reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja już w sumie cztery tabletki łykam:confused:Prenatal + 2 tabletki DHA + ASPAR czyli magnez z potasem, który kazał mi brać ginekolog na moje skurcze, pikania i bóle głowy
I nie wiem jak do końca powinnam brać to DHA bo w sumie zalecana dawka dla kobiet w ciąży to od 400 do 600 mg.. nie wiem czy wystarczy brać jedną wtedy będzie 300 mg czy jak:| ja jem bardzo mało ryb... chociaż dzisiaj właśnie na przełamanie zrobię łososia w sosie cytrynowym w/g przepisu Zosi Cudny hehe :)

I jak dobrze pójdzie to w poniedziałek będę mogła oddać gotową pracę mgr do sprawdzenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewula_m - W sumie CRL mieści się w granicach normy. Teraz to chyba 14 tydzień jest. Ktoś mi tu kiedyś na forum wytłumaczył, że jeśli jest np 13 tydzień i 5 dzień to oznacza, że jestem w 14 tygodniu ciąży. Wyniki mam dobre. Ale ja w sumie od samego początku łykam witaminy.

farfalla, no właśnie różnie się mówi z tymi tygodniami i jak przeglądałam ta stronę, to u nich raczej 13 tydzień jest wtedy jak 13 tygodni jest skończone, tak jak mówią ginekolodzy.

secreto gratuluje, ze ci sie udalo napisac :-) Ja sie jednak jeszcze nie zebralam. Narazie napisalam jedna strone :baffled: Ale troche lepiej juz sie czuje i mam teraz 3 tygodnie wolnego to moze sie uda... Ja musze miec najpozniej do 15.11 oddana, poprawiona i oprawiona, wiec jest szansa ze zdaze...

monisia jeszcze nie skończyłam, ale skończę do poniedziałku :) zaraz znowu zaczynam pisać mimo, że plecy mnie bolą i trochę głowa.. eh ale już wyjścia nie mam :) byle by przetrwać ten weekend.

Nie wiem, czy dobrze zrobiłam ale zapisałam się do ginekologa na NFZ w poniedziałek.. licząc na skierowania na badania, które muszę zrobić ... a trochę tego jest .. Dziewczyny, które chodzą na NFZ .. ginekolodzy dają wam na wszystkie badania skierowanie?
Boję się jak mnie przyjmie i co mam mu powiedzieć? Przyznać się, że chodzę prywatnie ? W końcu już jestem w 15 tygodniu więc nie wmówię mu, że jestem pierwszy raz...
Jeszcze teraz zobaczyłam, że ma straszne opinie na znany lekarz (ocena 2,1:baffled:) hmm chcę tylko skierowanie od niego i spadam z stamtąd :|

http://www.znanylekarz.pl/marek-malec/ginekolog/krakow
przeczytajcie te negatywne opinie bo są rozwalające :D :D po przeczytaniu tych opinii nie wiem czy dobrze zrobiłam :D jednym słowem wynika z tego, że jest wielkim zboczeńcem i nie wyobrażam sobie siadając na fotel ginekologiczny usłyszeć tekst "no to wyluzuj się kotku" :sorry2:. Oj na pewno się dotknąć nie dam :p

Ostatnia edycja:
Farfalla ja potwierdzam że witaminy niewiele mają wspólnego z wielkością dziecka poprzednia ciąże brałam i Miłosz ważył 3 kg jak się urodził, mi lekarka mówiła żeby bardziej patrzeć ile myśmy z mężem ważyli przy urodzeniu.

Ewa nadejdzie taki dzień że pójdzie z chęcią zobaczysz. U mnie syn był taki sam jak twój wolał dorosłych i pierwszych parę miesięcy to pań na krok nie odstępował wolał ich towarzystwo niż dzieci.

Sekreto no to się zmobilizowałaś gratulacje,teraz będzie z górki promotorka sprawdzi poprawisz co trzeba i obrona.

Mlodamama w nocy mam to samo wiercę się kręcę ułożyć się nie mogę masakra nawet mąż w łóżku mi przeszkadza i dziś w nocy go wygoniłam bo wieczorem nalewki degustował i stwierdziłam że nie zniosę chrapania i oparów alkoholowych:baffled:. No ale o 5 mój syn przytruptał do mnie oznajmił że miał straszny sen i się wepchał do łóżka i spaniu.

Ja dziś rano zaniosłam mocz na posiew zobaczymy czy coś wychodują czy antybiotyk zadziałał. Mąż pojechał do Warszawy a ja powinnam dom ogarnąc ale sił mi brak. No a młody już kaszle po paru dniach w przedszkolu więc kupiłam mu sambukol kids i rutinace i przez weekend będę go kurować. Od juta mamy gosci przez 2 dni więc pewnie nie bede mogła zaglądać do was ale nie wiem czy wytrzymam.

Trzymam kciuki za dizsiejsze wizyty&&&&&:-)

secreto a jesteś młoda i ładna/ to obada cie dogłębnie hihihi na kiepskie libido się nie skarz bo zaleci zmianę partnera, dobre dobre

reklama
mamusia synka najwyżej będę krzyczeć i uciekać w popłochu :p plus taki, że chyba nie będzie problemu ze skierowaniem ale wolę się nie dać przebadać bo nadżerkę bym miała pewną <lol>:-D

Do góry