reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ewus oj jak ja pamietam te czasy.. bidulek...ja stalam pod drzwiami przedszkola i tez ryczalam;-) ,teraz moj zdaje mature- zaczynaja mu sie egzaminy za miesiac, takze ani sie obejrzysz:tak: taktycznie zawsze zalatwialam, rozmowa i tlumaczeniem, czasem nagroda, choc z takim maluszkiem to ciezko, ale probowac trzeba;-) naa rozne sposoby a noz pomoze-bedzie dobrze niedlugo sie przyzwyczai, a Ty sie nie stresuj, bo polowa dzieci tak przeciez ma:-)

reklama
ale się wyspałam.. do 8!:szok: jestem w szoku, że mała tak długo się nie budziła...
ja mam tam grzybka i.. miałam pimafucin.. teraz macmiror complex 500.. jak mnie nie piecze w środku tak teraz bez maści mnie swędzi na wierzchu... już mam dość:wściekła/y: chyba się tego nie pozbędę...

ja znów mam problem z..bólem wszystkiego.. jak poleżę na boku jednym za długo bolą mnie kości? noga mnie boli i kręgosłup.. i tak w kazdej pozcji tylko chwile wytrzymuję i się kręce po łóżku..to samo mam jak stoję w miejscu.. przychodzi takie poczucie bezsilnosci, że robi mi się niedobrze i ide sobie usiąść:sorry2:

a ja nie wiem czy jestem taka spięta, zestresowana czy co? ale od paru dni boli mnie strasznie kręgosłup, czuję, że mam takie napięte ramiona, bolą mnie łopatki i nie mogę długo siedzieć bo boli mnie kość ogonowa :(

młodamama właśnie teraz zauważałam co napisałaś ... mam to samo co ty, ból jest bardzo uciążliwy nawet w nocy :( tylko, że ja już nawet siedzieć nie mogę

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za te dzisiejsze ;-)
Zazdroszczę tym, które już znają płeć :tak: u mnie na genetycznym gin nic nie powiedział, a ja nie wiedziałam, że na tym etapie można już coś dojrzeć... pozostaje mi czekać, a ciekawość zżera :rofl2:

Nadrobiłam zaległości i już nie pamiętam co chciałam pisać... dlatego życzę miłego dnia i jak najmniej dolegliwości :-)

Ozila, lekko nie jest, ale damy radę jakoś...
Jak go pytam, czemu nie chce do przedszkola, to mówi, że nie chce się z dziećmi bawić. On jeszcze nawet 3 lat nie ma, więc to dla niego mega rewolucja. I jeszcze nie czuję potrzeby kontaktu z rówieśnikami.

Nuśka już zupełnie inna. Franek pierwsze 20 mies. życia był jedynakiem i miał kontakt tylko z dorosłymi. Aniela od małego z dziećmi. I jak ona idzie do przedszkola, to do pań się uśmiecha, ale do dzieci leci. Franek nie - on się bezpieczniej z dorosłymi czuje.
Ale się przełamie, nie ma wyjścia :/

Chociaż rodzice starszaków nie pocieszają - u jednych to trwało pół roku, u innych rok, u nielicznych miesiąc czy dwa ;) Ja zeświruję :/

Farfalla, ja brałam witaminy i dzieciaki-średniaki mi się porodziły. W 50 centylu :) Teraz też taki póki co.

dokładnie.. leżę zakładam noge na noge, zaraz zdejmuję, i na bok i na plecy i czasem jak ide siku w nocy to mi zajmuje godzine by się wygodnie ułożyć by zdążyć zasnąć przed bolem... tak troche jak na grypę w kościach łupie..

Dodałam już zdjęcie USG w odpowiednim temacie. :)

Właściwie to rozmiar dziecka jest prawidłowy. Ale w każdym opisie czternastego tygodnia podają inne wymiary. A zdrowa dieta daje lepiej przyswajalne i zdrowsze witaminy niż te w tabletkach. Więc wyjdzie mi to tylko na zdrowie. :)

Napisalam smsa do ginki i oddzwonila do mnie co mnie troche zdziwilo ze ja mam problem z tym progesteronem to powiedziala ze nie bedziemy ryzykowac bo nie wiadomo co jest zrodlem krwawienia i kazala mi wziasc pregnyl dzisiaj i w niedziele i jak przejdzie to ok a jak nie to na IP i mam polezec ze dwa dni plackiem tak na wszelki wypadek.
Troche sie uspokoilam.
co do boli plecow to ja tez mam przesrane w tej kwestii mam zwyrodnienie w dwoch odcinkach i cierpie na permamentny bol plecow takze wspolczuje kazdemu kto tez cierpi na bole kregoslupa

reklama
Farfalla, jeszcze co do witamin. A wyniki masz dobre?? U mnie wyszły super, a brałam tylko kwas foliowy, więc póki co z lekarką zgodnie uznałyśmy, ze kompleksu łykać nie będę, ale po 12 tygodniu dorzucam jod i witaminę D3.

Do góry