reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Czesc dziewczyny!

mialam straszna noc ,wieczorkiem sie mezusiowi zachcialo fiku miku i w efekcie ( mimo ze byl delikatny) potem w kibelku zobaczylam troszke sluzu podbarwionego jasna swieza krwia oczywiscie juz sie tak zdenerwowalam...w nocy snilo mi sie ze stracilam dziecko ze mialo jakies straszne choroby itd. Ryczalam przez sen. Nie wiem czy mam sie martwic i czy leciec na wizyte czy sie uspokoic i uznac ze wszystko w srodku jest bardzo ukrwione i ze cos tam polecialo ( tak jak mi cytologie pobierala tylko ze wtedy to ona po szyjce taka szczoteczka pojezdzila) jak myslicie leciec do doktorka?

reklama
Przeczytalam juz w google ze to czesto sie zdarza ale ze tez wlasnie mi sie musi zdarzyc, no nie daje mi ta ciaza sie wyluzowac i cieszyc tym stanem...co juz odpuszcza mi strach i zaczynam wierzyc ze wszystko dobrze sie skonczy to zawsze sie cos dzieje i zaczynam sie trzasc od nowa

marcia tez tak jak farfalla pisze uwazam, jeszcze jakby sie cos zlego dzialo to brzuch by Cie bolal przy zywej krwi i by sie rozkrecalo, ale jak Cie to uspokoi to jedz sprawdz, nie mozna sie podobno denerwowac;-) a plamisz dalej, czy juz nie?

dzien dobry:-):-):-)
ja juz od rana na nogach,maz wstawal do pracy wiec wstalam razem z nim zeby nie czul sie osamotniony:-) jak wrocil 15 maja z misji to to jest jego poierwszy dzien w pracy
wczoraj mialam wizytke comiesieczna,pokazalam badania krwi,usg genetycznego,posluchalam serduszka:-)
wiec wszystko w porzadku.dowiedzialm sie ze moje ruchy ktore cosik czuje napewno nie pochodza od malenstwa bo sa w innym miejscu:-( a juz mialam nadzieje;-)
w nagrode pojechalismy do h&m i kupilam sobie
spodnie dzinsy ciazowe za 30 zl,koszule jensowa,i leginsy ciazowe.a dzieciaczkowi skarpeteczki do kompletow ktore kupilam ostatnio
kotti bardzo mi przykro ale nie wolno tracic nadziei ze wszystko bedzie dobrze z maluszkiem,tego Wam zycze!!!!
witam nowe mamusie!!!
joasia igem fartfalla gratuluje udanych wizyt:-):-):-)
nikusia ja nie mialam posiewu robionego, mysle ze nie masz powodu do obaw,leki pomogą;-)
a tak wogole to mialam jakos malo badan do zrobienia... nastepna wizyta w 18 tyg a ja mialam tylko morfo,mocz,toxo,wr,wczoraj nie dostalam nic....
monisia mi lekarz mowil ze kosc nosowa moze pokazac sie dopiero w pozniejszym czasie i napewno tak bedzie;-)
milego dnia mamusie i życzę udanych wizyt:-):-):-)

marcia ja bym poczekala,jesli to tylko jednorazowe plamienie to mysle ze nie ma powodu do obaw. jesli by sie nasilalo powinnas pojechac dla wlasnego spokoju.bedzie dobrze;-)

Marcia, spokojnie. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży po badaniu gin. Właśnie takie nitki krwi na papierze toaletowym. To normalne. Lekarzowi powiedz na wizycie, ale jak Cię brzuch nie boli i nie plamisz cały czas, to moim zdaniem nie ma co wizyty przyspieszać.

Ja mam jeszcze 2 tygodnie do badania prawie. Ech...

A póki co walczę ze stresem, bo mój przedszkolak uparty i ciągle popłakuje rano, że nie idzie do pekola. Zmienił się strasznie. Runęło jego poczucie bezpieczeństwa.
Pępowina przecięta już definitywnie, ale się z tym jeszcze nie pogodził. No nic. Pozostaje czekać. Niewiele więcej mu mogę teraz pomóc.
Tylko smutno cholernie, że dziecko się tak męczy.

A co będzie jak przyjdą jakieś stresy, egzaminy. Zanim on maturę zda, to ja zejdę na serce :/

Tej krwi to tak na prawde nie wiele bylo w nocy jak wstawalam na siusiu to moze raz na papierze i dzisiaj z rana tak jak pisala ewa taka nitka poza tym jakos specjalnie nic mnie nie boli. Napisze zaraz do ginki smsa a jak do wieczora te plamienie bedzie sie jeszcze pojawialo to pojade na IP

No i dziś znów nic nie załatwiłam w sprawie tego badania na toksoplazmozę. Okazuje się, że dopiero w środę będę mogła się dopiero umówić na wizytę, bo lekarz przyjmuje dopiero od ósmej i trzeba się wcześniej zarejestrować żeby wykonać badanie. A ja w środę pracę zaczynam o 10:00, więc będę mogła przyjść. Niestety znów z samego rana, żebym mogła być przyjęta jako pierwsza i na czczo.

Zastanawiałam się nad tym, że moje dzieciątko jest takie duże. W sumie mój przyszły mąż miał 5 kg gdy się urodził. Bardzo możliwe, że będę rodzić małą kobyłę :) Gdzieś czytałam, że dzieci rodzą się większe gdy w ciąży zażywa się witaminy dla kobiet w ciąży. Pomyślałam, że zacznę stosować sam kwas foliowy, a witaminy odstawię. Lepiej postawić na zdrową, zbilansowaną dietę - zamiast sztucznie się dokarmiać witaminami. Może dzieciątko nie będzie aż takie ogromne ;-)

reklama
No i dziś znów nic nie załatwiłam w sprawie tego badania na toksoplazmozę. Okazuje się, że dopiero w środę będę mogła się dopiero umówić na wizytę, bo lekarz przyjmuje dopiero od ósmej i trzeba się wcześniej zarejestrować żeby wykonać badanie. A ja w środę pracę zaczynam o 10:00, więc będę mogła przyjść. Niestety znów z samego rana, żebym mogła być przyjęta jako pierwsza i na czczo.

Zastanawiałam się nad tym, że moje dzieciątko jest takie duże. W sumie mój przyszły mąż miał 5 kg gdy się urodził. Bardzo możliwe, że będę rodzić małą kobyłę :) Gdzieś czytałam, że dzieci rodzą się większe gdy w ciąży zażywa się witaminy dla kobiet w ciąży. Pomyślałam, że zacznę stosować sam kwas foliowy, a witaminy odstawię. Lepiej postawić na zdrową, zbilansowaną dietę - zamiast sztucznie się dokarmiać witaminami. Może dzieciątko nie będzie aż takie ogromne ;-)

niekoniecznie;-)

ja brałam dzień w dzień z córką a urodziła się na 2980..

Do góry