reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

już komentarz poszedł! tyś grubego nie widziała.. dobrze, że ja nie wstawiam swojego za często bo byś padła:-D.. mi tak w boki idzie, że jak będzie chłopak to będę w ciężkim szoku...

reklama
Dzień dobry :-)

Widzę, że masowa produkcja postów trwa nadal i doprowadza do fajnych sytuacji,,
Ja przyznam się, że czasem sama tez już się mylę co która napisała i co odpisać?:sorry:
Moniqa - Trzymam mocno kciuki za wizytę :tak:
Ewa-
my mamy właśnie Panasonica i chyba jakby mało było plazmę :happy:...no nie ważne.
Powiem tylko tyle, że nie zauważyliśmy zbytnio aby żarł prąd bo po prostu rzadko jest oglądany, po drugie jak zobaczyliśmy ile nasz stary ciągnął prądu to od razu lżej na duszy nam się zrobiło....a i kupowaliśmy go od kolegi, który jest kierownikiem działu w MM i siedzi że tak się wyrażę w technologiach TV od dobrych 10 lat. Byliśmy NASTAWIENI na kupno Samsunga...ja już miałam model upatrzony, oczywiście dla mnie opcje w ogóle nie miały znaczenia, czy 3D czy jakieś tam wejścia itd. Ale wystarczyło 20 minut rozmowy z nim, obejrzeniu kilkunastu modeli i nikt specjalnie nie musiał nas przekonywać do Panasonica.
Ot po prostu trzeba dopasować sobie firmę TV do potrzeb. I w taki sposób on nas pokierował, zrobił taki mini wywiad z nami, do jakich celów TV, czy właśnie z potrzeby dużego ekranu? Czy z internetu korzystać będziemy i kilka innych już nie pamiętam... ale to dzięki naszym odp. dobrał nam telewizor do naszych "domowych" potrzeb.

Ja dziś obudziłam się z dziwnym bólem brzucha, więc położyłam się ponownie...po kilkunastu minutach spokój. Mh...
Poza tym jutro mam USG połówkowe :-), doczekać się nie mogę....
A DZIŚ MAMY MIEĆ WÓZEK :tak:
a i zaktualizowałam swój brzusio po miesiącu :confused2: jednym słowem- grubo :happy:
MIŁEGO DNIA

Nikusia... jak napisałaś o tym wielkim brzuchu to od razu zerknęłam...
Stuku puku... Grubo... tia... no wielkolud... Jak dla mnie to Ty chudzina jesteś ze zgrabnym fajnym brzuchem...
Mój raczej wygląda tak jakbym przytyła i najgorsze, że jakoś bardziej mam boczki, niż brzuch. Najlepsze jest to, że moje koleżanki z pracy nadal się nie zorientowały, że ja w ciaży, a ja jakoś nie mam okazji im powiedzieć, bo nie jesteśmy w jakiś takich super koleżeńskich stosunkach, a głupio mi tak wstac i powiedzieć "hej jestem w ciaży"

mlodamamusia - :sorry: dzięki ale ja na prawdę masakrycznie się czuję...znaczy grubo no... patrząc w moją 1 kartę ciąży to obecną wagę miałam na etapie 33 tyg czyli dopiero za 10 tyg :szok: toż to masakra. Powiem tak mi idzie wszędzie tylko nie w brzuchol.
Mam 168 wzrostu i już ważę 66 kg....MAMO :confused2:
MegiPegi- dzięki, ale kurcze no u mnie za nic nie dałoby rady ukryć ciąży...serio... Także szacun...a może te Twoje koleżanki właśnie takie "logiczne", że nawet się nie kapnęły ;-)?

Ostatnia edycja:
Hej :-)

Mocno trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

AnetaNorwegia Kolekcja super! My mamy troche skromniejsza i wiecej ksiazek. My niedawno kupiliśmy TV do sypialni, bo u nas było na odwrot. Brak telewizora wpływał na gorsze zycie seksualne, bo chodziliśmy spac o roznych porach, bo maz jeszcze chciał cos obejzec albo cos, a teraz razem i jeszcze cos ogladamy i… ;-)
Jeśli chodzi o rodzaj to się nie znam, my mamy jednego Samsunga i jednego Blaupunkta i jesteśmy zadowoleni.

Ozila ja mam problemy z cisnieniem przez cala ciaze i moja lekarka kazala sobie kupic ciśnieniomierz taki na ramie a nie na nadgarstek, bo niby najgorsze sa te na nadgarstek i tak mogą być duze roznice. Ale na pewno będzie wszystko dobrze! :tak: Mi lekarka mówiła, ze bardzo często w drugie polowie ciazy cisnienie skacze najbardziej i trzeba to poporostu kontrolowac i będzie dobrze! W najgorszym przypadku będziesz zażywać lekarstwa, tak jak ja, a one nie szkodza dziecku!

mouse23, izka_sz Gratuluje udanych wizyt! :-D

jagna25 no faktycznie roznica w rachunkach! :tak:

Moniqaa nie martw się ruchami! Ja tez nie czuje ruchow prawie wogole. Wieczorami tylko czasami takie bulgotanie, czy tak jakby burczenie w brzuchu i to tez tylko jak się bardzo wycisze i to nie zawsze, ale na pewno nie jakies kopniaki czy inne! Ale sa to nasze pierwsze ciaze i wtedy można czuc pozniej, wiec się nie martw!!! Jeszcze nasze maleństwa będą mialy takie fazy ze nas tak skopia, ze nie wiem! ;-)

masiosia z tego co wiem na grype można się szczepic w ciazy i ze jest to bezpieczne, ale ja jakos zawsze bylam przeciwna szczepieniom przeciwko grypie, wiec nie mam zamiaru teraz zaczac!

Nikusia82 gruba to ty na pewno nie jestes!!! Ja przy 164 mam już 89kg, wiec duzooooooooo wiecej i u mnie tez ciazy nie da się ukryc, bo wszystko idzie w piesi i brzuch!

Mnie ostatnio jakos tak po calej nocy nogi bola, ale nie tylko lydki tylko tak jakos całościowo, jakbym jakos dlugo ćwiczyła dzien wczeniej i miala zakwasy. Dopiero jak rozchodze to jest lepiej.

Byliśmy wczoraj na zakupach i kupilismy wreszcie pare ubranek, paczke pieluch i chusteczek nawilżonych i jakos tak pomalu zaczyna do mnie docierac, ze za niedlugo będziemy mieć dzidziusia hehe ;-)

nikusia to ja tez mam 168cm.zaczynalam 66 kg teraz 72!!!! wiec Ty to chudzina:-) u mnie poszlo w brzuchol i cycki.moze z kilo w inne miejsca.a 3 kg przytylam przez ostatnie 5 tyg.lekarz mowil ze duzo.ze powinnam kilo na miesiac a pozniej pol kg na tydzien. chcialabym jedynie nie przekroczyc 80 na koniec:-) ale co bedzie to bedzie:-D

mlodamamusia - :sorry: dzięki ale ja na prawdę masakrycznie się czuję...znaczy grubo no... patrząc w moją 1 kartę ciąży to obecną wagę miałam na etapie 33 tyg czyli dopiero za 10 tyg :szok: toż to masakra. Powiem tak mi idzie wszędzie tylko nie w brzuchol.
Mam 168 wzrostu i już ważę 66 kg....MAMO :confused2:
MegiPegi- dzięki, ale kurcze no u mnie za nic nie dałoby rady ukryć ciąży...serio... Także szacun...a może te Twoje koleżanki właśnie takie "logiczne", że nawet się nie kapnęły ;-)?

Nikusia... no moje koleżanki to generalnie... a feee na dzieci... same w ciąży nie były, rodziny nie mają, więc to temat odległy.... dzieci to generalnie dla nich ograniczenie...
dlatego też w sumie nie mówię ... jakoś tak nie spodziewam się entuzjazmu... no ale pewnie albo szef powie oficjalnie na jakimś zebraniu, no albo w końcu zakumają...

dzis wyjełam kurtki zimowe, Jeszcze sie w moja z 1-2 miesiace zmieszczę a potem ZONK ale w grudniu juz sa wyprze wiec moze cos taniej sie kupi :-)

Julek ma w przedszkolu angielski za freee :-) nawet ksiazek nie trzeba kupować bo dzieci maja zapewnione :-) super!!

lece kurtki jesienne prac i zupke wstawiac bo głodek mnie dopadł...........

Hey:)

Co do tv to my też mamy szajsunga i zadowoleni jesteśmy:) Miłosz nie przepada za bajkami jak już to lubi eskaTV i tańczy :)

AnetaNorwegia tyle że o ile pamiętam to Twoja gwiazda ma 11m-cy a mój skończył 16 no korygowany to prawie 15 bo wykluł się w 35tc i chodziliśmy na rehabilitacje. Ale słyszałam że chłopcy później zaczynają chodzić poza tym mój K zaczął jak miał 18m-cy, ja jak miałam 9, więc po tacie poszedł:)

Masiosia ja na pewno bym się w ciąży nie zaszczepiła na nic. Co do szczepień dzieci to jestem anty... Na to szczepienie w 2d.ż. nie wyrażę zgody, poczekam do 6tygodnia i podam tylko 5w1 jak Miłoszowi.
Poza tym Młodemu już minął termin na MMR i dlatego do przychodni nie chodzimy co by mi nie truli :)

Nikusia brzuszek ładnie urósł od poprzedniego foto:) ale gruba to Ty na pewno nie jesteś :)
Ja mam 169cm i obecnie ważę jakieś 57, a zaczynałam od 50... Poprzednio zaczynałam też od 50 a skończyłam na 65, ale po porodzie już po 2m-cach na wadze było 53... A ja bym wolała przytyć:)

Trzymam kciuki za wizyty :)

Jak siedzę u mamy to nawet nie wiem kiedy te dni mijają :confused2:
Młody z każdym dniem coraz pewniejszym krokiem chodzi po domu w skarpetkach, a po dworze tylko czeka aż ktoś Mu palca da i lata od kur do królików i świnek :-)

Monisia- to ja tak mam ale jak np. położę się do łóżka i jedna noga leży na drugiej :baffled: muszę spać z poduszką pomiędzy bo inaczej nie wiem jakieś przepływy mi się blokują czy coś :baffled:
My mamy zakupy już zrobione...myślę, że komodę albo kupimy po ur malucha albo i nie bo mamy po młodej...a kasy brak :baffled:
Mouse - no ja mam nakaz od gina diety...ale ja mam taki cholerny apetyt w tej ciąży, że to musi być chłopak...bo dziewczyna to chyba by o linię dbała nie :happy:;-):-)
MegiPegi - wiesz... ja mam w zespole kilka koleżanek bezdzietnych...i dla nich ciąża to kara..serio.No jak dwa razy w roku do Tunezji nie lecieć? Albo w Alpy na narty? Nie mówiąc już o ciuchach, samochodach bankietach...BOSZZZZZZZ...ciekawe kto na starość im jeść zrobi albo szklankę wody poda????
Mamusiasynka - to ja też zimówkę wyciągnęłam uwaga z czasów panieńskich... w mega dobrym stanie... nie wiem gdzie ona była...ale jak do nowego domu się przeprowadziliśmy to skarby po latach znajduję :-) i spoko włażę :happy: obstawiam, że zimy nie będzie i że dam radę w niej dokulać do Lutego :tak:
CzarnyLoczek - no ja powinnam teraz jakieś 60-62 ważyć... ale z kasą krucho więc szybko zgubię...:baffled:

reklama
Cześć, ale ciężko zabrać się do pisania po przerwie. Do domu wróciliśmy w niedzielę, a od poniedziałku jesteśmy razem w domu, tzn w dwójkę, a Ignacy dołącza po przedszkolu.
Widzę, że na tapecie telewizory. My w domu takiego urządzenia nie mamy i nie zanosi się na zmianę. Mamy za to 45 calowy monitor, więc filmy na blu ray spokojnie można oglądać, bo rozdzielczość monitora jest nieporównywalnie wyższa od telewizorów. No ale tak na prawdę monitor służy mojemu mężowi do pracy, po przy montowaniu filmów potrzeba sporo miejsca na ekranie, także ostatnio to nawet przebąkuje, że drugi by się taki przydał.
Co do bajek to Ignacy zaczął coś oglądać jak miał prawie 2 lata i był to krecik, więc 5 minutówka, na więcej pewnie brakowałoby mu cierpliwośći. Teraz ze spokojem jest w stanie obejrzeć 1,5 h film pixara w kinie, ale też nie ma codziennie puszczanych bajek, chociaż kolekcję to on ma sporą, ale głównie dlatego, że my mamy fisia i filmów na dvd i bluray to pewnie koło 300 będzie.
Jeśli chodzi o szczepienia, to ja na grypę szczepić się nie zamierzam, no bo mało chorowita jestem, a Ignacego na grypę też nie szczepię. Dostał za to pakiet podstawowy szczepień + pnemokoki i rotawirusy. Siostra dostanie te same szczepionki, bo Ignacowi nie zaszkodziły, a poza tym tak jak ja mało chorowity, nie wiem czy to ma związek, ale wolę dmuchać na zimne.

My dzisiaj na 14 mamy kolejną wizytę do określenia zespołu Aspergera więc zaraz zmywam się do przedszkola odebrać małego potwora.

Do góry