reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta, Mamusia, my mamy dwa pokoje - dziecięcy i nas, czyli jadalnio-sypialnio-pokój dzienny ;) I tu będzie właśnie tv :)

Chyba się na szajsunga zdecydujemy. Mamy do 2,5 tys. na to, więc będzie albo 42, albo 47 cali. Zależy, jak się będzie oglądać.

Ewula, o widzisz! My właśnie tak chcemy zrobić - bez abonamentu, tylko do komputera i filmów.

Co do bajek to moje dzieci jakoś mało bajkowe. Anieli woli oglądać książki i klockami albo puzzlami się bawić. Franek miał tak samo. Po 2 roku życia czasem mu włączałam bajkę, ale to zazwyczaj były jakiś 5- czy 10-minutówki. Kubusia Puchatka obejrzał dopiero na ostatnich wakacjach pierwszy raz ;) Ale od razu zapałał miłością do tygryska ;)
Teraz w ogóle nie ogląda, bo jest w przedszkolu, a wieczorami i w weekendy nawet nie chce, żeby mu puszczać, bo bawi się zabawkami, których nie widział przez cały dzień ;)

Jak nie ma programów tv z bajkami to jest fajnie, bo można wybrać konkretną bajkę i ją puścić z dvd czy na youtubie. Kończy się bajka i jest koniec oglądania :)

reklama
dzień dobry :)

ewa86powiem Ci, że chyba mam podobnie z pierwszą ciążą jak Ty czasem to nawet zapominam, że jestem w ciąży, a na początkowych usg to jak patrzyłam w monitor to fajnie ale nie docierało to do mnie, że dzidziuś we mnie mieszka. Cieszę się z tego stanu ale tak jakoś dziwnie, jedynie jak daje o sobie znać to sobie uzmysławiam, że tak naprawdę jest.. zobaczymy przed porodem..

co do TV mamy 42 cale Sony z wifi bez 3d jesteśmy zadowoleni, ale rzadko korzystamy z braku czasu HDMI juz są w standardzie i te inne wejscia.

byłam dzisiaj oddać krew do badania 12.11 wizyta.
kupiłam sobie magnez wczoraj bo czasem w nocy mnie skurcze łapią.

mamusiasynka oby było coraz lepiej!

No ja bym nie umiala miec tv w sypialni. Ponoc tez szkodliwe jest zasypianie przy ekranie, pozniej po latach migrena meczy. Do tego zle wplywa na zycie seksualne. Jak mamy ochote na film to wolimy zejsc do salonu :) w sypialni musze miec cisze i spokoj

Mloda mamo ja nic nie pisalam o cisnieniomierzach i lydkach :D

nie gadaj:D to co ja pomieszałam? :-D sama się siebie boję:D

my mamy w sypialni bo tak to wgl byśmy nic nie oglądnęli bo wiecznie mało czasu.. a życie seksualne właśnie kwitnie bo jak scenki są to się zachciewa automatycznie:-p

Aneta, ale to co opisujesz to raczej chodzi o sytuacje, gdzie ktoś cały czas tv ma włączone w tej sypialni, a nie np. film od czasu do czasu. Bo jednak oglądanie na leżąco jest wygodne ;)
Choć u nas krucho ostatnio z filmami. Mały zasypia około 20:30 - 21, mąż wstaje przed 6, więc przed 22 jesteśmy w łóżku i już nie ma kiedy, jedynie weekend zostaje.

Wczoraj poszłam na basen i się okazało, że studenty mają zawody i zamknięte :/

edit, młodamamo, Ozila o ciśnieniu pisała :p:p

Teoria o migrenach nietrafiona, wieczorny film na moją mamę zawsze działał usypiająco, nawet w salonie i nic jej nie rusza :p

Ostatnia edycja:
Dzien dobry kobietki:-)cos ostatnio weny na czytanie i piasanie brakowalo...

gratuluje odslony nowych dziewuszek i synkow;-)

anetka moja kopie regularnie tez, a najlepiej to mame w nocy kolo 11-12, albo nad ranem kolo 4-5 w ciagu dnia tez, ja tak przedwczoraj mialam, ze prawie caly dzien sie nie ruszala, dopiero po poludniu i tez sie martwilam niepotrzebnie:tak:

mamusiasynka zdrowka i wypoczynku zycze!

co do TV ja sie kompletnie nie znam, tylko wiem czy ladny czy nie i czy energooszczedny!, za to moj zmienia co jakis czas i teraz mamy ten w duzym pokoju duzy 60 inch Sony 3D LED, a juz sie przymierza do ultraviolet tv, ale mu nie pozwolilam hehe

jaspis, monika ja ryczalam wczoraj jak bobr i w ogole tez trudna teraz jestem , bo upierdliwa:baffled: tez biedny moj m!
bylam wczoraj na wizycie, niby wszystko ok, ale cisnienie mi mierzyl, bylo 150/90, a pozniej cos 143/87, wiec kazal mi przyjsc za dwa tygodnie i badanie krwi robilam dzisiaj, cos na nerki itp, bo mowil, ze musimy sprawdzic i jemu sie wydaje, ze predzej czy pozniej leki na cisnienie mi wlaczy, bo historia rodzinna i mialam ok 4 lata temu ze stresu lekkko podwyzszone i bylam przez ok rok na lekarstwie....no oczywiscie sie naczytalam w internecie roznych rzeczy i ryczalam wczoraj i w ogole bylam koszmarna!
ja mierze Orion maszyna regularnie i mam dobre, ale on twierdzi, ze te elektryczne nie sa miarodajne....hm

jeszcze to mnie cos juz ze dwa razy brzuch pobolewal,tak jak na lekkie strucie, czy skorcze hm.... ale zarzylam magnez i przeszlo i czy ktoras z Was lydki moze bola? Mnie tak co jakis czas rano, albo w nocy najgorzej...

buziakuje jak zawsze i milego dnia zycze!

baa to ozila:D

Haha:-) no ja mlodamamusiu, dziekuje za info, to faktycznie ten magnez zbawienny, mnie tez te lydki tak bola jak zakwasy;-)

a cisnieniomierz juz mamy niestety elektryczny, myslisz, ze moze byc wecej niz np. 10-15 roznicy? Np ak mam tak 123/73 to moze byc az wyzej jak 140/90....? No chyba nie az tak kurcze...

No a my TV nie mamy i raczej miec nie będziemy. W TV jak dla mnie nic nie ma, a jak chce jakiś film obejrzeć to na laptopie. Co do oglądania bajek... to mój ogląda zazwyczaj w samochodzie na mojej komórce i to raz na jakiś czas.

Ewula
... jest naprawdę kilka fajnych bajek dla takich maluchów. Np. Świat Małego Ludwika... rożne serie z samochodami, instrumentami i rodziną. Mój dzięki temu zachęcił się do grania na instrumentach...
No ale przebojem jest Charli i jego cyferki.... Szczególnie piosenka na koniec... Ja jej niecierpię :-D

Haha:-) no ja mlodamamusiu, dziekuje za info, to faktycznie ten magnez zbawienny, mnie tez te lydki tak bola jak zakwasy;-)

a cisnieniomierz juz mamy niestety elektryczny, myslisz, ze moze byc wecej niz np. 10-15 roznicy? Np ak mam tak 123/73 to moze byc az wyzej jak 140/90....? No chyba nie az tak kurcze...

słoneczko tak.. bo jak tylko zesłabną baterie (a często mylnie pokazuje ile jej jest) to potrafi mi pokazać ciśnienie trupa.. ja mam niskie ale bez przesady.. jeszcze krew we mnie płynie:-D u mnie dziecko mierzy ciśnienie misiom tamtym:D

reklama
Dzień dobry :-)

Widzę, że masowa produkcja postów trwa nadal i doprowadza do fajnych sytuacji,,
Ja przyznam się, że czasem sama tez już się mylę co która napisała i co odpisać?:sorry:
Moniqa - Trzymam mocno kciuki za wizytę :tak:
Ewa-
my mamy właśnie Panasonica i chyba jakby mało było plazmę :happy:...no nie ważne.
Powiem tylko tyle, że nie zauważyliśmy zbytnio aby żarł prąd bo po prostu rzadko jest oglądany, po drugie jak zobaczyliśmy ile nasz stary ciągnął prądu to od razu lżej na duszy nam się zrobiło....a i kupowaliśmy go od kolegi, który jest kierownikiem działu w MM i siedzi że tak się wyrażę w technologiach TV od dobrych 10 lat. Byliśmy NASTAWIENI na kupno Samsunga...ja już miałam model upatrzony, oczywiście dla mnie opcje w ogóle nie miały znaczenia, czy 3D czy jakieś tam wejścia itd. Ale wystarczyło 20 minut rozmowy z nim, obejrzeniu kilkunastu modeli i nikt specjalnie nie musiał nas przekonywać do Panasonica.
Ot po prostu trzeba dopasować sobie firmę TV do potrzeb. I w taki sposób on nas pokierował, zrobił taki mini wywiad z nami, do jakich celów TV, czy właśnie z potrzeby dużego ekranu? Czy z internetu korzystać będziemy i kilka innych już nie pamiętam... ale to dzięki naszym odp. dobrał nam telewizor do naszych "domowych" potrzeb.

Ja dziś obudziłam się z dziwnym bólem brzucha, więc położyłam się ponownie...po kilkunastu minutach spokój. Mh...
Poza tym jutro mam USG połówkowe :-), doczekać się nie mogę....
A DZIŚ MAMY MIEĆ WÓZEK :tak:
a i zaktualizowałam swój brzusio po miesiącu :confused2: jednym słowem- grubo :happy:
MIŁEGO DNIA

Do góry