reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jaspis wyniki dopiero odbieram jutro mam jeszcze jutro iść zrobić tsh i anty TPO .

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT... mnie nadal nerwy biorą... niby dla nie ciąży jestem w normie, ale dla ciązy już nie bardzo.
już nie smęcę...

reklama
Jaspis spróbuj z akupresurą - pomaga, pisałam kilka stron wcześniej, w googlu łatwo znaleźć.

Farfalla, też mi się wydaje, ze najlepiej jest powiedzieć lekarzowi prawdę. Przecież nie będziesz wymyślać powodów.

Witam nowe Dziewczyny :)

Wiecie, ja to na wizyty chodzę zawsze zniecierpliwiona, bo już się doczekać nie mogę, ale wyluzowana, może przeczucie mi podpowiada, ze wszystko jest dobrze, w każdym razie codziennie sobie to powtarzam jak mantrę i jak widać póki co działa ;) Z resztą moja lekarka zawsze ustawia monitor tak, żebym wszystko widziała i od razu tłumaczy co jest co. Ale powiem Wam, ze przy drugiej ciąży widzę dużo więcej, bez jej mówienia, bo w pierwszej to nie zawsze widziałam to co pokazywała :p

Mój bąbel spał dziś trzy razy i teraz też już śpi, sama chyba też zaraz pójdę, bo tylko raz udało mi się z nim położyć, a noc mieliśmy kiepską.

też mam migreny i to takie po trzy dni, normalnie to biorę ketonal i mi pomaga, a teraz się męczę i i zdycham wymiotując co pół godziny. No ale pogoda jest taka że przynajmniej raz w miesiącu trzy dni z życia muszę mieć wyjęte. Dobrze że chociaż ciążowych mdłości nigdy nie miałam.

Ja dziś po południu się zdrzemnęłam...ale obudził mnie tel z Kliniki i tak mnie głowa rozbolała, że masakra...ewidentnie migrenowo...Może coś w powietrzu dziewczyn??????
Małpawzoo- mierzę, bo zanim zaszłam w ciąże miałam jej bardzo niski poziom. A to jest też przeszkodą w zajściu w ciąże. Jak zaszłam w ciąże miałam ładnie 34, a teraz cholera spadło do 26...:-( zaczęłam łykać prenatal bo tam jest 800 j wit D3 ale podejrzewam, że gin znowu przepisze vigantoletki. Zresztą postanowiłam, że pojadę jutro do Kliniki i jak będzie mój gin to dopytam co i jak z tą wit. W ciąży jej niedobór jest groźny dla malucha, przecież ono szybciutko się rozwija a wit D wzmacnia kości itd.
Co do mojej bakterii to wiecie jak jest już się naczytałam o wczesnych urodzeniach, skurczach itd. więc jadę wezmę co każe i niech ta bakteria idzie w cholerę.

Nikusia mi gin powiedziała, ze teraz w ogóle są nowe zalecenia i po 12 tygodniu należy brać 1000 j D3 i dała mi receptę. Muszę wykupić, bo czas nagli (choć wg mnie ciąża jest o 3 dni młodsza ;)) Teraz idzie zima, to tym bardziej zamierzam suplementować.

Moje dziecko zaliczyło już jedną pobudkę z wielkim płaczem i pokasływał, ze go prawie do wymiotów brało :(

Cześć:)

Kotti bardzo mi przykro, bądźcie silni :*

Fajnie, że niektóre z was są już po wizytach. Ja mam jescze 2 tygodnie.

Któraś z was pytała czy 2,5kg na plus to nie za dużo. Teoretycznie powinno się tyć kilo na miesiąc, więc to nawet za mało jak na 3 ;)

Nasz Skarb nic dziś nei spał, na szczęście dałam radę. Ciągle jestem ciekawa, jak to ędzie, gdy powjawi mu się brat lub siostra.

Pozdrawiam:)

Dzien dobry wszystkim:-)

gratuluje udanych wizyt;-) i
Witam nowe marcoweczki;-)

No ja troche przejsc mialam wczoraj, no chyba wiekszej panikary nie ma,no ale ja po poronieniach dwoch, to chyba normalne.... wczoraj rano w toalecie znowu zobaczylam, ze plamie,pare brazowych kropeczek i zadzwonilam do pracy, ze nie przychodze( szefowa wk... Z lekka byla)umowili mnie dzisiaj przed 8 do kliniki wczesnej ciazy w szpitalu , a jakbym zaczela ostro krwawic to na emergency-no i dzisiaj i tak polecialam do szpitala, chociaz rano przestalam plamic. Zazdroszcze Wam tych L4, tutaj nawet w szpitalu mi nie dali za wczoraj, tylko musialam dzwonic do swojego GP lekarza i odebrac....
ale sie oplacalo , dzidziulka ma sie ok tetno teraz 155 , sprawdzil mi szyjke i mowi dluga jak u zyrafy i zamknieta i kazal sie juz wyluzowac, ze juz nic sie nie moze stac ( hehe, no moze sobie mowic...bo ja za duzo chyba sie naczytalam) mowil, ze to jest stara krew i zwlasza po poronieniu wczesniej mogla jeszcze zalegac-no ale obiecalam sie uspokoic i juz sie nie bede jakby co plamkami przejmowac juz chyba wszyscy beda przede mna uciekac nastepnym razem hihi, bo mecze pytaniami hihi i najchetniej bym w pokoju z usg zamieszkala:rofl2:
Najwazniejsze, ze z dzidzia ok , jeszcze genetyczne mam we wtorek;-)
Ale Ciekawa jestem, kto tam u mnie mieszka:tak: teraz mowil, ze nie za dobre usg ma i nic nie da sie zobaczyc, bo to jest tylko sprawdzajace ...

pisalyscie cos o wieku wczesniej , ze niektore starsze no hmmm ja mam az 38wiec chyba najstarsza tutaj jestem:sorry2: a i rozrzut pomiedzy ciaza mam niezly , bo syna mialam jako mloda 20 latka:-D

co do jedzenia to mam odrzut generalnie od miesa straszliwy ale mdlosci jakby ciut mniejsze, ale jeszcze przychodza, glowe tez pobolewa od paru dni, wiec jak czytam to duzo z Nas ma pdobnie:-)
co do brzuszka, to chyba tak jak go "wypielo" na poczatku tak dalej sie trzyma, wieczorem tez wiekszy:-)

milego dnia Wam zycze!

Ostatnia edycja:
reklama
cześć

ja juz nie śpię/ głupia/głupia/głupia :baffled::baffled:

Małpawzoo ja mam to nb zaznaczone i w opisie napisane kości nosowe widoczne :-)

Agnes
powinno się tyć okolo pol kilograma na tydzień ale dopiero od 12tego tygodnia :-)

hmmm co ja teraz mam robic...........................

Do góry