reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

nowy wygląd.. taki średni.. dla mnie bardziej rozwalony..

u nas dzis pogoda tak okropna, że mała się nabrała i spała do 8 bo tak ciemno!
ja wgl nie wychwytuję godzin ruchów maleństwa bo ja czuje 1 góra 2 ruchy i koniec...wiem, że czułam coś w nocy jak się przebudziłam..

justyna86, juszka
no to ciekawie się złożyło u Was:-)

mamusiu pewnie Wam przełożą szpital bo to byłoby troszkę bez sensu się męczyć i zarażać dzieciaczki..a co do szpitali to witam w klubie..bo mała rota miała na 5 tyg! zaliczyłyśmy 2 szpitale..patrz jak wyglądała.. jul.jpg

Załączniki

• jul.jpg
    jul.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 48
reklama
igem moja córcia była masakryczna w brzuchu.. teraz w dzien też daje do wiwatu ale po porodzie była super! w dzień aktywna a noc tylko na jedzenie się budziła albo nawet czasem ja musiałam ją budzić:) ale charakterek ma:) możesz się spodziewać żywego dzieciaczka ale nie koniecznie będzie źle;-)

Młodamamo straszne te welflony w glówce, ja tez mam takie zdjecia
Zdjęcie039.jpg

tutaj Kurczatko ma 3 tygodnie :-(na rączkach skarpetki bo juz mial bardzo poklute po welflonach :-(

Załączniki

• Zdjęcie039.jpg
    Zdjęcie039.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 54
u nas tez skarpetki bo była tak wykończona, że nie trzymała temp. ciała...
wenflon to akurat nic.. te siwe oczka i usta no nie moge zawsze się rozklejam jak sobie przypominam..

Witajcie!!!
Ja mam stare forum:-D
Ja już lżejsza o 2 probówki krwi, znowu mi krwiak małpa zrobiła:wściekła/y::wściekła/y:
Dziewczyny nie pokazujcie takich zdjęć, bo mi żalu chce się płakać:-(
Młodamama, taka sama była Celinka, teraz jest bardzo energiczną dziewczynką, chociaż już zaczyna nieraz brakować jej tej energii. Chyba z wiekiem dzieci ją tracą;-)
A link do objaśnienia skrótów z usg plodu
http://www.poradnikzdrowie.pl/spraw...w-ciazy-rozszyfruj-skroty-w-opisie_35862.html

Witamy nową mamę JUstynę ;))
nie dawno wstałam i tak fajnie mi się spało :p

brzydka pogoda u mnie bo pada i jest zimno :((
az się z domu nie chce wychodzic..
a muszę iść do sklepu, na pocztę i do księgowej.

Udanych wizyt życzę! :-)

Witam nowe Mamusie :)

I gratuluję kolejnych tygodni :)

Jak zobaczyłam Wasze Maluchy z wenflonami w główce, to mi się moja córcia przypomniała - zaraz po porodzie :(
Mamusia, na gardło dobrze działa (i można stosować) Hasco Sept. Z czosnkiem uwaga dla niskociśnieniowców - dodatkowo obniża ciśnienie. W aptekach też jest *spam* Grip czy coś w tym stylu. Zdrówka!

Mój Łobuziak w brzuchu szaleje :) Czasami trafi w jakiś czuły punkt, że aż zaboli ;)

Monisia- po trzecim dziecku :-)ale tez wszystko musiałam wtedy nowe kupic bo nic juz kompletnie nie miałam dla malucha a najmłodsze miało prawie 6 lat .
cud ze nie sprzedałam ( wystwIalam tylko zdjęcia nie prezentowały ciuchów jak u zaprawionych sprzedawców ) i dobrze bo w idealnym stanie ciuszki chciałam za 150 zł sprzedać a kupione grubo za ponad 1000 zł były ) wiec tylko fart :)
Teraz tylko martwię sie zeby na meble mi starczyło bo tez nie bedzie gdzie rozpakować malucha .Łòzeczko sprzedałam na koniec czerwca i sumie tez muszę kupic a nowe nie używane było .
Moj małym brzuchu był żywotnym strasznie i wiecie co teraz jest jeszcze gorzej wszędzie go pełno w wózku nie chciał na spacerach spać i skacze po parapetach kanapach stołach z krzesła skacze nie schodzi , łatwiej mi było z dwójka niż z nim samym moja mama stwierdziła ze jej łatwiej z dwójka dzieci rok po roku niż z nim jednym .
Dzisiaj maluch obudził mnie w nocy czkawkę miał :) mam nadzieje ze on bedzie spokojniejszy .
Mati ma teraz okres histeri wszystko go złości rzuca sie bije mam nadzieje ze mu to przejdzie niedługo bo mój 7 latek postanowił od paru miesięcy wściekac sie tez na wszystko i daje ostro popalić .
Ewa ja planuje teraz jakoś drosza nianie kupic choć mama mi wspominała ze jak znajdzie u siebie jakaś fajna w dobrej cenie to mi kupi , bo tak to chyba tez po porodzie kupie heh za becikowe :)

reklama
Witam Dziewczęta,
w szczególności nowe mamy.
Myślałam, że w tej ciązy, otępienie mózgowe mnie ominie, ale niestety okazuje się, że zaczyna mnie dopadać :-). Wczoraj poszłam na basen, zaczynam się rozbierać, a tu proszę.... nie zabrałam kostiumu. Dobrze, że jakoś trzeźwo pomyślałam i zamiast się zapakować spowrotem, tracąc kasę za wejście, zostawiałam wszystko i wrociłam po kostium, basen mam obok domu.

No i muszę się pochwalić... Bylismy wczoraj na USG, mąż zgodził się poznac płeć, ale powiedział, że przy 3-cim, to za nic się nie zgodzi. No jak to powiedział mój lekarz "Z dzieckiem wszystko w porządku, z wyjatkiem tego, że jest babą". :-) Tak więc ku naszemu zaskoczeniu i przerażeniu :szok: będziemy mieli córę :-) Trochę się boimy, szczególnie mój mąż się martwi, że nie wiem jak z dziewczynami postępowac, a z chłopakiem to w sumie łatwiej, bo on sam nim jest.
Byliśmy przekonani, że jesteśmy powołani do bycia rodzicami samych chłopaków, a tu proszę taka niespodzianka. No nic tym razem faza różowa nas nie ominie. :-D

Do góry