie wychodzić na spacery z psem mając malutkie dziecko gdy np. leje, albo co gorsza maluch chory. I co wtedy?? Miałabym dziecko same w domu zostawić??

Ostatnia edycja:
Wrocilam z zakupow i Patka postawila na swoim i kupilam jej plaszczyk ale byl tak ladny i mieciutki w h&m ze tez bardzo mi sie podobal, natomiast temat butow rozwiazany...poczytalam o emu i wlasnie dziewczyny pisza ze na sucha pogode i ze sie zalamuja i u mnie one kosztuja 999,99 zl czyli szok i tak chodzac po galerii wstapilam do ecco i znalzlam buty ktore z 800 zl byly przecenione na 467 zl i maja lekka koturne ale jak wlozylam noge to jakbym na poduszke stawala. I mozna je nosic jako dlugie botki albo wywinac i jakokrotsz buty ,wstawiam wam zdjecie

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 42
Marcia, fajne te kozaki :)
Z jednej strony takie buty drogie, ale z drugiej jak zliczyć ile sezonów w nich się pochodzi to wcale tak drogo nie wychodzi, a może i taniej niż kupowanie co rok tanich :)

Ja sandaly ecco kupilam w 2007 r i dopiero w tym roku kupilam drugie bo nie to ze tamte sie rozsypaly ale juz wkladka wygladala strasznie no i juz swoje wysluzyly ....6 lat i bylytak wygodne ze bez zastanowienia kupilambym znowu taki model ale juz go nie robia...

Ktos pisał, ze ma czyste koty, nie pamietam kto :sorry2:
Wiec nie mówię, ze koty wszytskie sa brudne i sikaja gdzie popadnie, ale i z takimi sie spotykałam. Dla mnie brudny kot jest taki, kiedy chodzi gdzies nie ma go tydzien czasu i wraca podrapany, pokaleczony itp itd. Sa jeszcze takie koty "brudne" przez lenistwo wlascicieli, gdzie wlasciciel nie czysci kuwety odpowiednio czesto... Alergia na koty, to nie ejst alergia na futro. Z tego co wiem, koty w swojej slinie mają jakis zwiazek chemiczny, ktory uczula. wiec jesli koty myja futerko, to na futerku wtedy jest.

chodzilam troche po sklepach, mialam sobie cos kupic, ale jak zawsze poszlam na dzieciecy, kupilam druga butelke i reczniczek- rozek:-)

marcia, no te to na pewno będą ciepłe i pewnie trochę w nich pochodzisz. A ja kupiłam sobie na lato sandały melissy i też nie były tanie, bo prawie 300 zł i kurka blada pękły mi po 3 miesiącach a reklamacji nie uznali :wściekła/y:. A Ignacy miał do przedszkola crocsy, kupione przed wakacjami, i teraz na poczętku września gdzieś w przedszkolu zahaczył i rozerwał ten pasek na pięcie. Oddałam do reklamacji i w zeszłym tygodniu odebrałam wymienione na nowe - elegancja :-)

reklama
Ząb wyrwany, trafiłam na super stomatologa z powołania, ma 72 lata i pracuje tylko na takim dyżurze. Bo jak mówi nie umie żyć bez pracy ;-). Wyrwał mi nie tego złamanego a dolna 8, bo ból w nocy promieniował do ucha i jak ja dotkną bez znieczulenia to myślałam, że się posikam z bólu.
Co do kotków to ja miałam kiedyś 2 co umiały prosić:-D:-D
Po drodze wpadłam na szybkie zakupy i w CCC kupiłam Celince buty na zimę, rozmiar 31:szok:
Lece robić ciasto na urodziny taty, później wrzucę przepis, bo jest mniam

Do góry