reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
ania i siasia sto lat!!! Zdrówka dla Was i bobasków :*

patisia witaj :) gratuluję córeczki- silna trójca będzie :)

Teściowe... eh temat rzeka ;) Moja niby jest ok- no ale właśnie "niby". Każdy mi mówi, że taka fajna i w ogóle ale jak się ją bliżej pozna to masakra. Wszystkim chce rządzić, wszystko ma być po jej myśli. Mamy kiepsko bo mieszkamy u niej w domu, tylko ona się wyprowadziła jakieś 3 lata temu i dała nam wolną rękę. No właśnie ale- nic nie możemy sami zmieniać, remontować (wyjątkiem jest teraz pokój Maleństwa- choć i tu sobie lubi pogadać co i jak ona by zrobiła i jak będzie lepiej); ma swoje klucze i wchodzi sobie kiedy chce :wściekła/y: jej pokoju nie można tknąć, ba nawet ma pretensje, że pranie tam suszymy. A dodam, ze nie mieszka 3 lata!!! A przyjeżdża raz, dwa w tygodniu po rachunki.
I podobnie jak ktoś pisał jest rozczarowana, że będzie miała wnuka- bo ona ma dwóch synów i chciała wnusię... Dalej nie wierzy, że siusiak dynda między nogami i ciągle opowiada historie znajomych, u których płeć "zmieniła się" podczas porodu. I na to liczy bleeeee
ale cóż trzeba się nie przejmować- jedno ucho wpuszcza, drugie wypuszcza. Mój mąż ma to z nią opanowane do perfekcji ;-)

A ja jestem okropnie zmęczona po tym weekendzie!
Po pierwsze wędrówki po cmentarzach i odwiedziny u rodziny mnie wymęczyły.
Po drugie pokój Leona pomalowany- jutro jeszcze tylko druga warstwa i można szykować resztę :-)
I w końcu wczoraj były imieniny mojego mężusia i naszykowałam się jak głupia. I obżarłam słodkościami :zawstydzona/y:
Megi Pegi tu podziękowania dla Ciebie- Twoje ptysie podbiły serca i podniebienia wszystkich! Polecam też babeczki cytrynowe i francuskie ciasteczka z serem :) ale polecam też naszego domowego faworyta ciasto rafaello mniam mniam ale to już przepis własny ;-)

Carri gdybym mogła cofnąć czas to tez bym nie mówiła o imieniu wcześniej, dopiero po porodzie, ale już za późno:-(.
Justyna witamy i teraz to musi być już dobrze, w końcu z górki:tak:.
ewa ja czuję ruchy codziennie, ale nie mogę jakoś wyłapać tych pór, mój gin mówił że jeszcze za wcześnie i mogę czuć ruchy nieregularnie. Hmmm.... ciekawa jestem kiedy mój brzdąc będzie szalał, póki co to szaleje codziennie jak się kładę wieczorem i kilka razy przyłapałam go około 3-4 nad ranem:szok:.
katerine to moja teściowa jest rozczarowana wnukiem i też ma dwóch synów. Nawet jak już wie bo dwóch lekarzy potwierdziło płeć to i tak się łudzi i przyłapałam ją na kupowaniu dziewczęcych ubranek (widziałam je ostatnio jak byliśmy bo leżały na fotelu i nie zdążyła schować), chyba jakaś obsesje ma :rofl2:.
Na jaki kolor malowaliście pokoik?

o rety faktycznie nowy wygląd forum ! ;/ nie podoba mi się :|
ogarnęło mnie szaleństwo zakupowe ale to chyba dla mnie jedyna rozrywka siedząc samej w domu.. przeglądam różne stronki... zresztą na męża nie mam co liczyć bo on mało zainteresowany... myśli, że wszystko uda się kupić na ostatni moment .. tylko sobie nie zdaje sprawy ile to jest, szczególnie, że musimy zacząć od początku bo nic nie mamy...zresztą dzisiaj znowu kłótnia o jego brak zainteresowania... ehh sama już nie wiem.. jak się tak złoszczę to mam wyrzuty, że szkodzę małej ale jakoś teraz wszystko mi siadło i mam dość :( tak to chłop potrafi zgasić entuzjazm .. a przecież teraz tylko to mam :|

Ostatnia edycja:
mamusia zaaplikuj sobie mleczko z miodem i jakiś czosnek do tego ido wyra!
secreto mój też jakoś mało zainteresowany, twierdzi ze zdąży ze wszystkim. Akurat zakupami to się z chęcią sama zajmę, ale chciałabym żeby interesował się bardziej przebiegiem ciąży, porodem i pielęgnacją maluszka. Ostatnio go nastraszyłam że jak zacznę rodzić to wpadnę w panikę i o on musi wiedzieć co robić i zachować zimną krew to widziałam ze zaczął czytać o porodzie:-D.
Ale mój to myśli jak typowy facet - szuka póki co dodatkowych możliwości na zarobienie kasy, bo wie ile wydatków na czeka. Dorwał jakąś pracę na soboty i jeszcze coś sobie nakręca innego.

Nowy wygląd forum jest do bani, nie mogę się przyzwyczaić.

jaspis a tak mało oryginalnie- niebieska jedna ściana a reszta biała. Chciałam taki chabrowy mocny ale nie mogłam odpowiedniej farby znaleźć i jest po prostu taki ciemniejszy niebieski. Mamy jasno niebieską kanapę i trzeba było coś pod nią dopasować. Żółty był wcześniej. Myślałam nad zielonym ale zielony to pokój teściowej więc brrrr nieee :-)i padło na niebieski.

U mnie nawet 3 lekarzy potwierdziło! Ale ta i tak swoje. Dodam, że jeszcze imię sobie wybrała- dla dziewczynki oczywiście- prawie takie samo jak jej haha :-D
I śmiesznie u nas, bo taka mała wojna się toczy między mamuśkami. Moja mama ma dwie córki i jej brat też i ona jest dumna, że teraz będzie wnuk, a teściowa naburmuszona. Wczoraj było komicznie jak się spotkały ;-)

Mamusia synka uwazaj na siebie pogoda jest teraz nie sprzyjajaca i latwo sie czyms zarazić

Co do ruchow czuje je dosc intensywnie , z Madzia jak wspominalam kiedys byly to rzadkie ruchy a tu zaskoczenie ze hej:)
Ja bedac z Madzia w ciazy zaczelam dopiero przed 30 tygodniem kupowac i kompletowac ciuszki , mialam liste wczesniej zrobiona wiec szybko mi to poszlo, a torbe do szpitala mialam przygotowana od 34 tygognia:)

AnetaNorwegia jak sie nudzisz to moze jakas dobra ksiazke poczytasz??

Postaram się zajrzeć jeszcze przed snem do Was ale nie obiecuje , w razie czego spokojnej nocy zycze

Juszka1988 wszystko się zgadza, tylko imię to Tymon, ale to prawie jak Tymoteusz :-)
Dziewczyny jak poradzić sobie z dodaniem tego pięknego suwaczka, jestem zielona :szok:

Wchodzisz w ustawienia-edytuj sygnaturę-wpisujesz kod url i zatwierdzasz

To mojej teściowej rybka co będzie, ważne żeby zdrowe. Zresztą ma 1 córkę, 3 synów, 2 wnuków i jedną jedyną naszą dziewczynkę. Jedyną rozpieszczaną i lubowaną przez wszystkich, nawet kuzynów. Tylko kuzyni już dorośli to ja rozpieszczają.
Jutro jadę troszkę krwi upuścić
Kolorowych snów życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny przegadam forum na którym pisałam jak Celinka była mała i znalazłam wspaniały wpis jednej z dziewczyn. Aż łza sie kręci
"Macierzyństwo to pasmo wyrzeczeń, stawianie dobra dziecka nad własne ja, zaspokajanie jego potrzeb, drżenie o jego zdrowi i strach o przyszłość jaka je czeka,bezsilność, złosć, irytacja, wściekłość-gdy marudzi i piszczy bez powodu a my zrobiłyśmy wszystko co mogłyśmy.
Ale macierzyństwo to także:wielka miłość, radosć i szczęście z każdego uśmiechu na twarzy dziecka, z każdego nowego osiągnięcia pierwszego słowa, pierwszego kroku.
To największe szczęście i cud jaki nas spotkał.......................nasza mała, wrzeszcząca i istotka
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
rofl.gif.pagespeed.ce.M9Dm87_s1_.gif
"

Do góry