reklama
hm... tryskajace mleko na prawo i lewo, woda w kolanie i cukier w kostkach.... to moze kawki? ten twoj post mnie rozwalil hahaUff boje się że będę tryskała na prawo i lewo
Pewnie
Mówię, że to taka domorosła teoria mojej położnej środowiskowej
Genami można się sugerować, ale też niekoniecznie. Moja Mama nie wykarmiła żadnego dziecka, bo łapała od razu zapalenia, a wtedy z gorączką nie pozwalano karmić dalej. Ja nie miałam nigdy zastojów, zapaleń itp. Po kilku miesiąc po karmieniu mam już puste i obkurczone kanaliki (robiłam usg). Wszystko mi się ładnie dostosowuje.
Zobaczymy, jak będzie teraz.
Mówię, że to taka domorosła teoria mojej położnej środowiskowej
Genami można się sugerować, ale też niekoniecznie. Moja Mama nie wykarmiła żadnego dziecka, bo łapała od razu zapalenia, a wtedy z gorączką nie pozwalano karmić dalej. Ja nie miałam nigdy zastojów, zapaleń itp. Po kilku miesiąc po karmieniu mam już puste i obkurczone kanaliki (robiłam usg). Wszystko mi się ładnie dostosowuje.
Zobaczymy, jak będzie teraz.
mlodamama21
Fanka BB :)
Kurcze ale wam zazdroszczę Tych połówkowych wizyt i zdjęć i widoków i ehhhh...Ja jeszcze cały tydzień czekam
AAAAAAAAAAAAAAA
KUPILIŚMY WÓZEK :-)
o to fajnie! a co ja mam powiedzieć.. ja dopiero pod koniec listopada mam wizyte i połówkowe nawet nie wiem jaka płeć jest..
mlodamama21
ewka to z moim rozmiarem ss (same sutki) powinnam mieć mleczarnię a najwięcej mleka odciągnełam 30ml.. moja mama nie miała problemu z karmieniem ale np mnie nie mogła karmić bo brała leki a moj brat nie wziął cycka za fiksa w buzię... a ja znów mega chciałam karmić to mleko mi zniknęło po 2 tyg całkiem chociaż przystawiałam i jeszcze odciągałam pomiędzy...
Juszka1988
Koreczek ahaha się teraz uśmiałam Mlodamama rozmiar ss i mleczarnia też niszczy
AnetaNorwegia
Jagna no nie do konca moze byc tak. W tamtej siare mialam tez wczesnie a pokarm po 7msc, a po porodzie nawal ze cycki jak dwa kamienie i mleko cieklo 24 na dobe... Chodzilam z pieluchami tetrowymi zamiast wkladek ktore przemakaly po 15minutach. I co? Po 2,5mies zaczelam dokarmiac mala mm bo mleka to tyle co kot naplakal a 2tyg pozniej calkiem stracilam :/
W dzien na szczescie az tak nie mam jak pod wieczor. Pare kropelek sie zdarzy a czasem wogole.
W dzien na szczescie az tak nie mam jak pod wieczor. Pare kropelek sie zdarzy a czasem wogole.
Nikusia82
mlodamamusia - no to własnie tak jest...każda z nas ma inne terminy i tak nam ten marzec się ciągnie :-) Doczekamy się nie ma co :-)
Co do cycków :-) ja mam chyba w miarę bo noszę 75 B-C zależy jaka firma.
Ale teraz to nie mam cycków a CYCE
Serio z młodą tak nie miałam no... Ale ale... pokarm mój był słaby, o czym przekonałam się dopiero po roku życia mojego dziecka....Otóż trafiłam do szpitala i widziałam na własne oczęta ile pani karmiąca noworodka była w stanie w ciągu 5 min ściągnąć sobie pokarmu to ja dydolić bym musiała tydzień.... a sądziłam, że mam pokarm. Moja młoda darła się wniebogłosy a ja sądziłam, że ot taki cycek mamy i musi sobie pomukać... A tu zonk, dzieciak się nie najadał...
Teraz już sobie butelki kupiłam bo kto wie????A MOŻE nagle urodzaj mleczny będę miała :-)
Co do cycków :-) ja mam chyba w miarę bo noszę 75 B-C zależy jaka firma.
Ale teraz to nie mam cycków a CYCE
Serio z młodą tak nie miałam no... Ale ale... pokarm mój był słaby, o czym przekonałam się dopiero po roku życia mojego dziecka....Otóż trafiłam do szpitala i widziałam na własne oczęta ile pani karmiąca noworodka była w stanie w ciągu 5 min ściągnąć sobie pokarmu to ja dydolić bym musiała tydzień.... a sądziłam, że mam pokarm. Moja młoda darła się wniebogłosy a ja sądziłam, że ot taki cycek mamy i musi sobie pomukać... A tu zonk, dzieciak się nie najadał...
Teraz już sobie butelki kupiłam bo kto wie????A MOŻE nagle urodzaj mleczny będę miała :-)
reklama
Z tą ilością ściąganego pokarmu to nie ma się co sugerować, u mnie laktatorem kropelki, ręcznie lepiej szło, ale tylko jak Adaś w nocy robił sobie nawet 9-10 godzinne przerwy i biust mi pękał w szwach to potrafiłam ściągnąć jakąś większą ilość. A wykarmiłam go bez problemu (przez pierwszy miesiąc prawie 1,5 kg mu przybyło )
Podziel się: