reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta słodka ta twoja córa:tak:. A na tym regale to kolekcja filmów?

ewa co do telewizora to ponoć ledy lepsze od plazmy (ale ja nie wiem czemu:-p), no i koniecznie z matowym ekranem bo w błyszczącej matrycy wszystko się odbija. My mamy LG z opcją 3d (nie używamy) i możliwością podłączenia neta:tak:. Aha i jak będziecie oglądać filmy z pendrive to ważne żeby odtwarzał jak najwięcej formatów, albo chociaż te najpopularniejsze.
Wizualnie bardzo podobają mi się samsungi, ale są dość drogie.

Moniqaa
no zwariować idzie z takimi babami zapewne. Ale my się namęczymy przy porodzie to niech się oni teraz z nami pomęczą trochę;-)

reklama
Jaspis kolekcja filmow i bajek, pare gier na xboxa :) mam jeszcze okolo 1000 kaset vhs w piwnicy :) ale juz nie ma miejsca na scianie :D chlopaki w swoim pokoju maja tez z 20 ulubionych bajek :) jak bylam w tamtej ciazy to co wieczor zaliczalismy 2-3 filmy :)

Mala spi od 1,5h a mama szaleje :D lazienka mi sie w spa i salon kosmetyczny zmienila :)
Wlosy juz zafarbowane, kilka odzywek nalozylam, stopy mocza sie w wodzie z mydlem i zaraz pojdzie pumeks w ruch, i wlasnie skonczylam nakladac henne na brwi i rzesy :D jeszcze wskocze pod prysznic wydepiluje sie od stop do glow... I moge isc spac :D
Bynajmniej czyms sie zajelam :) przyjemne z pozytecznym a nie tylko sofa, tv i komputer :)

Jaspis plazmy przeważnie maja szyby :) To ich plus. Przynajmniej dla mnie, bo łatwiej o nie zadbać :tak:
Poza tym plazmy biorą więcej prądu niż LEDy. Róznic jakiś wielkich nie ma, ale jak komuś zależy to LEDy wypadają lepiej.
Najgorszym możliwym wyborem według mnie jest LCD. Najtańsze telewizory, ale też najstarsza technologia. Poza tym widać często jak są podświetlane ekrany, czyli mocniej świeci na bokach lub górze i dole... Chociaż wszystko się zmienia i trzeba by było to chyba non stop śledzić :-)

Jagna Jeszcze nie widziałam TV z taką dwukolorową ramką. Inny taki, też fajnie :tak:
Ja bym z kolei chciała ramkę usunąć całkiem :-D Tu dla poglądu nasz LG podczas montażu :-D
1.jpg

Aneta jak Jaspis napisała o tej kolekcji to dopiero ją zauważyłam:zawstydzona/y: Nie powiem robi wrażenie. Zawsze mi się takie kolekcje na regale podobały. Jak nie książek to właśnie filmów, itd.

PS. Znalazłam artykuł o TV: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/plazma-led-czy-lcd-jak-wybrac-odpowiedni-telewizor#

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Aneta kolekcja robi wrażenie:rofl2:.
Moniqaa ja nie pamiętam dlaczego, ale wiem że jak swój tv kupowaliśmy to właśnie miał być led, a nie plazma. musiałabym męża zapytać, ale on gdzieś wybył. Dla mnie i tak pewnie nie byłoby różnicy. I też w ogóle na lcd nie patrzeliśmy nawet:no:. Wizualnie nasz jest identyczny jak wasz:tak:. I tez bym ramkę usunęła jakby się dało :-D.

Wiecie widać było spadek zużycia prądu na kwocie rachunku. Wcześniej mieliśmy LG slima, takie coś jak stare pudła tylko węższy, zgrabniejszy. Jak tego Sharpa połączyliśmy to 50 zł mniej za rachunek zapłaciłam:-D:szok:
Moniqqa ja myślałam, że nie będzie pasował, ale wygląda super i każdy się dziwi tymi 2 kolorami.
Kolekcja robi wrażenie:-D
Kolorowych snów życzę

Aneta, ja pisałam o stópkach, ale nie o płaskostopiu :) Na razie czekamy aż Aniela zacznie lepiej chodzić i mamy kontrolę w marcu.
Ma być jak najwięcej boso, żeby stopę wyćwiczyć - to też jakaś odpowiedź na Twoje ostatnie dylematy butowe dla dzieci zaczynających chodzić :)

Niezła kolekcja! Mamy podobną, ale z książkami :)
Mała Ci potrafi wysiedzieć na bajce? Fajnie... Ja bym czasem coś Anieli puściła, ale ona nie wytrzymuje dłużej niż kilka sekund :/ Franek dopiero koło 2 urodzin zaczął bajki oglądać. Wcześniej go nudziły.

Dzięki za rady telewizorowe!
My się na LED nastawiamy.
No i musi mieć wi-fi, wyjście HDMI i usb. Nie będziemy kupować abonamentu żadnego, bo i tak nie mamy czasu oglądać. Chcemy go mieć jako moje narzędzie pracy (większy monitor) i ekran do wyświetlania filmów. Ewentualnie do obejrzenia jakiegoś programu, ale teraz prawie wszystko jest w sieci na stronach stacji tv - mniej reklam i można oglądać kiedy się ma czas, a nie o konkretnej godzinie ;)

Kolorowych snów tym co się już spać wybierają. Ja czekam twardo na program o in vitro na TLC, jakoś zaraz się zaczyna :tak:

Jutro wizyta u gina... mam nadzieję, że dostanę dalej L4 bo jakoś już nie wyobrażam sobie powrotu teraz do pracy ;-) No i dowiem się co u maleństwa... Chociaż w zeszłym tygodniu byliśmy na tym prenatalnym więc jestem spokojna :tak:

50zł ładna różnica :tak: My nie odczuliśmy, bo z zakupem TV kupiliśmy mikrofalówkę i czajnik elektryczny (w końcu) i zamiast zmaleć rachunki wzrosły... jednakże znów gotować wodę na gazie... 10min czekania... nie... :no: Łatwo się przyzwyczajam do ugodnień :tak:

dzieki dziewczyny :-)

Ewa a to przepraszam, ktos pisal o plaskostopiu i pomylilam z Toba:sorry:

No moja mala oglada bajki, az dziwne.... u mnie w sumie w dzien tv caly czas leci. Najczesciej zwraca uwage na piosenki na pocztaku i na zakonczenie, wtedy nawet tanczy troche :tak: a kubusia puchatka, klub myszki mikki i jakas doctor mcstuffins oglada cale :-)
generalnie mam spokojne dziecko i potrafi sie sama soba zajac, jak nie bajka to lalka czy zabawki a ja mam czas dla siebie :tak: tylko teraz jak chodzi to troche sie nalatam za nia :-(

reklama
cześc dziewczyny.chwile mnie nie było bo wszystkich świetych mieliśmy wyjezdny a po powrocie jakas zabiegana jestem...i musze sie przyznac że powoli wciagnęłam się w szał allegro. tyle co zdążyłam doczytac to piszecie o tv. my tak jak Jagna pisze chyba mamy sharp aquos led i jesteśmy bardzo zadowoleni ale co do tego matowego ekranu bym polemizowała bo może i nie odbija światła ale przy dzieciach trudniej jest umyc odbite łapki a z błyszczacego który pokryty jest szyba nie ma problemu żadnego...no ale to indywidualna sprawa i wybór każdego :tak:kładę się spać bo juz późno. dobrej i przede wszystkim przespanej nocki dla wszystkich! cos pisałyście też o szczepionkach...pierwszy raz słyszę żeby w ciąży kazali się szczepic na grype-moim zdaniem to niezbyt bezpieczne... a jak juz jestesmy w temacie szczepień to co myslicie o tym sczepieniu na pneumokoki i rotawirusy dla dzieciaczków? ja jakos na razie jestem sceptycznie nastawiona i nie wiem co myslec...

Do góry