reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam się z rana, tak tak dopiero wstałam co jest dla mnie dużym szokiem bo od tygodnia lub dwóch budzę się codziennie około piątej. I na szczęście dziś nie mam żadnych przebojów :-).

Uściski dla Aniołkowych Mam, tak mi przykro :-(.

Mysiaka współczuję przeżyć:-(. Oby wszytko było teraz dobrze. Ja też muszę leżeć i ciągle martwię się o Maleństwo, ale wierzę że będzie dobrze - musi! :tak:

Witam nowe mamusie.

reklama
Dziewczyny podlamalam sie bo odebralam wyniki i progesteron mam tragiczny bo tylko 12,8 ng/ml a na poczatku byl 17 niby jest w normie ale wiem ze to bardzo nisko i biore caly czas progesteron beta jest 28105 wiec ok boje sie ze bedzie powtorka z rozrywki:-(

kotti2 wózek śliczny ale jak dla mnie za drogi. Na pewno chce kupić fotelik maxi cosi cabrio fix bo po Olce sprzedaliśmy, a ten mi bardzo się podoba :) chociaż zastanawiam się nad używką bo dla Oli mamy fotelik od 0 do 18kg więc myśle Olce potem zmienić na inny a ten będzie dla młodszego szkraba ale to dopiero jak skończy 6mies. bo nie jest to nosidełko :)

ja narazie biore kwas foliowy folik i jak zapisywałam się do gina to położna kazała mi go brać 3 razy dziennie po 1 tabletce

Posty rosną z prędkością światła :) nie nadążam. Choć czytam Was codziennie, nie zawsze mam czas coś naskrobać, no i tak wyszło że dawno nic nie pisałam.

Po pierwsze serdecznie współczuję mamusiom, które straciły swoje Kruszynki...
ja również codziennie się martwię, szczególnie podczas wizyt toaletowych... A do wizyty u gina ciągle daleko (jeszcze 10 dni!) a ja nadal nie słyszałam serduszka, bo na pierwszej wizycie było za wcześnie.

Mewa mocno, mocno, bardzo mocno gratuluję! Super historia z przekazaniem dobrej nowiny rodzince, bardzo się wzruszyłam :) i codziennie oglądam Wasze podwójne USG-cudne jest :)

My również czekamy na przekazanie newsa teściowej do jej urodzin, które będą 6 sierpnia (moi rodzice i siostra-również w ciąży "starszej" od mojej o całe 6 tygodni :) już wiedzą) . Prezent już naszykowany: "Poradnik dla babci i dziadka", a w środku będzie zdjęcie naszego dzidziusia. Już nie mogę się doczekać bo ciężko się tak nie wygadać...

I jeszcze Wam się pochwalę, a co-od wczoraj tym żyję, moja przyjaciółka właśnie się dowiedziała, że również spodziewa się dzidziusia! Jak już trochę oprzytomnieje to ją do nas zaproszę bo prawdopodobnie również będzie marcóweczką :)))
jej tak dużo dookoła ciężarówek :)))

ONEMORETIME- BARDZO BARDZO MI PRZYKRO:-( Wiem doskonale co czujesz. Straszne, że musimy to przeżywac. Trzymaj się, przytulam wirtualnie choc wiem, że nic bólu nie ukoi.

Ja wczoraj miałam dośc silne bóle podbrzusza i wzięłam przepisaną przez gina nospę forte. Nie powiem przeszło ba i nawet na chwilę się w nocy zdrzemnęłam.
Rano zaliczyłam lab. Ale oczywiście połowy zleconych nie zrobiłam bo cena badań mnie dosłownie ścięła z nóg. Muszę koniecznie wrócic do pracy bo majątek stracę na leki i badania :baffled:
Ciąglke walczę z myślami i obawami co tam u mojego malucha? Zresztą chyba każda z nas. Miłego dnia.

Jeny od rana mnie szarpie i rzygam, za każdym razem mowie do dziecka: ty potworku i czego mnie meczysz :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wymiękam :-(

troche musze chate ogarnac bo pranie lezy od 3 dni na anapie bo nie mam sily ani na prasowanie ani nawet na posegregowanie do polek i szafy :-(

Ja szukam w wozku odrobinke wiekszych kolek, teraz mialam na małych i strasznie ciezko, nawet po malutkim sniegu, nie da sie ujechac :-(

Tymuniek ja tez mam kwas foliowy wieksza dawke, super zakup bo na recepte za 2 opakowania zaplaciłam 3,90 zl ;-)

Marcia ale bierzesz progesteron to powinno byc dobrze, jaka masz dawke?????

OneMoreTime tak mi przykro... Scikam Cie mocno i życze duzo sił.

Dzis ja mam usg, teraz boję sie jeszcze bardziej.

Marcia nie zgodzę sie z tym, ze nasi panowie tego nie przezywają. Widze po eMku, że jest bardzo przejety dzisiejszym usg. Dzwonil juz kilka razy i pytał jak sie czuję i prosił bym Go zapewniała, ze wszytsko dzis będzie dobrze. Na zmiane tak robimy raz ja jego uspokajam, raz On mnie :)
Oni czasami po prostu tego nie okazują :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Marcia dużą masz dawkę, to musi być dobrze!:-) ja dziś też robiłam progesteron i betę, wyniki wieczorem.

OneMoreTime
strasznie mi przykro:-(( życzę dużo sił i ściskam Cię mocno..

Dziewczyny, ja od rana też walczę ze sobą, dwa razy wymiotowałam, a niedobrze mi ciągle. W szpitalu dzięki kroplówkom było o niebo lepiej, a teraz znowu się zaczęło. Ale nic, jakoś przeżyjemy:-)

Do góry